Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Βαρύς ο ακτοπλοϊκός χειμώνας για τις νησιωτικές περιοχές - Σημαντική έρευνα του Δικτύου Μικρών Νησιών


 Θλιβερά δεδομένα αποκαλύπτει για τις νησιωτικές περιοχές μία μελέτη  του Δικτύου Μικρών Νησιών.  Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Δικτύου Λευτέρη Κεχαγιόγλου δεν είναι μόνον η συγκοινωνία προβληματική αλλά και οι παρεχόμενες υπηρεσίες τηλεματικής.
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κεχαγιόγλου πρόκειται για τη πρώτη έως σήμερα μελέτη πού καταγράφει τον βαθμό ικανοποίησης  των μικρονησιωτικών κοινωνιών.

Ο ίδιος δήλωσε στο Nextok blogspot:  "Ασθενείς μένουν μέρες αποκλεισμένοι σε νησιά, πλοία ακατάλληλα σε μέγεθος και τύπο οργώνουν τις θάλασσες, τα χρήματα (σ.σ. οι επιδοτήσεις)  των άγονων γραμμών μειώνονται, οι ανάγκες επιδότησης αυξάνουν, πλοία μας λείπουν, ιντερνέτ  δεν υπάρχει, πολλές φορές ούτε ηλεκτρικό ρεύμα, και ο χειμώνες προβλέπεται βαρύς.


Μία  επανέκδοση  διπλώματος οδήγησης σε ΚΕΠ μικρού νησιού καθυστερεί πάνω από 4 μήνες.  Το  ακτοπλοϊκό εισιτήριο πανάκριβο και οι πρωτοβουλίες  θολές. Κανείς δεν μπορεί να μας πει πόσα και τι είδους πλοία μας λείπουν, σύμφωνα με την φέρουσα μεταφορική ικανότητα των νησιών μας βέβαια".

Ο κ. Κεχαγιόγλου κατέλειξε:  "Η κυβέρνηση δείχνει να επιθυμεί κατά την διάρκεια  της Ελληνικής Προεδρίας  στην ΕΕ να το σηκώσει το θέμα ψηλά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι θετική. Μιλά για πρώτη φορά για την κάλυψη όλων των εξόδων στις γραμμές δημοσίου συμφέροντος οι οποίες εξυπηρετούν μικρά νησιά. Το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής πρέπει να παίξει τον ρόλο του. Ας ελπίσουμε σε κάτι καλύτερο".

*** *** *** *** *** *** 
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο σεβόμενοι την προσωπικότητα κάθε ατόμου. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείτε γκρίγκλις και κεφαλαία. 
 *** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου