Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Τους συνέλαβαν διότι δεν ...συνεργάζονταν - Ήθελαν να τους τρομάξουν!


Αλισβερίσι μεταξύ Σαμαρά - Μιχαλολιάκου; Μία σκέψη είναι και αυτή: Κανείς - στη πραγματικότητα -  από τη κυβέρνηση δεν αιφνιδιάστηκε από τη μη προφυλάκιση του Διευθυντηρίου - κατά το πόρισμα του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου - της εγκληματικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" (πάντα σύμφωνα με τον Αντιεισαγγελέα. Διότι: Με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η κυβέρνηση αποφάσισε να κινηθεί κατά της Χ.Α. η οποία δημοσκοπικά εμφανιζόταν με αυξημένα - και ολοένα και περισσότερα ποσοστά. Και αφού ο Μιχαλολιάκος δεν συνεργαζόταν με τη Ν.Δ. (αδελφό κόμμα κατά τον Ν.Δημοκράτη Ψωμιάδη ) αλλά και δεν "σοβαρευόταν... η Χ.Α. όπως υποστήριξε δημοσιογράφος ραδιο-φονικού σταθμού,  αποφάσισαν να του δώσουν ένα "χαστούκι".

Δόθηκε λοιπόν η εντολή: Συλλάβετε τον Μιχαλολιάκο. Και άρχισαν μετά τα ταβατούρια και η έντονη φιλολογία - προωθούμενη εντέχνως  από κυβερνητικούς κύκλους -  κατά την οποία ήταν δεδομένη η προφυλάκιση των συλληφθέντων
 βουλευτών και του αρχηγού του κόμματος.  Και για να μην έχουμε καμία αμφιβολία - εντός και εκτός συνόρων - έγινε και η θεατρική παρουσίαση-παρέλαση των συλληφθέντων έξω από τη ΓΑΔΑ.  Για να γίνει ακόμα πιο έντονη η δήθεν διάθεση της κυβέρνησης για διάλυση της Χ.Α., άρχισε και η φιλολογία περί της διακοπής της καταβολής αποζημίωσης στους βουλευτές που θα προφυλακίζονταν οι οποίοι όμως θα διατηρούσαν τη βουλευτική τους ιδιότητα αλλά δεν θα μπορούσαν να ψηφίζουν και πάει λέγοντας...  

Υπενθυμίζεται: "πουθενά στον κόσμο δεν έχει συμβεί σύλληψη αρχηγού κόμματος και βουλευτών" διακήρυττε σύσσωμη η κυβέρνηση και μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στις ΗΠΑ(!) τονίζοντας την αποφασιστικότητά του να τερματίσει τη δράση της χαρακτηρισθείσας ως εγκληματικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή".

Επόμενο ήταν να του κοπούν τα πόδια του Μιχαλολιάκου. Οποιοσδήποτε και να βρισκόταν στη θέση του το ίδιο θα αισθανόταν όταν νιώθει τις παγωμένες χειροπέδες στα χέρια του. Και άρχισε έτσι το αλισβερίσι: " Δεν θα σε φυλακίσουμε αλλά θα βάλουμε στη φυλακή 2 - 3 άτομα μόνο για τα μάτια του κόσμου και φυσικά τον δολοφόνο του Π. Φύσσα. Το αντίτιμο όμως θα είναι να συνεργαστείς".

Και αυτά ειπώθηκαν λίγες μόνον ημέρες μετά τη δολοφονία και μερικά 24ωρα πριν τη σύλληψη του Μιχαλολιάκου. Συμφωνία προφανώς δεν υπήρξε αμέσως αλλά με το φόβο της διάλυσης του κόμματος και κυρίως της απώλειας των χιλιάδων ευρώ (βουλευτική αποζημίωση) και ιδιαίτερα της απώλειας της χρηματοδότησης του κόμματος από τα κρατικά ταμεία άρχισε να "αλλοιώνεται" η φιλοσοφία του μεγάλου αρχηγού" : Αυτό φαίνεται από τη συνέντευξη σε σχετικά γνωστό περιοδικό όπου χαρακτηρίζει π.χ. λάθος την επίθεση Χρυσαυγιτών στους πάγκους των μεταναστών. Αλλά με τις κρύες χειροπέδες στα χέρια, τα συναισθήματα πήραν άλλη μορφή.

Μένει τώρα να δούμε και τη μη προφυλάκιση του αρχηγού της χαρακτηρισθείσας από λειτουργούς της …ακηδεμόνευτης - κατά τα άλλα - δικαιοσύνης ως εγκληματική οργάνωση. Γιατί η Δικαιοσύνη φαίνεται να είναι ακηδεμόνευτη μόνον όταν ο άνεμος φυσάει αντίθετα.

Και εδώ προκύπτουν μερικά αφελή… ερωτήματα:
1. Γιατί ο Μιχαλολιάκος συνελήφθη πρώτος αλλά θα απολογείται τελευταίος;
2. Γιατί ο Παππάς δεν εμφανίστηκε νωρίτερα αφού γνώριζε ότι αναζητείται;
3. Γιατί έγιναν οι ξαφνικές μετακομίσεις μελών – συλληφθέντων της Οργάνωσης; 4. Πως γίνεται να θεωρούνται «ακίνδυνοι» οι επικεφαλής εγκληματικής Οργάνωσης;

 Ή μήπως τελικά ήταν ανάξιοι του αξιώματός τους οι εισαγγελικοί λειτουργοί του Αρείου Πάγου;  Μάλλον απίθανο.

 Όλα αυτά τα είδε κάποιος στο όνειρό του και ύστερα ξύπνησε… και συνειδητοποίησε ότι τίποτε δεν θ' αλλάξει σ΄αυτόν τον τόπο.

*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο σεβόμενοι την προσωπικότητα κάθε ατόμου. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείτε γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου