Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΟΛΗ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ Λ.Σ. ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Ο Αθανάσιος Μπούσιος, τέως Αρχηγός Λ.Σ.
έδωσε παράνομα περισσότερες από 15
παρατάσεις στην ΕΔΕ που διενεργούσε ο
σημερινός Αρχηγός του Λ.Σ. Κωνσταντίνος
Σούλης για θέμα που αφορούσε τη διασπά-
θηση του Δημόσιου χρήματος!  Γιατί άραγε;
Και τώρα που το Υπ. Προστασίας του Πολίτη
γνωρίζει, πως θα αντιδράσει;  Και γιατί δεν
ενημερώθηκε ακόμα η εισαγγελία Πειραιά;
Γιατί κρατά στα συρτάρια του το θέμα ο
Εισαγγελέας του Ναυτοδικείου Πειραιά; 
ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ  ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ  ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ  ΑΠΟ  ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΑΛ  (ΕΠΙ Ν.Δ.)
Ευθεία παράβαση καθήκοντος προκύπτει για τον τέως Αρχηγό του Λιμενικού Αθανάσιο Μπούσιο, ο οποίος υπέγραψε περισσότερες από 15 παρατάσεις για την ΕΔΕ που διερευνούσε τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος από τα μέλη της ΕΣΑΛ όταν σ’ αυτήν ήσαν μέλη ο αξιωματικός Παπαδημητράκης και ο επί Ν.Δ. Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Γιώργος Βλάχος.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από έγγραφη καταγγελία του από τις 16 Οκτωβρίου 2008, ο τότε πλοίαρχος του Λ.Σ. Γεώργιος Στρουμπής, ανέφερε ότι τα μέλη της ΕΣΑΛ ελάμβαναν αποζημιώσεις για συνεδριάσεις που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν. Μάλιστα μετά την καταγγελία του, διαγράφησαν σειρά υπογραφών από διάφορα παραστατικά συνολικού ύψους 352.187,52 ευρώ. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ενώ η ΕΔΕ ελάμβανε παρατάση επί παράτασης, ξεφεύγοντας ολοκληρωτικά από τα νόμιμα, το πόρισμα ανέφερε ότι: δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος εν ενεργεία λιμενικού. Στο μεταξύ βέβαια πέρασαν 18 μήνες και ο Υποναύαρχος Παπαδημητράκης ο οποίος είχε το ρόλο του Συντονιστή είχε αποστρατευτεί. Άρα και σοβαρότερο έγκλημα εάν διαπράξει κάποιος ένστολος, μετά την αποστρατεία του γίνεται …άγγελος!
Σύμφωνα με πηγές του Λ.Σ. εναπόκειται στην νέα ηγεσία του Λιμενικού να ζητήσει τη δίωξη του πρώην Αρχηγού. Αλλά "κόρακας κοράκου βγάζει μάτι";   Άλλωστε την ΕΔΕ διεξήγαγε ο σημερινός Αρχηγός του Λιμενικού Κωνσταντίνος Σούλης.
Έτσι σε διαφορετική περίπτωση για τους Λιμενικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση και ιδιαίτερα για τον κ. Παπαδημητράκη, θα συγκαλείτο το Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της αποβολής . Και επίσης παρά το γεγονός ότι έχει ήδη αποστρατευθεί, θα ήταν πολύ πιθανόν να του αφαιρεθεί ο βαθμός και να βρεθεί ξανά στο χαμηλότερο αξίωμα του Λιμενικού Σώματος με το οποίο και θα πορευθεί.
ΣΕ ερώτηση εάν στο παρελθόν εφαρμόστηκε κάτι ανάλογο, η απάντηση ήταν αρνητική. Τίθεται όμως το ερώτημα: Μήπως είναι καιρός να «κουνηθούν λίγο οι βάρκες στον Πειραιά» ώστε να πάψει ο καθένας να αυθαιρετεί, να διαπράττει αδικήματα και μετά να «απαλλάσσεται» λόγω αποστρατείας;
Πολύ περισσότερο που σήμερα η χώρα αναζητά πόρους για να αποπληρώσει το υπέρογκο χρέος της, και μικροσυνταξιούχοι επιβαρύνονται με περικοπές συντάξεων, δεν είναι δυνατόν κάποιοι «έξυπνοι» να εμφανίζουν συμμετοχές σε συνεδριάσεις για να λαμβάνουν έστω κι ένα ευρώ ως αποζημίωση, όταν στην πραγματικότητα οι συνεδριάσεις αυτές δεν πραγματοποιούνται. Και κυρίως όταν από τις θέσεις τους δεν παράγουν έργο.

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον εάν η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, μας εγνώριζε το έργο που επιτέλεσε η ΕΣΑΛ από το 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009. Και ιδιαίτερα από τον Σεπτέμβρη του 2007 έως και τον Απρίλη του 2008, περίοδος στην οποία αναφέρεται η αναφορά του τότε Πλοίαρχου Λ.Σ. Γεωργίου Στρουμπή.

Το πιο πάνω γεγονός δεν τιμά καθόλου και τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, διότι ενώ εγνώριζε ότι ο αξιωματικός Στρουμπής ενήργησε για την προστασία της νομιμότητας, ωστόσο προχώρησε στην πρόωρη συνταξιοδότησή του.

Σημειώνεται ότι το θέμα παραπέμφθηκε με εντολή του Αρχηγού στον Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου ενώ βάση της Νομοθεσίας και καθώς στην υπόθεση εμπλέκεται ο τέως Γ.Γ. Γιώργος Βλάχος, θα έπρεπε να αποσταλεί απευθείας στην Εισαγγελία Πειραιά.  Είναι προφανές ότι τόσο με τις παράτυπες ή παράνομες παρατάσεις που έδωσε ο Αθανάσιος Μπούσιος όσο και με την απόφασή του να αποσταλεί στο Ναυτοδικείο, γίνεται προσπάθεια να περάσει η πενταετία ώστε κάθε αδίκημα να παραγραφεί.  Επίσης είναι προφανές ότι όσοι συγκαλύπτουν την υπόθεση είναι συνένοχοι.  Αλλά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα αφήσει αυτό το θέμα να κηλιδώνει την υπόστασή του;  Αυτό πλέον εναπόκειται στον Υπουργό Χρήστο Παπουτσή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου