Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Άδικη δίωξη συναδέλφων για διάπραξη υποτιθέμενων ποινικών αδικημάτων, κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους

Πειραιάς 25/08/10
Με αφορμή τo συμβάν της 22-08-2010 με την εκδήλωση πυρκαγιάς στο μηχανοστάσιο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΧΑΙ ΣΠΙΝΤ 1» κατά την διάρκεια του πλου από την Άνδρο προς Τήνο, με συνέπεια την ταλαιπωρία και την έκδηλη ανησυχία των επιβατών, θέλουμε να τονίσουμε ότι η ποινική διερεύνηση του κάθε συμβάντος από τις Εισαγγελικές Αρχές είναι θεμιτή και επιβαλλόμενη, καθόσον το πλοίο εκτελεί τακτικά δρομολόγια και οι επιβάτες αυτού θα πρέπει να είναι ασφαλείς κατά τη μεταφορά τους.
Σεβόμαστε την Εισαγγελική Αρχή και τις αποφάσεις της αλλά θέλουμε να εκφράσουμε την άποψη ότι η ποινική δίωξη δεν έπρεπε να στραφεί κατά προσώπων που καταφανώς δεν σχετίζονται με την διερευνώμενη υπόθεση, όπως στην περίπτωση των λιμενικών οργάνων που χορήγησαν απόπλου στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΧΑΙ ΣΠΙΝΤ 1», δεδομένου ότι δεν υπήρχε υπαρκτός και βάσιμος λόγος να πράξουν το αντίθετο.
Οι κατά πάντων καταγγέλλοντες και μηνυτές, προκειμένου και εκείνοι να συμβάλουν προς τη σωστή κατεύθυνση, θα πρέπει να στρέφονται κατά των πραγματικά υπαιτίων και να μην αναζητούν μάγισσες και ένστολα εύκολα θύματα, αποσκοπώντας στον αποπροσανατολισμό της δικαιοσύνης και της κοινής γνώμης, καθώς και στη δημιουργία εύκολων εντυπώσεων, πιθανών με κακοπιστία και δόλια προαίρεση
Οι λιμενικοί κατά κανόνα πράττουν το καθήκον τους, τις περισσότερες φορές μάλιστα υπερβαίνοντας εαυτόν, εργαζόμενοι υπό αντίξοες συνθήκες, πέραν του κανονικού ωραρίου εργασίας τους, με σκοπό την εξυπηρέτηση και προάσπιση της ασφάλειας του Έλληνα Πολίτη.
Δίωξη λιμενικών οργάνων, για ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ παράνομες πράξεις ή παραλείψεις, για θέματα που σε καμία των περιπτώσεων δεν εμπίπτουν στο πεδίο των αρμοδιοτήτων τους, δεν συνεισφέρει στην διαλεύκανση οποιασδήποτε διερευνώμενης υπόθεσης, αντιθέτως συμβάλει και γεννά εσφαλμένη εντύπωση στο Έλληνα Πολίτη, για τη λειτουργία του Λιμενικού Σώματος και κατ' επέκταση για την συγκροτημένη λειτουργία της Πολιτείας, σε θέματα όπως αυτά της απρόσκοπτης υδάτινης συγκοινωνίας και της ασφάλειας των θαλασσίων ενδομεταφορών.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην πτοούνται και με υπερηφάνεια και ζήλο να συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους, εντός των πλαισίων του Νόμου και του Συντάγματος.
Η Ομοσπονδία θα μεταχειριστεί κάθε νόμιμο μέσο και δεν θα αφήσει το συμβάν αυτό να αποτελέσει την εύκολη λύση για αυτούς που θέλουν να βρίσκουν θέματα εκεί που δεν υπάρχουν.
Θεωρούμε δεδομένη την απόδοση δικαιοσύνης και την ηθική αποκατάσταση του Λ.Σ. και των στελεχών του.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Πηγή ΕΛΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου