Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

NEXTOK: Όσα τα Βοτσαλάκια τα προβλήματα!

Όσα τα Βοτσαλάκια τα προβλήματα!


Η πλαζ Βοτσαλάκια έχει χαρακτηριστεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, χώρος άθλησης και ψυχαγωγίας. Εδώ βρίσκονται τα γραφεία του Αθλητικού Οργανισμού, το Κολυμβητήριο, δύο γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5, δύο γήπεδα αντισφαίρισης και ένα γήπεδο beach Volley. Τα σοβαρά όμως προβλήματα της πλαζ είναι άλλα.

Το παράνομο κλαμπ, μπαρ και καφέ που λειτουργεί από το πρωί και έχει καταλάβει ένα μεγάλο μέρος της παραλίας και βγάζει τραπέζια μέχρι τη θάλασσα, με αποτέλεσμα να διχοτομείται η παραλία και να μην μπορούν να την απολαύσουν οι αθλούμενοι, οι λουόμενοι και οι επισκέπτες.Η έλλειψη καμπινών και ντουζιέρων για άλλαγμα και πλύσιμο των λουομένων .

Η ανυπαρξία Αφοδευτηρίων και νιπτήρων με αποτέλεσμα να προσέρχονται όλοι στο παράνομο κτίσμα που εκμεταλλεύεται το μπαρ και να υποχρεώνονται σε καταβολή χρημάτων για την προσωπική τους ανάγκη.

Η εγκατάλειψη του χώρου στην τύχη του με αποτέλεσμα να καταστρέφονται και να κινδυνεύουν τα πάντα.

Εκτός φυσικά όλων αυτών υπάρχουν και τα παρακάτω που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση:

1. Φύλαξη χώρου: Την καλοκαιρινή περίοδο, η Πλαζ δέχεται καθημερινά την επίσκεψη εκατοντάδων Πειραιωτών, για άθληση, για βόλτα ή και για κολύμπι μέχρι αργά το βράδυ. Πρέπει λοιπόν να υπάρχουν φύλακες επί 24ώρου βάσεως, πολύ περισσότερο τα Σαββατοκύριακα που το πρόβλημα μεγεθύνεται και χρειάζεται οι φύλακες να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα για τυχόν ατυχήματα.

2. Πόρτες εισόδου: Η πλαζ έχει εισόδους. Μια που κατεβαίνουν τα αυτοκίνητα και μια στα σκαλάκια που κατεβαίνουν οι πεζοί. Τα τελευταία 10 χρόνια οι δύο αυτές είσοδοι παραμένουν ανοιχτές όλο το 24ωρο με συνέπεια να μπαίνουν και να βγαίνουν κάθε καρυδιάς καρύδια. 3. Παρκινγκ: Όλη Πλαζ είναι ένα απέραντο και ανεξέλεγκτο παρκινγκ. Καθημερινά, τις ώρες αιχμής, πολλά αυτοκίνητα, δεν μπορούν ούτε να εισέλθουν, ούτε να εξέλθουν από την παραλία, διότι παρκάρουν αριστερά και δεξιά και δημιουργείται το αδιαχώρητο. Θα πρέπει λοιπόν να οριοθετηθούν θέσεις στάθμευσης από την αρμόδια υπηρεσία σήμανσης του Δήμου, αλλά και να μπουν τα κατάλληλα απαγορευτικά (μπάρες, σήμερα) στα δύσκολα σημεία και στην είσοδο της παραλίας.

4. Περιθωριακοί – άστεγοι – αλλοδαποί – αλκοολικοί κλπ.: Τα τελευταία χρόνια που δεν υπάρχουν πόρτες να κλείνουν τη νύχτα, η πλαζ γεμίζει, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, από περιθωριακούς, αλλοδαπούς, άστεγους και αλκοολικούς. Οι άνθρωποι αυτοί κοιμούνται στην παραλία, ενώ κατά τη διάρκεια της μέρας δημιουργούν φασαρίες και ενοχλούν τους λουόμενους. Την νύχτα στην παραλία γίνονται διάφορα περίεργα περιστατικά, ενώ ο φύλακας φοβάται να βγει από το φυλάκιο. Έχουν γίνει καταγγελίες ακόμα και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Κατά καιρούς ειδοποιούμε το Ε.Κ.Α.Β., που παίρνει σε κωματώδη κατάσταση, κάποιους νεαρούς, επί το πλείστον, μετά από χρήση ουσιών. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι σε διάστημα 10 μηνών είχαμε τέσσερις θανάτους αλλοδαπών παράνομων (Ρώσοι, Πολωνοί), οι οποίοι κοιμόντουσταν σε κάποιες κρύπτες της παραλίας. Για το λόγο αυτό πρέπει να κτιστούν όλες οι κρύπτες στις οποίες βρίσκουν καταφύγιο περίεργα άτομα και κακοποιά στοιχεία.

5. Κήποι – Πράσινο: Αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνει επειγόντως αποψίλωση του χώρου των παρυφών της πλαζ, διότι αν πέσει ένα τσιγάρο θα έχουμε πυρκαγιά. Η κατάσταση των κήπων και των δέντρων της πλαζ είναι απαράδεκτη. Θα έπρεπε να υπάρχει μόνιμο συνεργείο γιατί τα φυτά χρειάζονται κλάδεμα, πότισμα και γενικότερα περιποίηση και φροντίδα.

6. Δημοτική Αστυνομία: Η Δημοτική Αστυνομία πρέπει να έχει συνεχή παρουσία στην Πλαζ ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρέπει αφενός οι Δημότες να αισθάνονται ασφάλεια και σιγουριά και αφετέρου η συνεχής παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας θα απομακρύνει τους περιθωριακούς ανθρώπους από την περιοχή.

Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Πειραιά αν και δεν είναι υπεύθυνος, παρά μόνο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, προσπαθεί μόνος του, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά.

Προτείνουμε στη Δημοτική Αρχή να προσέξει περισσότερο το όμορφο αυτό κομμάτι της πόλης και να το προστατέψει όσο το δυνατό περισσότερο, για να γίνει αυτό πρέπει να γίνει μια κοινή σύσκεψη όλων των φορέων που θεωρητικά έπρεπε να επιμελούνται της περιοχής και δη των, Αθλητικού Οργανισμού, Τμήματος Φυλάκων, Κήπων, Κοινωνικών Υπηρεσιών, Σήμανσης, Δημοτικής Αστυνομίας και Αρχαιολογικής υπηρεσίας. Μόνο έτσι θα διασωθεί ένα από τα καλύτερα κομμάτια του Πειραιά και θα είναι ένας χώρος που όλοι οι Δημότες θα χαίρονται και θα απολαμβάνουν.

Πηγή:  ΦΩΝΗ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ
June 15 at 10:36pm
ReplyΓιάννης Κανατσέλης
fonipeiraioton.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου