Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ; ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ "ΑΣΠΙΣ"

Κανείς στη χώρα δεν πιστεύει
ότι ο Παύλος Ψωμιάδης
θα λογοδοτήσει στη
Δικαιοσύνη για όσα
αδικήματα τον βαραίνουν
Να είναι αλήθεια ότι θα φθάσει στο κελί ο Ψωμιάδης ή μήπως είναι μια κίνηση εντυπωσιασμού για ...τα μάτια μας μόνον;

Έκπληξη προκάλεσε η πληροφορία ότι χθες βράδυ, συνελήφθη στο σπίτι του ο πρόεδρος του ομίλου ΑΣΠΙΣ Παύλος Ψωμιάδης. Φαίνεται ότι ο μέχρι χθες "θωρακισμένος" από διάφορους προστάτες επιχειρηματίας θα ανοίξει τις πύλες των φυλακών ικανοποιώντας - αν μη τι άλλο - το κοινό αίσθημα καθώς το θέμα της μη απόδοσης δικαιοσύνης αποτελεί το Α και το Ω των καθημερινών συζητήσεων μεταξύ των πολιτών.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο Παύλος Ψωμιάδης, πρώην ιδιοκτήτης της Aspis Bank και του ασφαλιστικού ομίλου Ασπίς Πρόνοια, ο οποίος έχει καταρρεύσει, αφήνοντας ακάλυπτους δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους του, βρίσκεται εδώ και μερικές ώρες στα χέρια των Αρχών.

Μάλιστα πριν από λίγα λεπτά έγινε γνωστό ότι , ο 6ος Τακτικός Ανακριτής στον οποίο προσήχθη ο κρατούμενος, του παραχώρησε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή.  Μέχρι τότε ο κ. Ψωμιάδης θα παραμείνει κρατούμενος.
Να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας αντιμετωπίζει και κατηγορίες και για έκδοση και χρήση πλαστών εγγυητικών επιστολών 500 εκ. ευρώ, τις οποίες εμφάνισε στην Επιτροπή Εποπτείας Ασφαλιστικών Εταιριών προκειμένου να αποτρέψει την ανάκληση της αδείας λειτουργίας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων του ομίλου του.

Ο κ. Ψωμιάδης συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, καθώς σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα της 6ης τακτικής ανακρίτριας, στην οποία έχει ανατεθεί η δικογραφία της υπόθεσης εξαπάτησης επενδυτών της εταιρίας ΑΣΠΙΣ CAPITAL, μέσω της έκδοσης ομολόγων αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Εναντίον του επιχειρηματία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος (απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα) κατόπιν μηνύσεως 65 επενδυτών.
Σημειώνεται ότι η ποινική δίωξη αφορά και τη σύζυγο και την κόρη του κ. Ψωμιάδη, που ήταν μέλη του ΔΣ της ΑΣΠΙΣ CAPITAL. Οι δυο γυναίκες θα κλιθούν και αυτές προσεχώς σε απολογία από τον ανακριτή.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε καθώς η ανακρίτρια έκρινε ότι είναι πιθανό να διαφύγει στο εξωτερικό.
 
Πάντως η είδηση ακούγεται με δυσπιστία από τη πλειοψηφία των πολιτών καθώς πιστεύουν ότι ο επιχειρηματίας - όπως συμβαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων στην Ελλάδα - δεν θα δώσει λόγο στη Δικαιοσύνη ή η τυχόν φυλάκισή του η οποία θα είναι πολύ σύντομης διάρκειας, θα γίνει σε κάποιο ...νοσοκομείο!

2 σχόλια:

  1. Μην φας θα σου 'χω γλάρο....
    Το πολύ πολύ να πιάσει κανά κρεβάτι νοσοκομείου μέχρι την αντικατάσταση της προσωρινής κράτης με περιοριστικούς όρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα Λύκε μου. Γι αυτό λέω να φτιάξω ένα καζάνι γλαρόσουπα για όλους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου