Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Τα παιδία παίζει... στο ΥΘΥΝΑΛ

Ένας μήνας πέρασε από τη μέρα που ο Αρχηγός του Λιμενικού Αθανάσιος Μπούσιος, κατέθεσε την παραίτησή του στον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη.  Ένας μήνας πέρασε στη διάρκεια του οποίου η κυβέρνηση δεν εντόπισε ακόμα "άξιο" αξιωματικό για να αναλάβει τη διοίκηση 7.500 στελεχών του Σώματος που συχνά πυκνά σώζει ζωές, κυνηγάει δουλεμπόρους, αρχαιοκάπηλους, εμπόρους ναρκωτικών κλπ.  Ένας μήνας πέρασε και ο παραιτηθείς Αρχηγός εξακολουθεί να κάνει παιχνίδι σε ένα φόντο που θυμίζει θέατρο του παραλόγου.

Μήπως δεν ήταν αληθινό το sms το οποίο στάλθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2010 στις 3.00 το απόγευμα, σύμφωνα με το οποίο : "Ο Υπουργός ΥΘΥΝΑΛ έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αρχηγού Λ.Σ. Αντιναύαρχου Αθανασίου Μπούσιου...
,

και μήπως δεν ήταν αληθινό το Δελτίο τύπου που εστάλη την ίδια ημέρα με περιεχόμενο κατά λέξη:

<<ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ

Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2010

Ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αρχηγού Λ.Σ. Αντιναυάρχου κ. Αθανάσιου Μπούσιου

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Αθανάσιος Μπούσιος επισκέφθηκε τον ΥΘΥΝΑΛ κ. Γιάννη Διαμαντίδη και του υπέβαλλε την παραίτηση του.

Ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχου κ. Αθανάσιου Μπούσιου και τον παρακάλεσε να παραμείνει μέχρι την ανάδειξη νέου αρχηγού.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Αρχηγό για τις υπηρεσίες του.>>


Ή έγινε δεκτή η παραίτηση, ή δεν έγινε δεκτή.  Ο Υπουργός δεν μπορεί να κρατάει στο Υπουργείο έναν αξιωματικό ο οποίος δεν επιθυμεί να διοικεί πλέον το Σώμα, δεν επιθυμεί να συνεργάζεται πλέον με τις Υπηρεσίες αλλά... επιθυμεί όσο βρίσκεται ακόμη στο Γραφείο του να υπογράφει μεταθέσεις, μετακινήσεις κλπ κλπ κλπ.

Αυτά τα τραγελαφικά, ποτέ άλλοτε δεν καταξεφτίλισαν το Υπουργείο - πρώτο πυλώνα στήριξης της εθνικής οικονομίας.

Ένα ακόμα απαράδεκτο γεγονός είναι η διαμάχη που υπάρχει μεταξύ του Γ.Γ. Λιμένων (ή όπως αλλιώς τον αποκαλούν) Γιώργου Βλάχου με τον μέχρι τις 8 Οκτωβρίου Αρχηγό του Λ.Σ. Αθανάσιο Μπούσιο.  Οι όποιες διαφωνίες των δύο ανδρών έχουν αντίκτυπο στα στελέχη και τους αξιωματικούς του Λ.Σ. που πληρώνουν τη "νύφη" χωρίς να έχουν καμία εμπλοκή στις μεταξύ των δύο διαφορές.
Η κατάσταση αυτή, όχι μόνον σχολιάζεται δυσμενώς σ' όλες τις Υπηρεσίες, αλλά προκαλεί και τον τραγέλαφο όταν πιπεράτες λεπτομέρειες έντονων διαλόγων διαρρέουν από τους ορόφους.

Όλα αυτά συντηρούνται λόγω της αδυναμίας του νέου υπουργού να επιβάλει την τάξη, να "τραβήξει" αυτιά και να δώσει σαφείς οδηγίες για "αναγκαστική" αρμονία και συνεργασία.  Παρεμπιπτόντως, είναι απορίας άξιο πως κατάφερε ο κ. Γενικός να δημιουργήσει μερικές χιλιάδες αντιπάθειες ενώ την ίδια στιγμή, πάρα πολλές συμπάθειες κέρδισε ο έτερος Γ.Γ. Θανάσης Χριστόπουλος.

Το αποτέλεσμα:  Τα παιδία παίζει και τα ...ανέκδοτα σε βάρος του ΥΘΥΝΑΛ καλά κρατούν.  Κρίμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου