Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙ;

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙ; Της Θεοδοσίας Κοντζόγλου
Ο δημοσιογράφος πρέπει να ξέρει να εκβιάζει(σ.σ.!!!!) Αυτά δήλωσε στο MEGA πρωί ξημέρωμα Κυριακής ο Νίκος Κακαουνάκης. Και θυμήθηκα πως όταν είχα ακόμα «κλειστά ματάκια» στα πρώτα μου δημοσιογραφικά βήματα, εντόπισα έναν εκδότη που εκβίαζε συστηματικά για να λαμβάνει δάνεια – δανεικά κι αγύριστα – και όχι μόνον. Ωριμάζοντας επαγγελματικά διαπίστωσα ότι γύρω μου υπήρχαν ουκ ολίγοι εκδότες αλλά και δημοσιογράφοι - και δημόσιοι υπάλληλοι - που πράγματι ήξεραν να εκβιάζουν ή να υποχρεώνουν με α π ι σ τ ε ύ τ η στημένη ευγένεια - με υποσχέσεις στήριξης κλπ - να τους τα ακουμπάνε κάποιοι ανερχόμενοι ισχυροί ή ακόμα και οι από καιρό ισχυροί που ήθελαν όχι μόνον να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο αλλά και να πάρουν τον εκβιαστή κοντά τους, να τον κάνουν υποχείριό τους. Τίποτα χειρότερο και κανένα βάσανο συνείδησης μεγαλύτερο, από το να γνωρίζεις ότι ο τάδε επιχειρηματίας που πάτησε επί πτωμάτων, σε έχει στο χέρι επειδή σου έδινε μαύρο «μηνιάτικο» ή σου έκανε εφάπαξ μαύρη εισφορά έστω και για να του φτιάξεις ένα προφίλ στο έντυπο που εργάζεσαι. Αν βεβαίως έχεις συνείδηση! Γιατί μπορεί το εξοχικό σου, ή το καινούριο σου αυτοκίνητο, ή οι τακτικές σου παρουσίες στα ξενυχτάδικα να σου σβήνουν κάθε τύψη. Γυρίστε λίγο το κεφάλι εσείς οι νεότεροι। Θα τους εντοπίσετε χωρίς δυσκολία। Πρώτο τους στοιχείο αναγνώρισης: φαφλατισμός. Δεύτερο στοιχείο τους; Αν είστε έξυπνοι θα το εντοπίσετε όπως και αρκετά άλλα χαρακτηριστικά τους. Η συνέχεια… στο επόμενο. Αν βρω χρόνο φυσικά. Γιατί στις υποθέσεις αυτές ηθελημένα ή αθέλητα όλοι κλείνουμε τα μάτια. Ας έχουμε όμως κάτι στο νου μας: Φθάνει ένα εκατομμυριοστό μικρογραμμάριο μικροβίου να μολύνει όλο το σύμπαν. Μοναδικό αντίδοτο: Αντίσταση στις «Σειρήνες» με μοναδικό όπλο την Εντιμότητα. Κι ας αγοράσετε το 15ετίας σπίτι σας με δάνειο του ΟΕΚ. Κι ας το ξεπληρώνετε μια ζωή. Τουλάχιστον θα ανοίγετε την πόρτα και θα αντικρίζετε στα μάτια τα παιδιά σας κάθε μέρα. Όσο για τον κ. Κακαουνάκη. Δεν ξέρω αν αυτό που είπε πράγματι το εννοούσε. Δείτε την εκπομπή από τη NOVA και εξηγείστε και σε μένα.
Τι άλλο να προσθέσω που φτύνω κάτω, φτύνω τα γένια μου, φτύνω πάνω, φτύνω τα μουστάκια μου.

1 σχόλιο:

  1. Θεοδοσία, εκπληκτικό το σχόλιο σου. Αρκεί και μόνο να ανοίγεις την πόρτα τα πρωινά με καθαρό το μέτωπο! Αυτό και μόνο αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου