Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΝΕΙΣ… στο Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ!

Ούτε οι ακτοπλοϊκές εταιρίες, ούτε οι Υπηρεσιακοί
παράγοντες του ΥΘΥΝΑΛ μπορούν να εξηγήσουν
πως κοστολογούνται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.  Τυχαίο;
Υποψίες για πιθανά «παιχνίδια» μεταξύ ακτοπλοϊκών εταιριών και Υπηρεσιών του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, οι οποίες ασχολούνται με την ακτοπλοΐα, προέκυψαν από την ομολογία της υφυπουργού Ελπίδας Τσουρή η οποία με απογοήτευση είπε ότι ούτε οι ακτοπλοϊκές εταιρίες αλλά ούτε και οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δεν είναι σε θέση μέχρι σήμερα να της δώσουν αναλυτικά στοιχεία, τα οποία να αιτιολογούν το ύψος των επιδοτήσεων ανά γραμμή δημοσίου ενδιαφέροντος.
Χωρίς να βάλλει ευθέως κατά των εταιριών ή των υπηρεσιών, η υφυπουργός, απλά κατέθεσε
την προσωπική της εμπειρία καθώς όπως είπε της προξενεί εντύπωση για το γεγονός ότι κανείς δεν είναι σε θέση να εξηγήσει πως προκύπτει το ύψος κάθε μισθώματος που καταβάλλει το κράτος στις ακτοπλοϊκές εταιρίες οι οποίες επιδοτούνται για την εξυπηρέτηση των μικρών και απομακρυσμένων νησιών. Σημειώνεται μάλιστα ότι αδυναμία κατάθεσης στοιχείων με τα οποία καθορίζουν το ακτοπλοϊκό τους εισιτήριο γενικότερα, κατέθεσαν όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρίες στις οποίες απευθύνθηκε η υφυπουργός.

Εδώ πραγματικά είναι απορίας άξιο, πως οι προκάτοχοι της κ. Τσουρή, Υπουργοί Ναυτιλίας, αποδέχονταν τις καθορισμένες από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες κοστολογήσεις των εισιτηρίων και πολύ περισσότερο των επιδοτούμενων.

Από το γεγονός αυτό προκύπτει πως οι προηγούμενοι Υπουργοί, δεν προστάτεψαν ποτέ τους επιβάτες από τις υπερχρεώσεις των εταιριών ενώ την ίδια στιγμή οι «εκπρόσωποι του λαού» συνέβαλλαν εκούσια ή ακούσια στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

Άλλωστε νωπή στις μνήμες είναι ακόμα και η δήλωση του εκπροσώπου της κυβέρνησης Γιώργου Πεταλωτή ο οποίος έκανε λόγο για «αμαρτωλό και με βεβαρυμμένο παρελθόν Υπουργείο» λέγοντας επίσης: «γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τι γινόταν στο υπουργείο Ναυτιλίας σε διάφορες φάσεις της ύπαρξής του και τι διαμειβόταν και πώς λαμβάνονταν οι αποφάσεις εκεί - έπρεπε να καταργηθεί». Και έτσι αιτιολογήθηκε η κατάργηση του Υπουργείου Ναυτιλίας.


-=-=-=-=-=- Απόνερα -=-=-=-=-==

 
• Άλλοι τα… έφαγαν, ο λαός τη πληρώνει!

• Αν στη Σαουδική Αραβία, διαπιστωθεί ότι Υπουργοί, Γενικοί Γραμματείς και ...Φαρισαίοι,  κλέβουν μέσω του Υπουργείου Πετρελαίου, θα καταργηθεί το Υπουργείο;  Ή θα τους κόψουν τα χέρια από τους ώμους;

• Μήπως είναι καιρός να παρέμβει κάποιος εισαγγελέας σ’ αυτό το «αμαρτωλό υπουργείο»;

• Ποιος μας διαβεβαιώνει ότι σήμερα δεν συνεχίζεται από κάποιους το φαγοπότι σε βάρος των 10 εκ. «κορόιδων»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου