Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΣΕ ΡΟΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΗΓΩΝ ΤΟ Λ.Σ.

Πρέπει να κερδηθεί σύντομα, ο μέχρι τώρα χαμένος χρόνος, φέρεται να τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος Αρχηγός του Λιμενικού Κωνσταντίνος Σούλης.

Χωρίς χρονοτριβή, ο Αντιναύαρχος υπέγραψε τις προσκλήσεις που απευθύνονταν στα μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου Κρίσεως, προκειμένου τις αμέσως επόμενες ημέρες να επιλεγούν οι δύο Υπαρχηγοί αλλά και να αναπληρωθούν οι θέσεις των υποναυάρχων.
Κατά με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες για τη θέση του Α Υπαρχηγού προορίζεται με επιθυμία του Υπουργού Παπουτσή,  ο Υποναύαρχος Θεόδωρος Φουστάνος ενώ για τη θέση του  Β΄ Υπαρχηγού, φαίνεται ότι περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει ο Υποναύαρχος Γεώργιος Μαγιάτης. Λιγότερες πιθανότητες προαγωγής φέρονται να έχουν οι αμέσως επόμενοι στην επετηρίδα Βασίλειος Μπουρνιάς και Γεώργιος Βαλεργάκης.  Έτσι η εξέλιξη θα είναι σχεδόν "αναίμακτη" αφού θα αποστρατευτεί μόνον ένας Υποναύαρχος.


Από τους 18 Αρχιπλοιάρχους στη συνέχεια θα κριθούν οι αναγκαίες θέσεις για τη πλήρωση των κενών που θα δημιουργηθούν σε επίπεδο Υποναυάρχων.

Εδώ υποψήφιοι προαγωγής είναι οι Αρχιπλοίαρχοι Κώστας Καράμπαμπας, Πέτρος Κοντόπουλος, ο οποίος σήμερα υπηρετεί στη Γενική Επιθεώρηση Λ.Σ., ο Δημήτριος Μπαντιάς (περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας με έδρα Πάτρα), ο κ. Παναγιώτης Σκάλκος (κλαδάρχης Ε.Ε.Π), ο Μιχαήλ Λουκόπουλος ο οποίος υπηρετεί ο ως Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Κλαδάρχης Διοικήσεως Κωνσταντίνος Κουνουγέρης και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Δημήτρης Τσιαδής.  Ο πλέον σίγουρος για προαγωγή - σύμφωνα με εκτιμήσεις - είναι ο κ. Σκάλκος ενώ εάν ο Υπουργός αποφασίσει να κάνει τομές ο κ. Κουνουγέρης είναι εκείνος ο οποίος φέρεται να συγκεντρώνει σε ύψιστο βαθμό την εκτίμηση του Υπουργού.  Κατά άλλους, δεν αποκλείεται τελικά οι προαγωγές των Αρχιπλοιάρχων να γίνουν με μηδέν απώλειες εξ' αιτίας των δυσμενών οικονομικών συγκυριών αλλά και του πρόσφατου αυξημένου αριθμού παραιτήσεων από το Σώμα - σε σύγκριση με προηγούμενα έτη.

Σημειώνεται ότι με απρόοπτο πρόβλημα υγείας νοσηλεύεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, εδώ και αρκετές ημέρες, ο εξαίρετος αξιωματικός Κώστας Καράμπαμπας, πράγμα που ίσως επηρεάσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου. Πρέπει να τονιστεί ότι ο αρχιπλοίαρχος Καράμπαμπας, τυγχάνει ιδιαίτερης εκτίμησης από το σύνολο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος καθώς ξεχωρίζει για την ικανότητά του, την ντομπροσύνη του και την εντιμότητά του.

Μεγάλες πιθανότητες αποστρατείας υπάρχουν για τον κ. Κοντόπουλο, για τον οποίο όπως είναι γνωστό, διατηρήθηκε σε συγκεκριμένη θέση του Λιμενικού με παρέμβαση - λόγω στενής συγγένειας - που έκανε ο βουλευτής της Ν.Δ. Σιούφας, προς τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το 2009.

Σε ότι αφορά στον κ. Μπαντιά, είναι γνωστό ότι εδώ και εννέα μήνες παρέλαβε το έγγραφο της μετάθεσής του από τη Πάτρα προς το ΥΘΥΝΑΛ. Ωστόσο, για «άγνωστο» λόγο, παρέμεινε στη Πάτρα, αρνούμενος να αναλάβει υπηρεσία ως Κλαδάρχης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται αυτή του η συμπεριφορά θα επηρεάσει την απόφαση του Συμβουλίου.

Το Συμβούλιο Κρίσεων το οποίο αναμένεται να συνέλθει τη Δευτέρα ή την Τρίτη, απαρτίζουν ο Αρχηγός Π. Ναυτικού Αντιναύαρχος Ελευσινιώτης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Σούλης και ο Αντιστράτηγος - πρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου ο οποίος επελέγη από ΚΥΣΕΑ την προηγούμενη Πέμπτη.

1 σχόλιο:

  1. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ....ΝΑΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου