Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Κηδεύτηκε ο μεγάλος φίλος του αθλητισμού Γιάννης Κανδύλης


Φτωχότερος ο αθλητισμός από την απώλεια
του Γιάννη Κανδύλη
Στη τελευταία του κατοικία και σε κλίμα μεγάλης οδύνης,  συνοδευόμενος από εκατοντάδες φίλους, οδηγήθηκε το απόγευμα της 21ης Οκτωβρίου ο πρόεδρος του Παννεαπολικού Νικαίας, Γιάννης Κανδύλης.  Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλει στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Νικαίας ενώ η ταφή πραγματοποιήθηκε στο Γ΄ Νεκροταφείο.

Κατάμεστη από κόσμο ήταν τόσο η εκκλησία όσο και το προαύλιο ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η παρουσία δεκάδων παιδιών, εφήβων που έφεραν μάλιστα τις βυσσινί μπλούζες με το σύνθημα "Βυσσινί θεός ο Παννεαπολικός".

Τραγικές φυγούρες η σύζυγος του Γιάννη Κανδύλη, Θεοδοσία όπως και ο γιος
του Θέμης, αλλά και η μητέρα του που δυστύχησε να ζήσει τον θάνατο του παιδιού της.

Εκ μέρους των αθλητών που ο Γιάννης Κανδύλης μεταλαμπάδευσε το πάθος του αθλητισμού, μίλησε ένας νεαρός μπασκετμπολίστας ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην μεγάλη προσφορά του θανόντος στη κοινωνία.  "Κατάφερε να μαζέψει τα παιδιά από τις παιδικές χαρές, τις καφετέριες, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και να τα οδηγήσει στο γήπεδο όπου τους μετέδωσε την αγάπη για τον αθλητισμό, για το ευ αγωνίζεσθε, για την αλληλεγγύη, την ευγενή άμιλλα, τον συναγωνισμό και τη φιλία".  Πρόσθεσε ακόμα ο ομιλητής ότι ο πρόεδρος έφυγε στενοχωρημένος από την έκβαση του τελευταίου αγώνα στην Ελευσίνα και υποσχέθηκε εκ μέρους όλων των αθλητών του Παννεαπολικού ότι στόχος τους θα είναι πάντα η νίκη, ώστε να του δίνουν χαρά όπου κι αν βρίσκεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Κανδύλης, ένας από τους ιδρυτές του Παννεαπολικού και πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου για αρκετά χρόνια, άφησε την τελευταία του πνοή λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα που είχε η ομάδα του στην Ελευσίνα το απόγευμα της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου 2013.

Πολύ θερμά λόγια για τον Γιάννη Κανδύλη είχε και ο ιερέας της Αγίας Τριάδας ο οποίος από το μικρόφωνο "εξομολογήθηκε" στους φίλους του εκλιπόντος ότι συγκλονίστηκε όταν διαπίστωσε τη ταυτότητα του νεκρού που είχε κληθεί να θυμιάσει λίγη ώρα νωρίτερα.  Όπως είπε, τόσο ο Γιάννης Κανδύλης όσο και η σύζυγός του Θεοδοσία αλλά και ο γιος τους, ήσαν πνευματικά του παιδιά.  Ο ιερέας εξήρε το ήθος του Γιάννη και με λόγια παρηγοριάς προσπάθησε να δώσει δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του.

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν εκπρόσωποι δεκάδων αθλητικών σωματείων από κάθε γωνιά της Ελλάδας ενώ με παράκληση των οικείων του εκλιπόντος αντί στεφάνων κατατέθηκαν χρήματα σε κουμπαρά για το "Χαμόγελο του παιδιού".

Χωρίς αμφιβολία, ο Γιάννης Κανδύλης άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό στις καρδιές των μελών της οικογένειάς του, αλλά και της μεγαλύτερης οικογένειας του που συναποτελείται από τους εκατοντάδες φίλους του και τους αθλητές του.

Προσθήκη λεζάντας
Ο Γιάννης ήταν ένας χαμηλού προφίλ, ανιδιοτελής αγωνιστής, που πολεμούσε με μοναδικό του όπλο την αγάπη του για τον αθλητισμό και με μοναδικό του στόχο να συμβάλει ώστε να διασφαλίζεται ένα υγιές περιβάλλον για τους νέους, οι οποίοι ιδιαίτερα στη Β΄ περιφέρεια του Πειραιά βάλλονται από την απειλή των ναρκωτικών, των ρατσιστικών ιδεών και τα τελευταία χρόνια από έντονα και ποικίλα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της οικονομικής κρίσης η οποία εντονότερα έπληξε τη περιοχή.  Το σίγουρο είναι ότι ο Γιάννης θα μας λείψει.  Στη συντροφιά μας, θα είναι πάντα ανάμεσά μας, με το χιούμορ του, τη θετική του διάθεση και το γελαστό του πρόσωπο.  Καλό σου ταξίδι φίλε μας.

*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο σεβόμενοι την προσωπικότητα κάθε ατόμου. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείτε γκρίγκλις και κεφαλαία. 
 *** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου