Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Κολοκυθοκεφτέδες με κόκκινη κολοκύθα




- Νοστιμότατο μεζεδάκι για ούζο, λευκό κρασί ή μπίρα -

Κόστος συνταγής: περίπου 5 ευρώ

1 κιλό κόκκινη κολοκύθα
1 κρεμμύδι μέτριο
1 αυγό
1 φλιτζάνι τσαγιού τυρί αλμυρό τριμμένο (χαλούμι, μυζήθρα ή κεφαλοτύρι)
1 1/3 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
Αρκετό δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
Αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο


Σκεύη Tupperware που θα χρειαστούν:

Τσόπερ με κάλυμμα
Ίζυ τσόπερ
Τηγάνι ή γουόγκ
Μπωλ αναμείξεως (Δ14)
Δοχείο Φαγητού (Β39)
Κουτάλα τρυπητή (από τουλ σέτ Δ21)
Αλέγκρα σέρβερ 1,3 λ. με τρυπητό (Γ26)

Διαδικασία:

Πλένουμε την κολοκύθα, κόβουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τυχόν «μαλλιά» που υπάρχουν στο εσωτερικό. Καθαρίζουμε τη σκληρή εξωτερική φλούδα και κόβουμε σε μικρά κομμάτια ώστε να χοράνε στο τσόπερ με κάλυμμα. Τρίβουμε – ψιλοκόβουμε- εκεί τη κολοκύθα.

Δεν θα χρειαστεί να σουρώσουμε τη κολοκύθα καθώς στο τσόπερ με κάλυμμα το υλικό μας δεν πολτοποιείται όπως σε άλλα πλέντερ.

Στο Ίζυ τσόπερ τρίβουμε διαδοχικά το τυρί, το κρεμμύδι και το δυόσμο

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπωλ αναμείξεως προσθέτοντας το αυγό και τη φρυγανιά. Εάν το μείγμα μας δεν είναι εύπλαστο, προσθέτουμε λίγη ακόμα φρυγανιά.

Με τα χέρια ζυμώνουμε στρογγυλά κεφτεδάκια που τα πατάμε ελαφρά. Τα αλευρώνουμε μέσα στο δοχείο φαγητού που είναι ιδανικό για αλεύρωμα.

Τηγανίζουμε λίγα- λίγα τα κεφτεδάκια μέσα στο γουόγκ σε αρκετά ζεστό λάδι.

Αφαιρούμε τους κολοκυθοκεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε στο αλέγκρα σέρβερ ώστε να στραγγιστεί το λάδι τους.

*** *** *** *** *** ***
 Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείτε γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***