Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

Χωρίς ακτοπλοΐα τα νησιά για 24 ώρες


Χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία θα παραμείνουν τα νησιά, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και για 24 ώρες. Αν και δεν υπάρχει απόφαση της ΠΝΟ, ωστόσο το Δ.Σ. της Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και του Σωματείου κατώτερων πληρωμάτων «Ο Στέφενσων», αποφάσισαν να συμμετέχουν στην απεργία που εξήγγειλε το ΠΑ.ΜΕ.

«Η απεργία γίνεται ενάντια στους εφοπλιστές, οι οποίοι επιχειρούν, για άλλη μια φορά, να αφανίσουν από τα πλοία τους Έλληνες ναυτεργάτες», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές των δύο ναυτεργατικών Σωματείων. Την ίδια στιγμή, τα υπόλοιπα Σωματεία, δίνουν την μάχη της επιβίωσης του κλάδου τους με διαδοχικές διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους υπουργούς και τις εφοπλιστικές ενώσεις.

Ήδη ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς, απέρριψε πρόταση της Adriatic Lines για πρόσληψη τριών Ελλήνων ναυτικών σε κάθε ένα από τα πλοία της που βρίσκονται ακινητοποιημένα από την Ομοσπονδία, στην Κόρινθο.

Στο μεταξύ, «σε δύο ώρες θα έχω λύσει το θέμα» φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη όταν διεκδικούσε να αναλάβει την ευθύνη της ποντοπόρου ναυτιλίας. Φυσικά από την ημέρα της δημοσίευσης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος πέρασαν ήδη αρκετές ημέρες έτσι ώστε υπηρεσιακοί και άλλοι παράγοντες να διερωτώνται «πόσα λεπτά έχει η κάθε ώρα του κ. Χρυσοχοίδη».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, επαναλαμβάνει ότι τα δύο πλοία “ROPAX1” και “ROPAX2” είναι ελεύθερα να αποπλεύσουν χωρίς φορτίο και επιβάτες, εκτός κι αν προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός Ελλήνων ναυτικών ώστε το πλήρωμα κάθε πλοίου να πλησιάσει τους 50 ναυτικούς.