Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

"Ράπερ είναι το παιδί μου, δεν είναι κομμουνιστής" - Εκατοντάδες αποχαιρέτησαν τον Παύλο Φύσσα

Killah P. ήταν το ψευδώνυμο του αντιφασίστα
μουσικού Παύλου Φύσσα
Πάνω από το ανοικτό μνήμα του άτυχου Παύλου Φύσσα, ακούστηκε η γοερή κραυγή της μάνας του: "Ράπερ είναι το παιδί μου, δεν είναι κομμουνιστής". Την ίδια στιγμή οι φίλοι του αντιφασίστα μουσικού έκοβαν με ένα "Οχι" και με σηκωμένο το χέρι, τις ελαχιστότατες φωνές που τολμούσαν να απαιτήσουν με συνθήματα "ο λαός δεν ξεχνά - τους φασίστες τους κρεμά". "Με τραγούδι απαντάμε, όχι με προκλητικά συνθήματα" αντέτειναν και άρχιζαν να
τραγουδούν στοίχους του ράπερ.

Στην εξόδειο ακολουθία παρέστησαν περισσότεροι από δύο χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους αρκετοί μουσικοί και ράπερ όπως ο Tiny Jackal, οι Active Memper και άλλοι καθώς και διάφοροι τοπικοί παράγοντες.
Σε όλη τη διάρκεια της κηδείας η αξιοπρέπεια περίσσεψε ενώ στη πλειοψηφία τους οι άνθρωποι που τίμησαν τον Παύλο ήταν νεαρής ηλικίας.
Με μπουκέτα ή με ένα λουλούδι στο χέρι αποχαιρέτησαν τον Killah P όπως ήταν το ψευδώνυμο του μουσικού. Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε το γεγονός ότι το μνήμα γέμισε με λουλούδι πριν σκεπαστεί με το χώμα.
Τέλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ταφής και ενώ κανείς δεν απομακρύνθηκε από το σημείο, ένας μεσήλικας άρχισε να κάνει μια τελετή στην οποία υπήρχε αναφορά στους δώδεκα θεούς κρατώντας και κτυπώντας ένα χάλκινο σκεύος ενώ δίπλα ήταν αναμμένο ένα κερί. Τελειώνοντας φώναξε: "Παύλο, για τους δώδεκα Θεούς είσαι αθάνατος. Είσαι ήρωας".

*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο σεβόμενοι την προσωπικότητα κάθε ατόμου. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείτε γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου