Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

"ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ" ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΟΛΠ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΖΑΝΗ


Μαζική κινητοποίηση και κατάληψη των Γραφείων του ΟΛΠ, προγραμματίζει για το πρωί της Τρίτης 1ης Φεβρουαρίου 2011, η δημοτική Αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Ο δήμαρχος καλεί τους δημότες, τους μαθητές αλλά και τους μαζικούς φορείς της πόλης, να εκφράσουν με τον τρόπο αυτό την έντονη αντίθεσή τους, «ενάντια στα σχέδια τσιμενταρίσματος της παραλίας μας», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοινωσή του.

Η σχετική πρόταση, κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από την Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου-Δραπετσώνας «ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ» από την οποία αναδείχθηκε ο νέος δήμαρχος Λουκάς Τζανής.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη από σειρά κινητοποιήσεων που προγραμματίζει ο Δήμος και στόχος είναι η ανατροπή των σχεδίων της Ανώνυμης Εταιρείας «ΟΛΠ Α.Ε», για την δημιουργία του μεγαλύτερου CAR TERMINAL της Ευρώπης στον Λιμένα του Ηρακλέους.

Σιωπή από τον τέως δήμαρχο Μελά

Με την ανακοίνωσή του ο δήμαρχος στηλιτεύει τόσο τη θέση του τέως δημάρχου Φώτη Μελά όσο και της προσκείμενης στο ΠΑΣΟΚ Δημοτικής παράταξης του Αλέξανδρου Χρυσού.

Όπως αναφέρεται: Ο τέως Δήμαρχος Κερατσινίου κ. Φώτης Μελάς όχι ΜΟΝΟ δεν εξέφρασε δημόσια τη θέση της παράταξης του (στον βαθμό που αυτή υφίσταται) για ένα τόσο σοβαρό και μείζον θέμα, αντιθέτως παρέμεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο για πολύ μικρό χρονικό διάστημα και ακολούθως αποχώρησε. Αναρωτιέται κανείς αν η επαναλαμβανόμενη αδιαφορία για τα συμφέροντα της πόλης μας και η απαξιωτική πρακτική του κ. Μελά απέναντι στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι αποτέλεσμα μικροκομματικής σκοπιμότητας ή απλά παραδοχή της ανεπάρκειας του, η οποία οδήγησε το Κερατσίνι στα σημερινά αδιέξοδα που βιώνουν οι πολίτες του.

Υπέρ της τσιμεντοποίησης ο Χρυσός

Από την άλλη με μεγάλη μας λύπη, σημειώνει ο δήμαρχος, διαπιστώσαμε, ότι η παράταξη του κ. Χρυσού, πλην της κ. Πολυξένης Φωτίου, αναδείχτηκε στην διάρκεια της συνεδρίασης, ως «φανατικός» απολογητής και υποστηρικτής των σχεδίων του ΟΛΠ για τον βιασμό της παραλίας μας.

Η αγωνιώδης προσπάθεια να φανούν ως οι επίσημοι χειροκροτητές των αντικοινωνικών σχεδίων της Ανώνυμης Εταιρείας «ΟΛΠ Α.Ε.», με την προσχηματική λογική ότι αποτελούν τον δημοτικό συνδυασμό που υποστήριξε επίσημα το κυβερνών κόμμα, τους οδήγησε στο πολιτικά απονενοημένο βήμα της υποστήριξης των σχεδίων τσιμενταρίσματος της παραλίας. Εμείς απλά θα τους υπενθυμίσουμε ότι ο νυν Περιφερειάρχης Αττικής κ. Σγουρός τοποθετήθηκε με σαφήνεια, δηλώνοντας την συμπαράσταση του στον δίκαιο αγώνα των τοπικών κοινωνιών, αλλά και τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού και της αρμόδιας υπουργού κας Τίνας Μπιρμπίλη, περί της εθνικής αναγκαιότητας, να υλοποιηθεί χωρίς παρεκκλίσεις η στρατηγική της πράσινης ανάπτυξης.

Η Δημοτική Κίνηση, «Καλή Μέρα» καλεί τους Κερατσινιώτες και Δραπετσωνίτες, σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τρίτης το πρωί στις 9.00 π.μ. έξω από τα γραφεία του ΟΛΠ Α.Ε. (Ακτή Μιαούλη 10).

Αντίδραση του ΟΛΠ

Στο μεταξύ, από πλευράς του ΟΛΠ εκδόθηκε ανακοίνωση από την οποία προκύπτει ότι η απόφαση του Δήμου υπήρξε για τον Οργανισμό «κεραυνός εν αιθρία».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε χωρίς κανείς ούτε να μας ενημερώσει, ούτε να μας καλέσει ότι συνεκλήθη σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να εξετάσει θέματα τα οποία άπτονται της λειτουργίας του ΟΛΠ Α.Ε. Όπως δηλώσαμε στον Δήμαρχο και τα μέλη του Δ.Σ. κατά την πρόσφατη συνάντησή μας, ο ΟΛΠ είναι πάντα στη διάθεση των φορέων και της αυτοδιοίκησης υπό ένα και μόνο όρο: Να διατυπώνονται επακριβώς τα θέματα που πρέπει να συζητηθούν και να τίθενται σε διαβούλευση μεταξύ όλων των πλευρών.

Για τα θέματα τα οποία συγκαλείται το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ουδείς απευθύνθηκε στον ΟΛΠ προκειμένου να προϋπάρξει η απαιτούμενη πληροφόρηση. Ο ΟΛΠ εκτελεί σημαντικά φιλοπεριβαλλοντικά προγράμματα προκειμένου εντός του 2011 να χαρακτηρισθεί ecoport. Τα θέματα της λειτουργίας του λιμανιού και των παραλιμένιων δήμων απαιτούν υπευθυνότητα, συνεργασία και βούληση για την επίτευξη στόχων προώθησης του κοινού καλού.

Τίποτε από αυτά δεν θα επιτευχθεί με επικοινωνιακού χαρακτήρα ανακοινώσεις και ενέργειες για τις οποίες δεν τηρείται ούτε ο στοιχειώδης κανόνας της πρόσκλησης για συζήτηση της άλλης πλευράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου