Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΩΣΕΩΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (ΕΑΑΣ)


Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Με μεγάλη έκπληξη και οργή τα μέλη της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, άκουσαν ή πληροφορήθηκαν από εκείνους που άκουσαν τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Πάγκαλο να δηλώνει σε συνέντευξή του, σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ότι ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του Ελληνικού λαού είναι οι Στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας.

Θεωρούμε την παραπάνω δήλωση προκλητική, συμπλεγματική, απαράδεκτη και την καταδικάζουμε απερίφραστα και ομόφωνα.
Ως Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως ο κ. Πάγκαλος όφειλε να γνωρίζει ότι η προστασία των χερσαίων, θαλάσσιων και εναέριων συνόρων της χώρας που εξασφαλίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και η δημιουργία του αισθήματος ασφαλείας στους Έλληνες πολίτες που επιτυγχάνουν τα Σώματα Ασφαλείας, πραγματοποιούνται με επίπονες προσπάθειες, σκληρή εργασία πολλών ωρών καθ’ όλο το 24ωρο, προσωπικές και οικογενειακές θυσίες και αίμα, όχι μόνο κατά την περίοδο του πολέμου αλλά, δυστυχώς και κατά τον καιρό της ειρήνης.
Αυτή ακριβώς η προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στο κοινωνικό σύνολο, αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική παραγωγική δραστηριότητα στη σύγχρονη εποχή, ιδιαίτερα για ένα κράτος σαν το δικό μας το οποίο αντιμετωπίζει πολλές και ποικίλες απειλές. Τις απειλές αυτές καθώς επίσης και το γεγονός ότι όλα τα κράτη χρησιμοποιούν τις Ένοπλες Δυνάμεις τους για άσκηση υψηλού επιπέδου στρατηγικής, όφειλε να γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Πάγκαλος ο οποίος μάλιστα έχει διατελέσει και πρώην Υπουργός Εξωτερικών.
Επειδή ο κ. Πάγκαλος είναι μέλος της Κυβέρνησης (διαφορετικά δεν θα ασχολούμαστε με τη δήλωσή του), απαιτούμε είτε να τον υποχρεώσετε να ζητήσει συγγνώμη από τις χιλιάδες των συναδέλφων μας που θίγονται από τα όσα είπε εις βάρος μας, είτε να διαχωρίσετε επισήμως τη θέση σας από τα λεχθέντα από αυτόν.

Για το ΔΣ της ΕΑΑΣ
Ο Πρόεδρος

Αντιστράτηγος ε.α Γεώργιος Κοράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου