Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

NEXTOK: Πρωταθλητής Ευρώπης στην Ατμοσφαιρική ρύπανση ο Πειραιάς

Πρωταθλητής Ευρώπης στην Ατμοσφαιρική ρύπανση ο Πειραιάς

17 Ιουνίου 2010
05:30 μ.μ.

Πρώτη πόλη σ’ όλη την Ευρώπη αναδεικνύεται ο Πειραιάς στο θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Τα φουγάρα των πλοίων κατά κύριο λόγο αλλά και οι εξατμίσεις των οχημάτων, έδωσαν τα σκήπτρα της πλέον ρυπασμένης πόλης – εκτός απ’ τα σκουπίδια – και του αέρα που ανασαίνουν οι κάτοικοι και κύρια όσοι ζουν και εργάζονται στην παράκτια περιοχή του κεντρικού λιμένα.

Βασική αιτία της ρύπανσης αποδείχθηκαν τα πλοία του Αργοσαρωνικού, ενώ σχεδόν στη σύνολό τους τα επιβατηγά πλοία, συμβάλλουν με περιοδικές εκκαπνίσεις ή και με εκπομπή μικροσωματιδίων σε παρατεταμένη περίοδο, όσο είναι ελλιμενισμένα.


Στα συμπεράσματα αυτά κατέληξε επιστημονική έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στην οποία προϊστατο ο πρώην Πρύτανης του πανεπιστημίου Νίκος Μαρκάτος.

Διαβάστε όλο το  ρεπορτάζ:  http://atticapress.gr/posts/environment_articles/environment_articles7529.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου