Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009

ΕΝΟΧΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΕΝΟΧΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κατερίνα Γκουλιώνη, ένα ακόμα θύμα
του τάχα "σοφρωνιστικού" συστήματος
πέταξε μακριά
Της Θεοδοσίας Κοντζόγλου Ποια είναι αλήθεια η Κατερίνα Γκουλιώνη που τόλμησε να υψώσει ανάστημα έστω και ως κρατούμενη και να απαιτήσει να σεβαστούν την αξιοπρέπειά της. Ποια είναι η Κατερίνα Γκουλιώνη που πρωτοστάτησε στη κραυγή απόγνωσης των εγκλείστων ζητώντας, απαιτώντας να σταματήσει ο ευτελισμός της ψυχής των κρατουμένων που γινόταν με τα χέρια των ανθρωποφυλάκων όταν τα έχωναν στον κόλπο τους βιάζοντάς τις κάθε μέρα, με τον ...νόμο; Δεν έχει νόημα να προσθέσω τίποτε άλλο. Σας παραθέτω τη κραυγή αγωνίας που κανείς μας δεν άκουσε όταν η Κατερίνα ήταν ακόμα ζωντανή. Είμαστε όλοι ένοχοι απέναντί της χωρίς αμφιβολία. Ας της ζητήσουμε να μας συγχωρέσει. Αυτό όμως δεν φθάνει. Πρέπει να υποχρεώσουμε το Ελληνικό Κράτος που καταδικάστηκε ήδη για τους καθημερινούς βιασμούς των κρατουμένων από τους ανθρωποφύλακες, να πάψει πια να τους βασανίζει, να τους εξευτελίζει και να τους οδηγεί στην αυτοκτονία. Υπουργοί Δικαιοσύνης πρώην και νυν, ΠΑΣΟΚοι και ΝεοΔημοκράτες, επιτέλους νιώστε την ντροπή, αποκτήστε συνείδηση. Σταματήστε αυτό το έγκλημα που κάνετε στο όνομα του Νόμου. Σκότωσαν, έκλεψαν, εξαπάτησαν, ότι και να έκαναν το πληρώνουν οι κρατούμενοι με τη στέρηση της Ελευθερίας τους. Με τη στέρηση αυτού του υπέρτατου αγαθού. Γιατί να το πληρώνουν και με την αφαίρεση και του τελευταίου ίχνους αξιοπρέπειας που έχουν; Γιατί θέλετε να μας τους παραδώσετε κουρέλια, σκουπίδια, άψυχα όντα, έτοιμα για εκδίκηση και άρα υλικό για ανακύκλωση δημιουργίας νέας εσοδείας κρατουμένων; Για ότι συνέβη στην Κατερίνα και σ' όλους τους κρατούμενους που έχασαν τη ζωή τους όταν σας την εμπιστεύθηκαν για να την "αναμορφώσετε" φέρετε την απόλυτη ευθύνη εσείς οι μέχρι σήμερα διατελέσαντες υπουργοί Δικαισύνης:
Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος Ιωάννης Αντωνόπουλος Ευάγγελος Βενιζέλος Ιωάννης Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος Γκότσης Δημήτριος Γούναρης Νικόλαος Δημητρακόπουλος Δημήτριος Δίγκας Στέφανος Δραγούμης Νικόλαος Θεοτόκης Ιωάννης Βαπτιστής Θεοτόκης Απόστολος Κακλαμάνης Κωνσταντίνος Καλλίας Αθανάσιος Κανελλόπουλος Αλέξανδρος Κουμουνδούρος Μένιος Κουτσόγιωργας Λυκούργος Κρεστενίτης Χρήστος Λαδάς Αναστάσιος Λόντος Ανδρέας Χ. Λόντος Κυριακούλης Π. Μαυρομιχάλης Άννα Μπενάκη - Ψαρούδα Βασίλειος Νικολόπουλος Αναστάσιος Παπαληγούρας Δημήτριος Παπασπύρου Ανάργυρος Πετράκης Κωνσταντίνος Ρακτιβάν Δημήτριος Ράλλης Κωνσταντίνος Ρέντης Λουκάς Κανακάρης - Ρούφος Γιάννης Σκουλαρίκης Μιχαήλ Σταθόπουλος Θεόδωρος Τουρκοβασίλης Κωνσταντίνος Τσάτσος Σωτήρης Χατζηγάκης Το ξέρω πήγα πολύ πίσω. Ευκαιρία είναι όσοι βρίσκεστε ακόμα εν ζωή να μεριμνήσετε να μη πάρετε άλλα κρίματα μαζί σας όταν έρθει και η δική σας ώρα. Θεοδοσία Κοντζόγλου Να λοιπόν ποια είναι η Κατερινα που έγραψε μέσα από το κελί της στις 28 Δεκεμβρίου 2008: Χριστούγεννα μέσα στο κελί Μισητοί μου κανίβαλοι 28 Δεκεμβρίου 2008 Όταν είσαι αθώος και είσαι φυλακή θα αγανακτήσεις για τη δικαστική πλάνη ή την πλεκτάνη που σε έβαλε μέσα. Όταν όμως η πλεκτάνη έχει γίνει νόμος και σου έχει κλέψει όλη τη ζωή μόνο και μόνο επειδή εξαρτήθηκες και αρρώστησες, επειδή έκανες χρήση μιας ουσίας και η ιδιοτελής βαρβαρότητα με νόμο σε έβαλε στη φυλακή, τι θα πεις; Θα αρκεστείς στο ό,τι όλο αυτό οφείλεται στην κοινωνική πλάνη και θα ευχηθείς χρόνια πολλά; Πόσος χαζός μπορεί αν είναι ένας άνθρωπος για να εύχεται ευχές στους δήμιούς του; Και άντε και να ευχηθείς, ποια θα είναι η καταλληλότερη ευχή; «Την αρρώστια μας να έχουμε να σας ταΐζουμε»;
Αγαπητοί μου συμπολίτες (κλέφτες και λωποδύτες), σας εύχομαι να αρρωστήσετε, να δουλεύετε μια ζωή και να σας παίρνουν όλα τα λεφτά και να σας καταστρέφουν τη δουλειά. Να σας αφήνουν δίχως μία, να σας βάζουν φυλακή, να σας βάζουν και χρηματική ποινή μετά και βγαίνοντας να χρωστάτε και από πάνω. Να σας βάζουν στη φυλακή, να ζείτε ο ένας πάνω στο άλλο και να σας στερούν όλα. Να έρχεται ο κάθε αμόρφωτος, άρρωστος, κομπλεξικός φύλακας και να επεμβαίνει ακόμη και στην ποιότητα του χαρτιού υγείας που θα χρησιμοποιήσετε. Και να σας υποχρεώνει να παίρνετε το πιο ακριβό και το χαράτσι να πηγαίνει στις τσέπες του. Να είναι τα παιδιά και οι γονείς σας έξω και να μην μπορείτε να τους συνδράμετε ούτε στο ελάχιστο αντιθέτως να τους ζητάτε και βοήθεια. Στη χώρα των κανιβάλων που γεννήθηκα και έζησα σαράντα μαρτυρικά χρόνια, η ατυχία και κακοτυχία μου είναι αυτοί οι κανίβαλοι. Οι κανίβαλοι που έχουν γνώμη (για τους άλλους πάντα) και ψηφίζουν και κάνουν κόλαση τη ζωή των άλλων.
Μισητοί μου κανίβαλοι, κανείς σας δεν μπορεί να αποποιηθεί των ευθυνών του. Όλοι ξέρετε ότι το εμπόριο των απαγορευμένων ουσιών ανθεί και ότι οι έμποροι δεν είναι φυλακή. Όλοι ξέρετε ότι οι μπάτσοι πουλάνε ναρκωτικά. Αν αύριο απαγορευτεί το τσιγάρο και θεσπιστεί νόμος να μπαίνουν οι καπνιστές στη φυλακή όλοι θα αντιδράσετε. Για μας δεν αντιδράει σχεδόν κανένας. Γιατί πολλοί αισχροκερδούν εις βάρος μας και άλλους σας βολεύει. Φάτε λοιπόν τα μελομακάρονά σας, ρίξτε τους χορούς σας στολισμένοι, καλοί μου συμπολίτες. Εγώ έχω πλέον, μόνο ένα να γιορτάζω. Αυτό που δεν μπορείτε ποτέ να μου του αρπάξετε, γιατί όλα τα άλλα μου τα πήρατε^ ότι δεν σας μοιάζω. Κατερίνα Γκουλιώνη Και η Μαριάνθη που εδώ και λίγες ημέρες είχε τη τύχη να αποφυλακιστεί έγραψε για την Κατερίνα: Κατερίνα (ΓΚ): «Ποινική» κρατούμενη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, κατηγορούμενη για διακίνηση ναρκωτικών σε άλλο χρήστη κατ’ ομολογία του αποποιούμενος των δικών του ευθυνών της «μεγάλης» ποσότητας των 20 γραμμαρίων. Έτσι με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς άλλο αποδεικτικό στοιχείο παρά μόνο μία άτυπη προανακριτική ομολογία δικάστηκε και εκτίει ποινή κάθειρξης 6 ετών, όπως και αρκετοί «έμποροι» σε αυτή τη χώρα. Το Σύνταγμα λέει "ένοχος ένοχο ου ποιεί" αλλά δεν βαριέσαι μήπως όλα όσα λέει το Σύνταγμα τα τηρεί κανείς σε αυτή τη χώρα; Το ότι είμαι ήδη χρήστρια εδώ και 20 χρόνια χωρίς καμία βοήθεια μετράει; Όπως και μερικές εκατοντάδες, χιλιάδες άλλοι θα μπορούσα να πω, αφημένοι στη μοίρα τους. Μήπως το ότι δεν προέκυψε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ενοχής και ακόμα και ο ρουφιάνος που είπε εναντίον μου ψέματα το ότι πιέστηκε από τους μπάτσους και πείστηκε ότι θα καθάριζε ο ίδιος μέτρησε πουθενά; Μα είπαμε ότι είναι σύνηθες φαινόμενο. Οι αδέκαστοι και ευυπόληπτοι δικαστές, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, πρέπει να εξαντλούν την αυστηρότητά τους στους κακούργους χρήστες για να σωθεί η κοινωνία μας, τα παιδιά μας, η υπόληψή μας. Στα μπουντρούμια όλους. Όσοι πιο πολύ τόσο πιο βαθιά. Όσους εξοντώσουμε τόσο καλύτερα, τόσο πιο καθαρή θα είναι η κοινωνία μας. Κρίμα που δεν είμαστε στο Μεσαίωνα να τους κάψουμε όλους στην πυρά να ησυχάσουμε.
Ας δούμε όμως τι πραγματικά συνέβη με την Κατερίνα। Είχε την ατυχία να γεννηθεί έξυπνη, ευαίσθητη και αντιδραστική. Όσο μεγάλωνε δεν της άρεσε αυτή η κοινωνία. Δεν άντεξε την υποκρισία της και τη φθορά της και έτσι επέλεξε τη λύση των ναρκωτικών. Κακό μεγάλο. Έβλαψε ανθρώπους. Ποιους; Τον εαυτό της και την οικογένειά της. Και έτσι κατέληξε στη φυλακή σιδηροδέσμια, να πληρώσει τα βάρη και τα αδικήματά της. Όμως και εκεί δεν καθόταν φρόνιμα. Δεν ήταν «καλή» κρατούμενη. Δεν έσκυβε το κεφάλι όταν οι δεσμοφύλακες, στο πλαίσιο του σωφρονισμού της έλεγαν ότι παράλογο τους ερχόταν στο κεφάλι. Δεν το βούλωνε όταν έβλεπε την αδικία σε όλο της το μεγαλείο. Δεν έκανε τα στραβά μάτια στην κατάχρηση εξουσίας και δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται, να πρωτοστατεί για το δικαίωμά της στην αξιοπρέπεια. Και αφού ήταν «τέτοιο» άτομο, έπρεπε να εξοντωθεί ποικιλοτρόπως. Έρμαιο, πλέον, στα χέρια ανθρωποφυλάκων έτυχε «ιδιαίτερης μεταχείρισης». Η «συμμορία» του τότε Κορυδαλλού, έκρινε και αποφάσισε την καταστολή. Και αφού δεν καθόταν καλά να την καταστείλουν έγινε με το ζόρι. Της φόρτωσαν πειθαρχικά, την έστειλαν και μερικές φορές στο ψυχιατρείο, την αποτρέλαναν και νόμιζαν ότι καθάρισαν. Όμως η Κατερίνα στις αναλαμπές της πάλι τους ενοχλούσε. Έτσι αποφάσισαν να την ξεφορτωθούν. Μεταγωγή. Αυτό ήταν και το λάθος τους. Βρήκε τη δύναμη να ανακάμψει και να συνέλθει. Ξαναβρήκε τον εαυτό της και όταν έγινε η κινητοποίηση των κρατουμένων η Κατερίνα πρωτοστάτησε στις φυλακές διαβατών. Αλλά και όταν αναστάλθηκε η κινητοποίηση, εκείνη συνέχισε να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των κρατουμένων και τις παραβιάσεις για την κατάχρηση της εξουσίας των ανθρωποφυλάκων των Διαβατών. Τους μπήκε πολύ στη μύτη, τους στρίμωξε, απαίτησε το δικαίωμα της αξιοπρέπειας. Έτσι και η άλλη «συμμορία» των Διαβατών αποφάσισε να την ξεφορτωθεί. Μεταγωγή…στη Θήβα και ας τα βγάλουν πέρα μαζί της τώρα οι άλλοι που την έστειλαν εκεί. Κατερίνα άντε σωφρονίσου. Το Υπουργείο εξήγγειλε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει καμία εκδικητική μεταγωγή μετά τις κινητοποιήσεις των κρατουμένων. Δεν πιστεύω να νομίζετε ότι είναι κάτι τέτοιο, απλά φταίει η Κατερίνα και η κάθε Κατερίνα που δεν σκύβει το κεφάλι. Μαριάνθη