Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗς ΤΗΛΟΥ Τ. ΑΛΙΦΕΡΗΣ


Εξ' αιτίας των ακτοπλοϊκών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί και της αδιαφορίας του Σιφουνάκη

Την παραίτησή του υπέβαλε ο δήμαρχος της Τήλου Τάσος Αλιφέρης, με αφορμή τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση του νησιού.


Προηγήθηκε η άρνηση των μελών του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών να εγκρίνει παράταση της δρομολόγησης των δύο και μοναδικών πλοίων που εξυπηρετούν την Τήλο. Αμέσως μετά ο κ. Αλιφέρης κατέθεσε την παραίτησή του στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου ενώ μία ημέρα αργότερα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ν. Σηφουνάκης υπέγραψε προσωρινή παράτασή της δρομολόγησης των πλοίων «Sea Star» και «Proteas» που εξυπηρετούν το νησί.

Στην επιστολή του ο κ. Αλιφέρης μεταξύ άλλων αναφέρει: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στους χειρισμούς των «άγονων γραμμών» και ιδιαίτερα σε αυτές που αφορούν τις Ναυτικές Εταιρείες των ακριτικών νησιών Σύμης και Τήλου, είναι πασιφανές ότι ορισμένοι θύλακες, Κυβερνητικοί και Υπηρεσιακοί, αντιλαμβάνονται την Εθνική προσπάθεια για σωτηρία της Χώρας από τη Δημοσιονομική συγκυρία, που ευρέθη, ως ευκαιρία εξυπηρέτησης συμφερόντων (πολιτικών και μεγαλοεπιχειρηματικών), ανεξάρτητα αν αυτό έχει δυσμενείς επιπτώσεις στις παραμεθόριες περιοχές.

Εδώ και 1 χρόνο αντιληφθήκαμε ότι η συμβατική μας υποχρέωση ανανέωσης των πλοίων μας ήταν ασύμβατη με τις υποχρεώσεις του Μνημονίου, αφού η πρώτη προέβλεπε αύξηση της δαπάνης κατά 30%, ενώ η δεύτερη μείωση κατά 10%. Συνολική απόκλιση δηλαδή 40%.

Αυτό θα οδηγούσε τις Εταιρείες μας, που αποτελούν τους πνεύμονες για τα νησιά μας, σε καταστροφή.

Γι' αυτό ζητήσαμε εγκαίρως 8 μήνες πριν, να προβλεφθεί αυτή η κατάσταση με ανάλογη ρύθμιση.

Με διάφορες μεθόδους και διαδικαστικές μεθοδεύσεις φτάσαμε στην τελευταία μέρα, Χωρίς λύση, στερούμε το οξυγόνο από την ακριτική Ελλάδα, επειδή μπορούμε να χρησιμοποιούμε το Μνημόνιο για να κόβουμε την σύνταξη των 500 Ευρώ, αλλά όχι για να προσαρμόσουμε συμβάσεις, όπως επιτάσσουν οι υποχρεώσεις μας από το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Όσο υπάρχουν αυτοί οι Θύλακες, που στο όνομα πολιτικών στρατηγικών και μεγαλοσυμφερόντων αντιστέκονται στο αίτημα για προσαρμογή, εγώ δεν θέλω να είμαι μέρος αυτού του Πολιτικού προσωπικού και ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ από το Αξίωμα του Δημάρχου της Τήλου, ελπίζοντας με αυτήν την πράξη να αφυπνισθούν μερικοί και κάποιοι να ενημερωθούν για τα τρωκτικά, που λυμαίνονται την υπερπροσπάθεια του Πρωθυπουργού της Χώρα».

Σε ερώτηση του nextok εάν πρόκειται να υποβάλει εκ νέου υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Τήλου ο κ. Αλιφέρης απάντησε ότι για την ώρα δεν έχει ακόμη αποφασίσει.