Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ


Ο Αρχηγός και ο Γ.Γ. Γιώργος Βλάχος


Δεν είχε ενημερωθεί ο ΥΘΥΝΑΛ Γιάννης Διαμαντίδης, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, για την νέα απόφαση του παραιτηθέντος Αρχηγού Λ.Σ., να αντικαταστήσει τον πρόσφατα τοποθετηθέντα αξιωματικό στη Διεύθυνση Λιμενικής Πολιτικής.  Υπενθυμίζεται ότι η τοποθέτηση αφορά στη Διεύθυνση Λιμενικής Πολιτικής ενός αξιωματικού που επανήλθε στο Σώμα.  Για την τοποθέτηση αυτή, αντέδρασε ο ΓΓ Γιώργος Βλάχος, επειδή - άκουσον άκουσον - ο Αρχηγός δεν είχε ρωτήσει τη γνώμη του.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι τελικά οι δύο άνδρες συναποφάσισαν και υπέγραψαν μια νέα τοποθέτηση ερήμην του Υπουργού, αποκαλύπτει και την αδυναμία του Γιάννη Διαμαντίδη να ελέγξει την κατάσταση μέσα στο Υπουργείο.  Φυσικά δεν αποκλείεται να εγκρίνει τελικά την εν κρυπτώ απόφαση, μόνον και μόνον για να διαλύσει αυτές φήμες που τον φέρουν να μην μπορεί να επιβληθεί στους υφισταμένους του.

Ιστορία για γέλια και για κλάματα

Μετά τον διαπληκτισμό και τη δίμηνη «διακοπή διπλωματικών σχέσεων» μεταξύ του Γ.Γ. Γιώργου Βλάχου και του Αρχηγού του Λ.Σ. Αθανασίου Μπούσιου, - από τις 3 Σεπτεμβρίου διέκοψαν επαφές – εδέησε τελικά ο παραιτηθείς πλέον Αρχηγός να βηματίσει ως το γραφείο του κ. Βλάχου. Εκεί οι δύο συμφώνησαν να μετακινήσουν τον πλοίαρχο Νίκο Μοσχούτη, προς την Γενική Επιθεώρηση και να τοποθετήσουν στην Διεύθυνση Λιμενικής Πολιτικής ως Διευθυντή τον διατελέσαντα Τμηματάρχη στην ίδια διεύθυνση πλοίαρχο Στέφανο Μπαρό.

Το …παράδοξο (σ.σ. απορώ γιατί μας προκαλεί έκπληξη) είναι ότι για το θέμα, ουδείς εκ των δύο θεώρησε σκόπιμο να έχει αρχικά τη συγκατάθεση του υπουργού Θαλασσίων Θεμάτων Γιάννη Διαμαντίδη.

Ως αποτέλεσμα, όταν πλέον ο Υπουργός ανακάλυψε τι είχε συμβεί,  έδωσε εντολή να παγώσει η διαδικασία ενώ μέσα στις προσεχείς ημέρες αναμένονται εξελίξεις και ανακατατάξεις. Όπως σχολιάζεται στα γραφεία διαφόρων αξιωματικών: Ευχής έργο θα ήταν να «ξυπνήσει» ο Υπουργός, και να πάρει τη κατάσταση στα χέρια του για να σταματήσει το κλίμα της «παιδικής χαράς» που υποβαθμίζει κάθε μέρα όλο το υπουργείο.  Αυτό που επίσης σχολιάζεται έντονα και με ειρωνικά σχόλια, είναι το γεγονός ότι ένα μήνα μετά την αποδοχή της παραίτησης του Αρχηγού από τον Υπουργό Γιάννη Διαμαντίδη, όχι μόνον δεν αντικαταστήθηκε ο παραιτηθείς, αλλά ο ίδιος υπογράφει ακόμα διάφορες αποφάσεις ως μη όφειλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου