Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΞΕΡΕΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ...ΑΡΙΘΜΟΥΣ Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ;

Αποχωρεί οριστικά σήμερα από το Λιμενικό Σώμα ο αντιναύαρχος Αθανάσιος Μπούσιος.   Αποτελεί βέβαια παγκόσμια πρωτοτυπία το γεγονός ότι παρέμεινε στη θέση του  για περισσότερο από δύο μήνες αν και η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον Υπουργό στις 8 Οκτωβρίου 2010.  Λες και  μέσα σε τόσους αξιωματικούς «δεν υπήρχε άξιος» αντικαταστάτης.  Στο διάστημα αυτό,  ο αντιναύαρχος υπέγραψε την τοποθέτηση Προξενικών Λιμεναρχών, αλλά δεν υπέγραψε για τη μετάθεση του πλωτάρχη Ναυτολόγου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ο οποίος ελέγχεται τόσο με ΕΔΕ του Κεντρικού Λιμενάρχη όσο και με Προκαταρκτική της Ασφάλειας αλλά και με Εισαγγελική έρευνα, για την εικονική ναυτολόγηση και την απόλυση του εφοπλιστή Απόστολου Βεντούρη από το πλοίο «Αίολος Κεντέρης».   Δεν τόλμησε ούτε καν μια εσωτερική μετακίνηση να του κάνει ενώ στο ίδιο μήκος κύματος – γιατί άραγε; - έπλευσε και ο Κεντρικός Λιμενάρχης.
 Σήμερα βέβαια ο αντιναύαρχος  κάνει χρήση της ετήσιάς του άδειας και φυσικά δεν αναμένεται να επιστρέψει στο Σώμα.  Σχολιάζεται όμως πολύ  το γεγονός ότι κράτησε στο συρτάρι του την μετακίνηση του ελεγχόμενου πλωτάρχη, ο οποίος  λέγεται ότι απείλησε με «παραίτηση» εάν τολμήσει κάποιος να τον απομακρύνει από το ΚΛΠ.

Απειλεί και ο Βεντούρης;

Όμως και ο εφοπλιστής δεν έμεινε με δεμένα χέρια.  Κύκλοι προσκείμενοι στον εφοπλιστή υποστηρίζουν ότι «τίποτα δεν θα γίνει και δεν θα βγει από τις έρευνες επειδή το αφεντικό γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα για πολλούς !!!  Ξέρει – λένε -  και …αριθμούς»!   
Και φυσικά με τέτοια προβλήματα, ποιος θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη της ναυτιλίας, τα προβλήματα της ακτοπλοΐας, τα θέματα των ναυτικών, τα προβλήματα των Λιμενικών, τα ακινητοποιημένα λόγω βλάβης επιχειρησιακά μέσα και ένα σωρό άλλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου