Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Καληνύχτα ...Ναυτιλία!

της Θεοδοσίας Κοντζόγλου

Με τη ψήφιση του νόμου περί "Ίδρυσης Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλων διατάξεων"  σύμφωνα με ναυτιλιακούς παράγοντες, μπήκε οριστικά η ταφόπετρα στην Ελληνική Ναυτιλία.

Και μεν μπορεί κανείς από όσους εκφράζονται με τον τρόπο αυτό να μην έχει αντίρρηση στην ίδρυση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, όλοι όμως έχουν ισχυρά επιχειρήματα για την αποκοπή του Λιμενικού από το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων το οποίο άπαντες θα προτιμούσαν να διατηρήσει την ονομασία του Υπουργείου Ναυτιλίας.

"Υπηρέτη δύο αφεντάδων" χαρακτήρισε το Λιμενικό υπό τη νέα του μορφή, ο Άγγελος Κολοκοτρώνης, εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ ενώ την έντονη αντίρρηση και ανησυχία του, εξέφρασε και ο τέως υφυπουργός Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Πάνος Καμμένος.

Σε γενικές γραμμές,  σύσσωμη η αντιπολίτευση τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου, πάντα όμως στη φιλοσοφία ότι η αποκοπή του Λιμενικού από τη ναυτιλία θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη του μοναδικού παραγωγικού κλάδου που απέμεινε στη χώρα.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, αν και ως Υπουργός Ναυτιλίας είχε δώσει μάχες για την μη απόσχιση του Λιμενικού από τη Ναυτιλία, ωστόσο τώρα βρέθηκε στην ανάγκη να αιτιολογήσει το εγχείρημα, με το σοβαρό επιχείρημα ότι πρόκειται για επιλογή και απόφαση του  ίδιου του Πρωθουπουργού για να εισπράξει την απάντηση: Ο Πρωθυπουργός δεν έχει το αλάθητο.

Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα της νέας κατάστασης θα γίνουν άμεσα ορατά, καθώς τώρα αρχίζουν τα ...πανηγύρια, με τους αξιωματικούς του Λιμενικού να μη θέλουν την παραμονή τους στο ΥΘΥΝΑΛ κάτω από τις παρούσες συνθήκες - για όσους αποφασιστεί να υπηρετήσουν για δύο χρόνια στις διευθύνσεις που θα καταληφθούν από πολιτικό προσωπικό.  Διότι, κανείς απ ότι φαίνεται, δεν μπήκε στον κόπο να ερωτήσει π.χ. τους αξιωματικούς που στελεχώνουν τη Γενική Γραμματεία Λιμένων, εάν επιθυμούν να παραμείνουν στο ΥΘΥΝΑΛ.  Πολύ περισσότερο, που η συνεργασία των λιμενικών με τον Υπουργό Γιάννη Διαμαντίδη, παρουσιάζει δυσλειτουργία, εξ' αιτίας του mentality του ίδιου του Υπουργού και των στενών συνεργατών του.

Συνεπώς: Καληνύχτα ναυτιλία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου