Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ελληνικές φυλακές: Εκδικητικά και όχι σωφρωνιστικά καταστήματα - ποιους ενόχλησε η "πισίνα"

Η πισίνα, της πισίνας.... ω
αμάρτημα των
φυλακών Κορυδαλλού
Λογικό... ήταν να ενοχλήσει τους "αμερόληπτους"  και ...λογικούς δημοσιογράφους η  τρομερή αποκάλυψη σοκ... ότι στις φυλακές Κορυδαλλού κατασκευάστηκε "πισίνα"  για τους κρατούμενους που εθεάθησαν μάλιστα - σύμφωνα με δημοσιογράφο του Real FM - να πλατσουρίζουν στο νερό.  Και λέμε ότι είναι "λογικό" αφού είναι γνωστό ότι μόνον σωφρονιστικά καταστήματα δεν είναι οι φυλακές της Ελλάδας.  Και τι είναι;  Είναι εκδικητικά καταστήματα, είναι καταστήματα εκπαίδευσης στην παλιανθρωπιά, την απατεωνιά, την κακοποίηση κάθε μορφής, της μύησης στα ναρκωτικά κλπ κλπ κλπ.


Φαίνεται ότι οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι, δεν έχουν δει ποτέ στη ζωή τους φωτογραφίες από φυλακές προηγμένων χωρών.  Αλλά ούτε και γνωρίζουν ποιο πρέπει να είναι το έργο των σωφρονιστικών καταστημάτων.  Ξέρουν όμως ότι κάθε κρατούμενος αποφυλακίζεται σχεδόν πάντα με "πτυχίο"  κακοποιού στοιχείου.

Τους πείραξε η χαβούζα, ή πισίνα ή όπως αλλιώς μπορεί να αποκαλεστεί.  Και σαν σκυλάκια οι δημόσιοι λειτουργοί της "Δικαιοσύνης" έσπευσαν να ζητήσουν το ξήλωμα των κατασκευών.

Τι να πει τώρα κάποιος;  Δουλειά δεν είχε ο διάολος και γ...  τα παιδιά του;  Γιατί  το θέμα είναι εάν η πισίνα φτιάχτηκε για να κολυμπά ο κάθε Τζοχατζόπουλος;  Ή το θέμα είναι να αποδίδεται πραγματικά δικαιοσύνη για κάθε υπόθεση και ο ένοχος να στερείται της ελευθερίας του, του υπέρτατου ανθρώπινου αγαθού;  Άλλωστε είναι γνωστό, ότι στην Ελλάδα ανέκαθεν κάθε ευκατάστατος κρατούμενος είχε και έχει αρκετούς τρόπους στη διάθεσή του να περάσει "καλύτερα" από τους συγκρατούμενούς του, είτε ζητώντας να εγκλειστεί π.χ. στη ψυχιατρική πτέρυγα όπως έκαναν και κάποιοι κρατούμενοι δημοσιογράφοι, δικαστικοί και πολιτικοί, (ακόμα και σήμερα), ειτε παραγγέλλοντας κάθε μέρα φαγητό από εστιατόριο, είτε υπηρετώντας στη βιβλιοθήκη κλπ.

Διερωτάται όμως κανείς, γιατί αυτά πρέπει να μας ενοχλούν και δεν μας ενοχλεί το γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους οι ευκατάστατοι, θα αποφυλακισθούν επειδή τα λεφτά τους θα βγάλουν την απόφαση, ή διότι θα εξαγοράσουν νόμιμα τη ποινή τους, ή διότι η ζημιά που έκαναν στο κράτος δεν θα αποκατασταθεί ποτέ διότι δεν θα τους δημευθούν οι παράνομα αποκτηθείσες περιουσίες, και φυσικά δεν πρόκειται να τους επιβληθεί η ποινή της δωρεάν παροχής έργου και υπηρεσιών στο Δημόσιο όπως συμβαίνει στο εξωτερικό.

Προσωπικά, αυτά με ενοχλούν.  Κι ας έχει η κάθε φυλακή δέκα πισίνες για να κάνουν μια ολιγόλεπτη βουτιά όλοι οι κρατούμενοι όταν ο υδράργυρος κτυπάει κόκκινο.  Μήπως τελικά είμαστε απάνθρωποι όσοι είμαστε εκτός κιγκλιδωμάτων;

Τι μετέδωσε το MEGA

Με τίτλο: Πόρισμα & αποφάσεις για την πισίνα του Κορυδαλλού το Mega αναφέρει σήμερα:   Απόφαση για ξήλωμα του μπάρμπεκιου και του καταρράκτη και για μπάζωμα της πισίνας που έφτιαξαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι με τη βοήθεια κρατουμένων στον προαύλιο χώρο του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού έλαβε το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά το σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη των παράνομων κατασκευών.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας, στον οποίον το υπουργείο απέστειλε έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν γνώριζαν για τις εργασίες που έγιναν χωρίς άδεια.

Πάντως, παρά τον θόρυβο που προκλήθηκε και τις φωτογραφίες - ντοκουμέντο, που δείχνουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για πισίνα, το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφεύγει στην ανακοίνωσή του να χαρακτηρίσει την κατασκευή ως "πισίνα".

Ωστόσο, στο πόρισμα που συνέταξαν οι τεχνικοί του υπουργείου Δικαιοσύνης έπειτα από επιτόπια αυτοψία η περιγραφή μιλά για "κατασκευή συλλογής νερού ορθογωνικού σχήματος, εξωτερικών διαστάσεων 7,38 Χ 4,17, εσωτερικά επενδεδυμένη με πλακίδια και με εσωτερικά επιτοίχιο φωτισμό". "Το βάθος -αναφέρεται- είναι κλιμακωτό και συγκεκριμένα 2 μ. σε τμήμα εσωτερικού εμβαδού 3,28 Χ 4,17, ενώ η υπόλοιπη επιφάνεια χωρίζεται σε δύο αναβαθμούς βάθους 1,25 και 0,70 αντίστοιχα".

Αν και τα στοιχεία για τις διαστάσεις, τα πλακάκια, τον φωτισμό και τα σκαλοπάτια περιγράφουν σαφέστατα μία πισίνα, οι τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν διαπίστωσαν, όπως αναφέρουν, κάτι τέτοιο.

"Κατά την αυτοψία δεν διαπιστώθηκε στην παραπάνω κατασκευή να πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία κολυμβητικής δεξαμενής, όπως πρόσβαση, μηχανισμός καθαρισμού, περιμετρική αποστράγγιση υπερχείλισης κλπ." σημειώνουν στο πόρισμά τους.

Εντύπωση την ίδια ώρα, προκαλεί το γεγονός ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, για να δείξουν ότι οι επίμαχες κατασκευές δεν ήταν οι μόνες που έχουν γίνει στις φυλακές, ανήρτησαν στην ιστοσελίδα τους φωτογραφίες με άλλη... πισίνα, γεφυράκι, άλλο μικρό καταρράκτη υπερχείλισης και μικρογραφία της Αγιά-Σοφιάς που βρίσκονται στις δικαστικές φυλακές του κορυδαλλού τα τελευταία 15 χρόνια!

Όπως φαίνεται πάντως, το υπουργείο Δικαιοσύνης φαίνεται ενοχλημένο από την αποκάλυψη για την πισίνα των σωφρονιστικών στον Κορυδαλλό, καθώς πηγές του υπουργείου δηλώνουν ότι οι υπηρεσίες του έπαψαν να... πισινολογούν καθώς υπάρχουν σοβαρά θέματα που τις απασχολούν.

*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείτε γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου