Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Υπουργείο Ναυτιλίας - η αποθέωση της οικονομικής εκτόνωσης...

Ψάχνει για εταιρία αποδελτίωσης με 20.000 ευρώ ο νέος υπουργός Ναυτιλίας


Μπορεί να απαλλάχθηκε ο Έλληνας από έναν αχρείαστο-περιττό υφυπουργό Ναυτιλίας ο οποίος έτυχε να έχει και μία εξωχώρια εταιρία ενώ είχε και κάπως βεβαρυμένο οικονομικό παρελθόν, δεν απαλλάσσεται όμως από τα περιττά έξοδα καθώς ήδη τοποθετήθηκαν όχι ένα ούτε δύο αλλά τέσσερα άτομα σε θέσεις Γενικών Γραμματέων.  Μέχρι και ο τέως Αρχηγός του Λιμενικού Αθανάσιος Μπούσιος επέστρεψε ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου.
Φαίνεται μάλιστα ότι έπρεπε να εξυπηρετηθούν και άλλοι φίλοι των τριών συν-κυβερνητικών κομμάτων και έτσι με συνοπτικές διαδικασίες επελέγησαν τρία νέα ονόματα ενώ διατηρήθηκε στη θέση του  ο κ. Χριστόπουλος.


Στο μεταξύ, πριν ακόμα ζεστάνει την καρέκλα του ο κ. Μουσουρούλης, ο νέος Υπουργός Ναυτιλίας, άρχισε να έχει οικονομοβόρες απαιτήσεις όπως π.χ. Αναζητά εταιρία ιδιωτική η οποία θα απομαγνητοφωνεί και θα αποδελτιώνει κάθε συνέντευξη ή δημοσίευση που θα αναφέρεται στο όνομά του ή στο Υπουργείο Ναυτιλίας.  Για τον σκοπό αυτό ο κ. Μουσουρούλης είναι διατεθειμένος σύμφωνα με πληροφορίες να διαθέσει από τον άδειο κρατικό κορβανά το ποσό των 20.000 ευρώ (είκοσι χιλιάδες) ετησίως.  Τι κι αν υπάρχει στο Υπουργείο Γραφείο Τύπου (δύο Γραφεία Τύπου μάλιστα μέχρι χθες) που είναι στελεχωμένα με έμπειρα στελέχη.  Και φυσικά είναι το λιγότερο αστείο να στερείται το υπουργείο από τα άκρως απαραίτητα για τη λειτουργία των υπηρεσιών όπως είναι το χαρτί, μελάνι εκτυπωτών κλπ και να διατίθεται το ποσό των 20.000 ευρώ για την αποδελτίωση των δημοσιευμάτων που θα αφορούν στο Υπουργείο Ναυτιλίας.
Ο νέος Υπουργός ο οποίος την ίδια στιγμή καλείται από τον πρωθυπουργό και τους  δύο συγκυβερνήτες να περικόψει έξοδα, απαιτεί να έχει καθημερινά και δικό του Σώμα εφημερίδων ενώ θα μπορούσε να αξιοποιήσει το Σώμα του Γραφείου Τύπου.  Φαίνεται ότι ο κ. Μουσουρούλης έχει ως προτεραιότητά του να φτιάξει το προσωπικό του άλμπουμ και μετά να υπηρετήσει την πατρίδα του.

Σύντομα βιογραφικά σημειώματα νέων γενικών γραμματέων  Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου  όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας:

Θανάσης Μπούσιος-Γενικός Γραμματέας Υπουργείου

Ο Επίτιμος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ναύαρχος (ε.α) Αθανάσιος Μπούσιος γεννήθηκε στις Εκκλησιές Πρεβέζης το 1953. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1977 εισήχθη στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και το 1978 ορκίστηκε Σημαιοφόρος Λ.Σ. Κατά την σταδιοδρομία του υπηρέτησε στην Ναυτική Ένωση Λέρου ως Υποδιοικητής, σε διάφορα Λιμενικά Τμήματα του Κ.Λ. Πειραιά, στην Α.Ε.Ν. Ασπροπύργου, σε Διευθύνσεις του τέως Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (Εκπαίδευσης Ναυτικών, Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, Θαλασσίων Συγκοινωνιών), στα Λιμεναρχεία Τήνου, Πρέβεζας, Ιτέας ως Λιμενάρχης, Ραφήνας και Πειραιά ως Κεντρικός Λιμενάρχης, στην Ε.Ν.Α. Σάντος (Βραζιλία) ως Ναυτιλιακός Ακόλουθος και στον Κλάδο Γ’ Ναυτιλιακής Πολιτικής ως Επόπτης. Προαγόμενος στον Βαθμό του Υποναυάρχου τον Μάρτιο του 2006 κατέλαβε την θέση του Β΄ Υπαρχηγού Λ.Σ έως το Μάρτιο του 2008 που επελέγη ως Α΄ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος. Την 08/4/2008 προήχθη στον Βαθμό του Αντιναυάρχου και την 27/11/2009 παρέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Λ.Σ. Την 04.10.2010 υπέβαλε την παραίτηση του και αντικαταστάθηκε την 14.01.2011 με απόφαση του ΚΥΣΕΑ. Είναι παντρεμένος με την Άννα Κόλλια και έχει μία κόρη.

Κώστας Μουτζούρης-Γενικός Γραμματέας Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής

Ο Κώστας Μουτζούρης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη Λέσβου, από γονείς εκπαιδευτικούς από το Πλωμάρι. Πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στη Λέσβο και σε ηλικία 17 ετών πήγε στην Αθήνα για να σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός. Αποφοίτησε με άριστα το 1971 και ακολούθησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, με υποτροφία του ΙΚΥ, στο αντικείμενο του Υδραυλικού Μηχανικού στο Πολυτεχνείο της Grenoble στη Γαλλία και μεταδιδακτορικές σπουδές στο Πολυτεχνείο Delft της Ολλανδίας. Επέστρεψε στην Ελλάδα και εντάχθηκε αρχικά στο καθηγητικό δυναμικό της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Εξελέγη καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο αντικείμενο της Ακτομηχανικής και των Λιμενικών Έργων. Υπήρξε ο πρωτεργάτης της ίδρυσης του Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων, ενός πρότυπου χώρου διεξαγωγής πειραμάτων σε πραγματικά μοντέλα υπό κλίμακα, μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι καθηγητής Α' βαθμίδας εδώ και 20 χρόνια. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών για τέσσερις θητείες. Το 2006 εξελέγη Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το 2011 επιβραβεύτηκε από το γαλλικό κράτος με το παράσημο του ιππότη της τάξεως των γραμμάτων για την προσφορά του στην Παιδεία, την Έρευνα και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ελληνικών και των γαλλικών Πανεπιστημίων. Παράλληλα με τις διδακτικές του υποχρεώσεις έχει πλούσιο ερευνητικό, μελετητικό και συγγραφικό έργο. Έχει δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά του κλάδου του, ενώ έχει μετάσχει στη διοργάνωση πολλών ελληνικών και διεθνών συνεδρίων στο αντικείμενο της Ακτομηχανικής. Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Μουτζούρη και έχει τρία παιδιά, το Γιάννη, τη Μάγδα και το Χάρη.

Θανάσης Χριστόπουλος-Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας

Ο Θανάσης Χριστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τον Νομό Φθιώτιδας. Σπούδασε οικονομικά με εξειδίκευση στο management στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ ολοκληρώνει MBA από το Πανεπιστήμιο Leicester της Μεγάλης Βρετανίας. Γνωρίζει άριστα την Αγγλική γλώσσα, ενώ έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σε θέματα management, marketing, ηγεσίας και τραπεζικών προϊόντων στο Λονδίνο, το Παρίσι και την Λισαβόνα. Από το 1983 έως το 2009 απασχολήθηκε στον Τραπεζικό χώρο στις Τράπεζες: Εργασίας, Κύπτρου, Εθνική, Eurobank και Εμπορική, φθάνοντας μέχρι τον βαθμό του Αν/τoυ Γενικού Διευθυντή ενώ διετέλεσε και πρόεδρος - μέλος Δ.Σ. σε θυγατρικές τους εταιρείες. Από το 2010 μέχρι σήμερα ήταν Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Γιάννης Σπιλάνης - Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Ο Γιάννης Σπιλάνης είναι Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 από γονείς που κατάγονται από τη νησιωτική Ελλάδα (Σέριφο και Ύδρα). Σπούδασε Οικονομικά αρχικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1975-9) και στη συνέχεια στη Γκρενόμπλ (Γαλλία) όπου εξειδικεύθηκε σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης με έμφαση στη Περιφερειακή Ανάπτυξη (1979-81). Ολοκλήρωσε το διδακτορικό του το 1985 με θέμα «Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη: Η περίπτωση των νησιών του Αιγαίου». Τη περίοδο 1987 – 1990 εργάστηκε στο Υπουργείο Αιγαίου ως ειδικός σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, νησιωτικής και τουριστικής ανάπτυξης. Από το 1990 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Τμήμα Περιβάλλοντος θέματα «Βιώσιμης Ανάπτυξης» και από το 2000 στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Τουρισμού «Περιφερειακή Τουριστική Ανάπτυξη».

Ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου Τοπικής και Νησιωτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του οποίου έχουν υλοποιηθεί πολλά ερευνητικά προγράμματα με αντικείμενο τη νησιωτική ανάπτυξη και τον τουρισμό, με συμμετοχή σε πολλά επιστημονικά συνέδρια στα ίδια αντικείμενα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πρόσφατα (2009-11) ήταν υπεύθυνος μελέτης για την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών νησιών και την εφαρμογή ειδικής νησιωτικής πολιτικής για λογαριασμό της Ε.Ε. και για την αξιολόγηση του τουρισμού στη Μεσόγειο. Μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς από την ίδρυση της, εκπρόσωπος της Λέσβου στο ιδρυτικό της συνέδριο, υπεύθυνος Νησιωτικής & Τουριστικής Πολιτικής και υποψήφιος βουλευτής Λέσβου στις εκλογές του 2012.

*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
 Μη χρησιμοποιείτε γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου