Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Η κυβέρνηση δεν θέλει δημοσιογράφους στη "Δημοκρατία" της

Ελένη Σπανοπούλου
Χωρίς συντάξεις ή με συντάξεις πείνας κινδυνεύουν να μείνουν άμεσα όλοι οι δημοσιογράφοι ενώ η επέμβαση της αστυνομίας στην ΕΡΤ τέσσερις ώρες μετά τα μεσάνυχτα αφήνει υποψίες ότι στην ουσία η κυβέρνηση στοχεύει στην εξολόθρευση του κλάδου πράγμα που θα την διευκόλυνε απόλυτα στην ολοκλήρωση του ολέθριου έργου της.

Ήδη συνδικαλιστές του ΕΔΟΕΑΠ προτείνουν τη δραστική μείωση των συντάξεων.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελένης Σπανοπούλου πρώην προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ και νυν μέλος του Δ.Σ. ο Πάνος Σόμπολος πρότεινε τη μείωση των συντάξεων έτσι ώστε η ανώτατη να είναι 800 ευρώ.

Αναλυτικότερα η κ. Ελένη Σπανοπούλου αναφέρει στην ανακοίνωσή της: 

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΜΠΟΛΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ

  • Μείωση όλων των συντάξεων, με πλαφόν της ανώτατης  800€ και κατώτατη 250€
  • Αύξηση εισφοράς των ασφαλισμένων σε 5%
  • Μείωση μισθών και προσωπικού 25% με απολύσεις και κατάργηση ΣΣΕ!
  • Μείωση  συντελεστή Εφ άπαξ κατά 20%
  • Κατάργηση όλων των κοινωνικών επιδομάτων που δεν προβλέπονται από τον Κανονισμό Υγείας

Συνάδελφοι,
ΕΠΤΑ (7) μήνες μετά την ΕΚΛΟΓΗ του, ΤΡΕΙΣ (3) μήνες μετά την ΑΠΟΦΑΣΗ της πλειοψηφίας του ΔΣ για το απολύτως αναγκαίο ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΤΡΩΝ συγκράτησης -έστω- της οικονομικής κατάστασης στο Ταμείο μας, (ολοκληρωμένη πρόταση του Ταμία, συν. Γ. Χριστόπουλου), ύστερα από αλλεπάλληλες ΑΝΑΒΟΛΕΣ, άκαρπες συνεδριάσεις, ΕΩΛΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ και δικαιολογημένες πιέσεις, αλλά και τη πλήρη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του Κλάδου στην πρόσφατη ΓΣ, για τους ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ που ελλοχεύουν, ο συν. Πάνος Σόμπολος έφερε στην ημερήσια διάταξη της χθεσινής (5/11/2013) συνεδρίασης την πρόταση του για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν!

Κ Α Λ Λ Ι Ο  Α Ρ Γ Α  Π Α Ρ Α  Π Ο Τ Ε !

Δεν στέκομαι στην ΕΠΙΖΗΜΙΑ προεδρική καθυστέρηση, ούτε στην απαράδεκτη Σομπολική ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ μιας προφορικής (!) εισήγησης προς το ΔΣ.

Αρκούμαι στο ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ.

ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΜΕΝΗ την αγωνία των ασφαλισμένων συναδέλφων, εργαζόμενων, συνταξιούχων και ανέργων, που δοκιμάζονται όλοι σκληρά στις παρούσες τραγικές για όλους τους έλληνες συνθήκες ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ, όπως έχω δεσμευτεί, για την πρόταση Σόμπολου, ως ΑΚΡΙΒΩΣ κατατέθηκε στο ΔΣ.

ΑΝΤΙΠΑΡΕΡΧΟΜΑΙ το πρωτοφανές γεγονός ότι καίτοι κατέθεσε πρόταση, δεν ήθελε να την θέσει σε ψηφοφορία! Αρνήθηκε πεισματικά για αρκετή ώρα.
Αυτό, όμως, δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία των συμβούλων. Διέξοδο έδωσε πρόταση των συν. Αγγέλη-Καταιφτσή και τέθηκε σε ψηφοφορία αν θα ψηφίσουμε ή όχι μέτρα... Αποτέλεσμα : πέντε (5) ΝΑΙ, δύο (2) ΟΧΙ, ένα (1) λευκό, που είναι περιττό να (ξανα) πω ότι ανήκει στον πρόεδρο της μίας ψήφου κι αυτής λευκής....
Έτσι, σαν δύσκολος τοκετός, με... επιπλοκές, δεν διαλύθηκε και πάλι η συνεδρίαση και συνεχίστηκε η συζήτηση επί της μονοθεματικής ημερήσιας διατάξεως.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΜΠΟΛΟΥ απο 1/1/2014

Α. Για τα Έσοδα
Ως κύριο πρόβλημα βιωσιμότητας του ΕΔΟΕΑΠ.
Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία 6/3
Ναι : Σόμπολος, Νεστορίδης, Χριστόπουλος, Σπανοπούλου, Ζαφειροπούλου, Καταιφτσής.
Όχι : Αγγέλης- Χριστοδουλίδου, απών Καρούτζος) ως εξής:

Μέχρι τις 20 Νοεμβρίου
  1. Να κληθούν άμεσα οι 4 Ενώσεις να πάρουν θέση για τα μέτρα στο σύνολο τους
  2. Να κληθούν σε συνάντηση οι 2000 συνταξιούχοι για τη μείωση των συντάξεων 
  3. Να κληθούν οι 150 εργαζόμενοι του Ταμείου για τη μείωση των μισθών 
  4. Να ζητηθεί, μέσω των 4 Ενώσεων και με τις Διοικήσεις τους, συνάντηση Σόμπολου με τον πρωθυπουργό κο Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως κο Βενιζέλο και τον υπουργό Εργασίας κο Βρούτση
  5. Να κατατεθεί πρόταση τροπολογίας για το Αγγελιόσημο στο Διαδίκτυο 
  6. Να κατατεθεί πρόταση τροπολογίας για το Αγγελιόσημο των Κυριακάτικων εβδομαδιαίων φύλλων, που τώρα καρπούται το ΤΑΥΣΙΤ, ενώ οι συνάδελφοι εργαζόμενοι ασφαλίζονται (και βαρύνουν) τον ΕΔΟΕΑΠ 
  7. Να κατατεθεί πρόταση τροπολογίας για ανακατανομή του Πόρου υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ συν 7% από το Αγγελιοσημο Τηλεόρασης ( απο 23% σε 30%) και συν 7% από το Αγγελιόσημο Ραδιοφώνου ( απο 14% σε 21%) 
  8. Να κατατεθεί πρόταση τροπολογίας για να ασφαλίζονται τα μπλοκάκια στον ΕΔΟΕΑΠ
Από 1/1/2014
  1. Να αναδιοργανωθεί πλήρως σε νέα βάση, με συγκρότηση Επιτροπής, είτε εσωτερικά, είτε με εξωτερική ανάθεση σε εισπρακτική εταιρεία ο νεοσύστατος Τομέας Εσόδου, ώστε να αποδίδει τα βέλτιστα και να διεκδικήσουμε την είσπραξη του βάσει του Κώδικα Είσπραξης Εσόδων του Δημοσίου είτε μέσω ´ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, είτε μέσω Υπουργείου Εργασίας. όπως πχ ΙΚΑ-ΟΑΕΕ (σημ. ειδικά αυτή η πρόταση διαμορφώθηκε από Σόμπολο-Σπανοπούλου-Αγγέλη) 
  2. Να ΑΥΞΗΘΕΙ η μηνιαία ασφαλιστικη εισφορά των εργαζόμενων μελών μας απο 3% σε 5%. Το μέτρο είχε κατ´ αρχήν εγκριθεί το 2012 ομόφωνα απο τη Διοίκηση Σπανοπούλου, προτάθηκε τον Ιούλιο 2013 από τον Ταμία του ΔΣ και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία χθές. Προβλέπεται αισιόδοξα ότι θα αποφέρει 3 επιπλέον εκατομμύρια € το χρόνο ( με την καταστατική προϋπόθεση να εγκριθεί από τη ΓΣ και τον εποπτεύοντα υπουργό Εργασίας). 

Β. Για τα ΈΞΟΔΑ
Σε εφαρμογή προϋπολογισμού και από 1/1/2014
  1. Μείωση όλων των επικουρικών συντάξεων με κατώτατη τα 250€ και πλαφόν στην ανώτατη 800€ το μήνα και εξορθολογισμό.
Με στοιχεία Σεπτεμβρίου 2013 ο ΕΔΟΕΑΠ έχει:
·         1766 άμεσα μέλη συνταξιούχους στους οποίους καταβάλει 1.228440,76€ το μήνα.
·         536 από αυτούς παίρνουν μηνιαία επικούρηση πάνω από 800 € και μέχρι 1283€ ( η ανώτατη επικουρική σύνταξη τον Μάρτιο του 2012 ήταν 1400 € και μειώθηκε με τα μέτρα που λήφθηκαν τότε).
·         173 συνταξιούχοι μας βρίσκονται σε αναμονή με προσωρινή σύνταξη που πρώτος ο ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε το 2010 ύψους 250€ .
·         Μετά την πρόσφατη εγκύκλιο του κου Βρούτση στο ´ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για έξοδο δημοσιογράφων με 20ετια και 25ετια,αναμένεται νέο κύμα συνταξιούχων.
·         Ο ΕΔΟΕΑΠ συνταξιοδοτεί ακόμη 488 Δικαιοδόχους στους οποίους καταβάλει 241.486 € το μήνα. Ανώτατη 822,74€ και κατώτατη 39,70€
Εξοικονόμηση 4 περίπου εκατομμυρίων € ετησίως 
  1. Κατάργηση των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του Επιδόματος Αδείας, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος.
    Εξοικονόμηση 3.000.000 € ετησίως
  2. Μείωση του συντελεστή Εφ άπαξ σε ποσοστό 20%
    Εξοικονόμηση 2.000.000 € ετησίως 
  3. Μείωση των μισθών του προσωπικού με ανώτατο μισθό σε γιατρούς και υπαλλήλους 3000 μικτά και ανώτατο 1400€ μικτά για όσους προσλήφθηκαν την τελευταία τριετία ανεξαρτήτως προσόντων ή θέσεως 
  4. Μείωση προσωπικού 25% πράγμα που σημαίνει 35 απολύσεις και κατάργηση συλλογικών συμβάσεων γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων.
    Εξοικονόμηση 1.000.000€ από τους μισθούς και 1.000.000€ από τις απολύσεις (αυτό σε βάθος τριετίας) Κι εδώ αγνοήθηκε η κατά πλειοψηφία πρόταση της Επιτροπής
     ( Καρουτζος, Χριστοδουλίδου, Σπανοπούλου, Ζαφειροπούλου) που έχει κατατεθεί και διεξοδικά συζητηθεί 
  5. Κατάργηση όλων των κοινωνικών επιδομάτων που δεν προβλέπονται από το Καταστατικό και τον Κανονισμό Υγείας (Βρεφονηπιακοί, Ειδικό Βοήθημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μονογονεικό, Πολυτεκνικό, Αναπηρίας, ΣΚΠ χωρίς απόφαση ΚΕΠΑ) Εξοικονόμηση 1.500.000€ ( 3.500.000 με τους παιδικούς σταθμούς που ήδη δεν δίνονται) 
  6. Εξοικονόμηση 3.000.000 € από τις δαπάνες νοσηλευτικής, φαρμακευτικής και παρακλινικής περίθαλψης με προσπάθεια να μη μειωθεί αντίστοιχα η ποιότητα παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους, ειδικά στους χρονίως πάσχοντες 
  7. Μείωση αναλογική όλων των κονδυλίων σε όλους τους κωδικούς εξόδων του προϋπολογισμού των αμοιβών του ΔΣ συμπεριλαμβανομένων. 

Διευκρίνηση: 
Λόγω της προσφιλούς σπέκουλας των άθλιων δημοσιογραφικών διαδρόμων στο θέμα ενημερώνω ότι αυτές οι αμοιβές ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ από το 2001, μειώθηκαν κατα 20% το 2012 ).
Τώρα γίνεται πλειοδοσία ως εξής: Πρόταση Αγγέλη για -10%, Σπανοπούλου -20% και Σόμπολου -40%.
Ήτοι από 80€ ανά συνεδρίαση σήμερα να γίνει 48€ και μετά τους φόρους 36€. Δηλαδή 192€ το μήνα από 400€ περίπου.
Φάνηκε, πάντως, να συμφωνούν όλοι και στη μείωση των εξόδων του ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Η ΠΟΛΩΣΗ στο πρώτο θέμα των ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ προκλήθηκε, εξαιτίας της απαράδεκτα πρόχειρης πρότασης Σόμπολου που κατατέθηκε χωρίς εξειδίκευση του μέτρου. Δηλαδή, χωρίς αναλογισμό, χωρίς προϋπολογισμένο οικονομικό αποτέλεσμα και χωρίς σαφή κατεύθυνση σε λύση που δεν θα αδικεί κοινωνικά ευαίσθητες κατηγορίες συνταξιούχων. 
Έτσι, όμως, δεν μπορούν τα μέλη του ΔΣ να τοποθετηθούν υπεύθυνα.

Για παράδειγμα η πρόταση Χριστοδουλίδου-Αγγέλη για ανώτατη επικουρική στα 600€, αγνοήθηκε. 
Η επί μήνες μελέτη των υπηρεσιών επί της προτάσεως του Ταμία Γ. Χριστόπουλου και η εργασία της επιτροπής για μείωση συντάξεων που ο ίδιος ο Σόμπολος, ως πρόεδρος, οργάνωσε με απόφαση ΔΣ αγνοήθηκαν επίσης!
Ο αναλογισμός όχι ενός, αλλά 4 σεναρίων στον ΤΡΟΠΟ εφαρμογής / μείωσης των συντάξεων πήγε στα αζήτητα! 
Και το ΔΣ βρέθηκε μπροστά μια ... προφορική προεδρική πρόταση για ένα πλαφόν 800€, χωρίς μελετημένη εισήγηση, χωρίς κλιμάκωση, χωρίς ποσοστά μείωσης, χωρίς οικονομικό αποτέλεσμα.
Όλα αυτά, όμως, "αδέρφια", όπως συνηθίζει να λέει ο συνάδελφος, αφορούν ανθρώπινες ζωές ...

Αδέλφια, λοιπόν...
Είναι η ύστατη ώρα, όχι της απελπισίας, αλλά της κοινής προσπάθειας. Ο ΕΔΟΕΑΠ διοικείται από εκλεγμένο ΔΣ, αλλά ανήκει σε όλους μας .
Από το 2009 ενημερώνω όλους σας και όλες τις Ενώσεις ότι τα 20 τελευταία χρόνια ξοδεύαμε, όσα εισπράτταμε χωρίς να παίρνουμε μέτρα.
Από το 2010 το έσοδο μειώθηκε δραματικά και την καταστροφή ολοκλήρωσε το εγκληματικό Κούρεμα του 2012
Η προβολή των αποτελεσμάτων του 8μηνου 2013 δείχνει καθαρά ότι μέχρι το τελος της χρονιάς θα εισπράξουμε 30 εκατομυρία και θα έχουμε ξοδέψει 52.000.000€ 
Έλλειμμα 22.000.000€ 
Ακριβώς όσο το κονδύλι των συντάξεων !
Απλή αριθμητική σε πολύπλοκη κατάσταση....

Πάρτε μολύβι και χαρτί:
Συντάξεις
22 εκ. €
Περίθαλψη
15 εκ. €
Μισθοί - πάγια
7 εκ. €
Εφ άπαξ
5 εκ. €
Κοινωνικές Παροχές
3 εκ. €
Σύνολο
52 εκ. €

Με ετήσιο Έσοδο 30 εκατομμύρια, πόσο θα αντέξουμε αν συνεχίσουμε να ξοδεύουμε με ρυθμό 52 εκατομμυρίων ;;;;;;;
Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι ΝΠΙΔ, Αυτοδιαχειριζόμενο Ταμείο Πρότυπο που ΔΕΝ ΒΑΡΥΝΕΙ τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε τους εργοδότες. 
Δεν έχει χρέη, ούτε δάνεια, όπως όλα τα άλλα ασφαλιστικά Ταμεία. Διαθέτει " Κουμπαρά" Αξιών περίπου αξίας 30 εκατ. περίπου (τιμές Σεπτεμβρίου 2013).
Στις 31 Οκτωβρίου είχαμε σε μετρητά 24 εκατομμύρια ευρώ.
Δικαιούμαι, νομίζω, να θυμίσω στους μαύρους και κόκκινους Αυγίτες της ΓΣ του Ιουνίου 2013, αλλά και τους ανεύθυνους συνδικαλιστές της παντέρμης ΕΣΗΕΑ ότι αυτά είναι, περίπου, όσα πήραμε από τον κο Προβόπουλο της ΤτΕ με τις περίφημες αναλήψεις μετά το PSI.
Στις 31 Δεκεμβρίου τα μετρητά μας αυτά θα είναι περίπου 17.500.000 €. 
Τον Μάρτιο θ´ αρχίσουμε να πουλάμε τα εναπομείναντα ασημικά της ζωής μας όλης...

Συνάδελφοι μου,
Αν δεν βάλουμε όλη μας τη δύναμη και τη θέληση, με αγωνιστική αλληλεγγύη και ενότητα, αν δεν εξασκήσουμε όλη την εναπομείνασα έστω επιρροή του καταρέοντος Κλάδου μας όχι για εξαιρέσεις και προνόμια, αλλά για ανθρώπινη Σύνταξη και Περίθαλψη, του χρόνου τέτοια εποχή δεν θα έχουμε επικούρηση ή και θα παρακαλάμε να μας δεχθούν στον ΕΟΠΥΥ του Αδώνιδος, νοσηλευόμενοι σε ράντσο του ΕΣΥ με δωρεάν WI-FI! 
Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας, Κουβέλης, Καμένος, Κουτσούμπας ούτε μπορούν, ούτε πρέπει να σώσουν εμάς σε βάρος άλλων ...
Κι ούτε θα κάνουν αυτό που δεν κάνουμε εμείς οι ίδιοι για μας: να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με αξιοπρέπεια να προστατέψουμε και να σώσουμε το ίδιο μας το σπίτι!
Από τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ κρατώ μόνο την καλή πίστη και την έκδηλη αγωνία ορισμένων συμβούλων.
Άσκησα σκληρή κριτική για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση και την θλιβερή προχειρότητα Σόμπολου, αλλά ψήφισα θετικά όλες τις προτάσεις του για το ΕΣΟΔΟ, ενώ με ελάχιστες παρατηρήσεις, κυρίως στα θέματα του τρόπου μείωσης, του πλαφόν των συντάξεων, των μισθών των υπαλλήλων και της κατάργησης των ΣΣΕ (!) είμαι απολύτως σύμφωνη με τις προτάσεις του για όλες τις άλλες περικοπές, εξαιρουμένων των κοινωνικών επιδομάτων.
Ξεπερνώ φυσικά τα γνωστά συνδικαλιστικά τερτίπια της " αριστερής" δυάδας Αγγέλη - Χριστοδουλίδου, που αφού ΔΕΧΘΗΚΑΝ την αναγκαιότητα λήψης μέτρων και μετείχαν σε επιτροπές για περικοπές, τελικά κατέφυγαν απελπισμένοι σε πρόταση για λαϊκό δημοψήφισμα χωρίς, όμως, να μιλούν για το περιεχόμενο του...
Στη συνέχεια, οι δύο επέλεξαν, με... συνέπεια είναι αλήθεια τις απουσίες και αποχωρήσεις με νόημα, ενώ ομολόγησαν δημόσια ότι στηρίζουν με προεκλογική (!) συμφωνία τον δεξιό Σόμπολο!!! ( ΔΣ 46/29-10-2013).
Χθες, ανακάλυψαν ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν, γιατί "είχαν ζητήσει και δεν υπάρχει αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας του ΕΔΟΕΑΠ για τη λήψη μέτρων. Με την οποία συμφωνούν, αλλά δεν μετέχουν στη διαδικασία".
Να σε σφάξω αγά μου, να σ´ αλείψω μέλι ...

Με θλίψη ακούσαμε την συν. Χριστοδουλίδου να μας λέει: " Όποιος θέλει μέτρα, ας τα ψηφίσει. Ιδού η Ρόδος, Ιδού και το πήδημα ! Εμείς δεν ψηφίζουμε"
Στο εκβιαστικό δίλημμα των " αριστερών" Πόντιων Πιλάτων η απάντηση είναι:
Δεν πάω στη Ρόδο!

Με τη στάση τους αυτή, αλλά και με την θορυβώδη αποχώρηση από τη συνεδρίαση του ΓΓ, σε ένδειξη (δικαιολογημένης) διαμαρτυρίας για την επί μήνες παρελκυστική τακτική της πολλαπλά επιζήμιας καθυστέρησης και απραξίας του Πάνου Σόμπολου, προκλήθηκε κλίμα πόλωσης και έντασης.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί (εμού συμπεριλαμβανομένης) να χάσουμε την προαπαιτούμενη ψυχραιμία σε τέτοιες κομβικής σημασίας συνεδριάσεις.
Ακολούθησε περιστασιακή (μπαίνω-βγαίνω a volonté, το λένε) αποχώρηση της συν. Χριστοδουλίδου.
Οργισμένη δήλωση του Ταμία Γ.Χριστόπουλου ότι αποχωρεί, του αντιπροέδρου Παν. Νεστορίδη και του αναπληρωτή Ταμία ότι δεν θα ξανακατέβουν από τη Θεσσαλονίκη αν δεν προχωρήσει η διαδικασία και εμού της ιδίας ότι εμμένω στην προ μηνός κατατεθείσα έγγραφη δήλωση μου.
Δεν ψηφίζω πλέον αποφάσεις στα τυφλά για εκταμίευση χρημάτων για δαπάνες, όσο ο Πρόεδρος δεν εφαρμόζει απόφαση της πλειοψηφίας για εξειδίκευση μέτρων Προστασίας του Ταμείου, με Ευαισθησία για τα νεότερα και ιδιαίτερα τα κοινωνικά αδύναμα μέλη μας.
Έτσι ξεκίνησε η συζήτηση της πολύπαθης μονοθεματικής ημερήσιας διάταξης. Κι έτσι τορπιλίστηκε ξανά στο επόμενο ημίωρο, για να διακοπεί, αφού η προεδρική εισήγηση ψηφίστηκε (6/3) μόνο για το μέρος των Εσόδων. 
Σε όλες τις προτάσεις του προέδρου για τα Έξοδα φαίνεται να συγκλίνει η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ, πλην του διδύμου της εξωκοινοβουλευτικής " Αριστεράς" .
Η προχειρότητα της πρότασης του Προέδρου για τη μείωση συντάξεων προκάλεσε αντιδράσεις 5 μελών, απειλή παραίτησης από τη θέση τους δύο μελών του Προεδρείου και αποχώρηση δύο μελών.
Η συν. Ειρήνη Ζαφειροπούλου κι εγώ ζητήσαμε να συνεχιστεί η συνεδρίαση σήμερα Τετάρτη ώστε να κατευναστούν τα πνεύματα .
Ο συν. Σόμπολος ανέλαβε την ευθύνη να μεταθέσει το θέμα για συζήτηση και λήψη απόφασης, μέτρων κατά το μέρος των Εξόδων του 2014, την ερχόμενη Τρίτη. Οπότε και δεσμεύτηκε φυσικά να φέρει ανάλυση της πρότασης του για τη μείωση Συντάξεων, με το παραγόμενο εξ αυτής οικονομικό αποτέλεσμα.
Όπερ έδει δείξαι, δηλαδή....

Καληνύχτα σας συνάδελφοι και 
Καλή Τύχη!

ΕΜΜΕΝΕΙΝ στην προσπάθεια για τον Άνθρωπο μόνο!

Ελένη Σπανοπούλου, ΕΣΗΕΑ
Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ


*** *** *** *** *** *** 
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο σεβόμενοι την προσωπικότητα κάθε ατόμου. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείτε γκρίγκλις και κεφαλαία. 
 *** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου