Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΑ ΕΞΟΔΑ, ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ!


Περίπου 275.000 ευρό το συνολικό κόστος (περίπτερο
στην 'Εκθεση, εισιτήρια, διαμονή, διατροφή κ.ά) της
Ελληνικής αντιπροσωπίας η οποία το μόνο που κατάφερε
ήταν να κάνει διακοπές στο Μαϊάμι...




 Γερουλάνος - Διαμαντίδης - Νικητιάδης κάνουν  διακοπές στο Μαϊάμι, "ψάχνοντας" τον ...κρυμένο θυσαυρό (κρουαζιερόπλοια)!

Τα παρακάτω "ψαρέψαμε" από το ΚΑΛΑΜΙ e-Newparer  και σας τα παραθέτουμε με μικρές διορθώσεις.  Βεβαίως σήμερα έχουμε 17 Μαρτίου 2011.  Να αποτελούν τα παραικάτω προδημοσίευση της Πρωταπριλιάς;  Δεν αποκλείεται.  Αλλά και αν έτσι είναι, τα όσα θα διαβάσετε πιο κάτω, μόνον σαν κακόγουστα ψέματα μπορεί κανείς να τα δεχθεί.  Γιατί αν είναι αλήθεια, ε τότε ούτε δέκα Γιαπωνέζικα - από τη Γιαπωνία όπως λέει και ο Πρωθυπουργός - τσουνάμια δεν μας σώζουν!


Kατάντια: Με ψέματα και συστηματική παραπληροφόρηση, Γερουλάνος και Νικητιάδης ''παραμυθιάζουν'' τον ελληνικό λαό, γιά να δικαιολογούν τα δικά τους ταξίδια στο εξωτερικό.


Ο υπουργός Π. Γερουλάνος, προσεγγίζει την GAY κοινότητα ΗΠΑ, γιά κρουαζιέρες ομοφυλόφιλων στα ελληνικά νησιά... Αναμένεται υφυπουργοποίηση Ψινάκη;


Πως ''την πάτησαν'' κι έγιναν ''ρόμπες'', Γερουλάνος και Νικητιάδης στη Νέα Υόρκη... (Σε λίγο)


Αυτά παθαίνουμε όταν οι γενειοφόροι υπουργός και υφυπουργός, ασχολούνται με...τρίχες

H ''τουριστική προβολή'' και η ''προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων'', ναυάγησε στον Ατλαντικό

Παρασκευή 11 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη, υποτίθεται, ο υφυπουργός του Γερουλάνου, είδε ''Τour Operators'' 'Ελληνες και μη. Πέντε ημέρες μετά, στην ίδια πόλη, ο υπουργός ξαναβλέπει (τους ίδιους)...''Τour Operators''.

(Αλλά στο Μαϊάμι, που έγινε η μεγάλη διεθνής 'Εκθεση για Κρουαζιερόπλοια, ο υπουργός δεν πήγε).

Κυριακή 13 Μαρτίου, ο υφυπουργός στη Νέα Υόρκη ''ενημέρωσε την Ομογένεια για την πολιτική και τους στόχους όσον αφορά τον Τουρισμό'', ειδικά για τον χρόνο...2012. Τρεις ημέρες μετά, 16 Μαρτίου, στη Νέα Υόρκη πάλι, ο υπουργός ''ενημερώνει'' για τα ίδια, τα ομογενειακά ΜΜΕ... Τις τελευταίες 8 ημέρες, ο Γερουλάνος ήταν Γερμανία, Ρωσία, ΗΠΑ. Ο Νικητιάδης ήταν Γερμανία, ΗΠΑ και από Φλόριδα πήγε Ρωσία.

Oι ψευτιές του υφυπουργού Γ. Νικητιάδη ότι δήθεν ήταν ''ο κεντρικός ομιλητής στην 'Εκθεση Κρουαζιέρας'' (δεν υπήρχε ''κεντρικός ομιλητής'') και η παραπληροφόρηση του κρατικού ΑΠΕ (κεντρικός ομιλητής της ελληνικής αποστολής, σε ένα από τα πολλά επιμέρους συνέδρια, ναι. Αλλά όχι στην 'Εκθεση γενικά, όπως παραπλανητικά είπε και δημοσιεύεται στην Ελλάδα)

Τα ''τουριστικά καραγκιοζιλίκια'' στις ΗΠΑ, του υπουργείου Πολιτισμού-Τουρισμού... (Αναλυτικά)
«'Eκθεση Κρουαζιέρας 2011», Μαϊάμι-Φλόριδα

Tα κωμικοτραγικά με την πολυμελή ελληνική αποστολή

Οι λιμενάρχες (σ.σ. nextok; προφανώς ο συντάκτης εννοεί τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος) Ηγουμενίτσας, που ήταν στην 'Εκθεση, περιμένουν κρουαζιερόπλοια από τις...ΗΠΑ.

Μέλη της ελληνικής αποστολής -μία εβδομάδα ''τουρισμό'' με κρατικό χρήμα- στην ''διεθνή 'Εκθεση Κρουαζιέρας 2011'' στο Μαϊάμι, χωρίς στοιχειώδη γνώση αγγλικών!!!... (Αναλυτικά)

''Βράζουν'' οι 'Ελληνες διπλωμάτες στις ΗΠΑ: Δραστικές περικοπές ακόμα και στα αναγκαία γι' αυτούς, αλλά προκλητικές σπατάλες, συχνά πολυέξοδα ''χλιδάτα'' ταξίδια Γερουλάνου-Νικητιάδη ανά την υφήλιο και του υπουργού Διαμαντίδη (με πολυμελή αποστολή γιά ''διακοπές'') στο Μαϊάμι, Φλόριδα.
 
 
-=-=-=-=-=-
 
(Μαϊάμι, 16 Μαρτίου). Ο υπουργός Πολιτισμού ήταν να έρθει στο Μαϊάμι γιά την «'Εκθεση Κρουαζιέρας 2011», που το υπουργείο του χαραχτήριζε ως ''πολύ σημαντική'', αλλά ανάβαλε το ταξίδι του την τελευταία ώρα.


Το Γραφείο Τύπου της 'Εκθεσης αναφέρει με μήνυμά του (email) -8:42 πρωί Τρίτης, 15 Μαρτίου 2011- ότι ο Μr. Geroulanos ''θα μιλήσει σε συνέντευξη Τύπου, μαζί με τους Διαμαντίδη, Νικητιάδη, το μεσημέρι 15 Μαρτίου, στις 12:30''. (Το email, στάλθηκε δηλ., 4 ώρες πριν την συνέντευξη Tύπου).

15 Μarch 2011, 8:42 a.m.

[MEDIA ADVISORY] Greek Ministers to Address Maritime, Tourism Issues at CSM 2011

''Briefing topics include cabotage, port development, tourism products

WHO: Three high-ranking Greek ministers are attending Cruise Shipping Miami 2011 to share important news about developments in Greece's cruise, maritime and tourism industries.

Scheduled to speak at the briefing are Pavlos Yeroulanos, Minister of Culture and Tourism; Yiannis Diamantidis, Minister of Maritime Affairs, Islands and Fisheries, and George Nikitiades, Deputy Minister of Culture and Tourism.

Με τέτοια προχειρότητα και ανευθυνότητα, φυσικό ήταν οι δημοσιογράφοι να...τιμήσουν την συνέντευξη Τύπου στο Μαϊάμι με την... απουσία τους.

Ο υφυπουργός Γ. Νικητιάδης, από το απόγευμα της Παρασκευής 11 Μαρτίου που έφτασε στις ΗΠΑ, ίσαμε το μεσημέρι Τρίτης 15 Μαρτίου, ''πρόβαλε'' την Ελλάδα με ομιλίες του, σε...'Ελληνες στην Αστόρια Νέας Υόρκης και σε... 'Ελληνες στο Τάρπον Σπριγκς, της δυτ. Φλόριδας... Α, συναντήθηκε και με έναν Αμερικανό γερουσιαστή.

Ο υφυπουργός δήλωνε (δημοσιεύτηκε σε ομογενειακό και σε αθηναϊκά ΜΜΕ) ότι ''είναι ο κεντρικός ομιλητής'' στην 'Εκθεση (Μαϊάμι). Η αλήθεια: 'Ηταν ένας από τους...80 ομιλητές και όχι ο ''κεντρικός''. ΔΕΝ υπήρχε ''κεντρικός ομιλητής'' στην 'Εκθεση. Eδώ το σχετικό επίσημο πρόγραμμα (ο κ. υφυπουργός συμμετείχε μόνο σε conference, Τετάρτη 16 Mαρτίου και στην συνέντευξη Τύπου της ελληνικής αποστολής, μεσημέρι 15 Μαρτίου. Κεντρικός ομιλητής της ελληνικής αποστολής, ναι. Αλλά όχι στην 'Εκθεση γενικά)

Κατσουφι...άζει ο Διαμαντίδης

Ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης, ξεκίνησε την προβολή της Ελλάδας σε δεξίωση στο σπίτι 'Ελληνα Ομογενή επιχειρηματία-πλοιοκτήτη (του κ. Κατσούφη) στο Μαϊάμι, Κυριακή βράδυ 13 Μαρτίου, μιλώντας σε 'Ελληνες που ζουν στη νότια Φλόριδα. Ζήτησε επαφές και με άλλους ''επιφανείς'' Ομογενείς.

Τα μέλη της πολυμελούς ελληνικής αποστολής (25-27 άτομα) απολαμβάνουν από την Κυριακή 13 Μαρτίου -έφτασαν Σάββατο βράδυ, 12 Μαρτίου- την παραλία του Μαϊάμι (ειδικά), εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα κλπ, ενώ περιφέρονταν στον χώρο της 'Εκθεσης ως...τουρίστες. Τις ''εντυπώσεις'' κέρδισαν οι...λιμενάρχες, (σ.σ.: nextok: εννοεί τους προέδρους των Οργανισμών Λιμένων) ιδιαίτερα της... Ηγουμενίτσας, που ευελπιστούν ''σε πολλά κρουαζιερόπλοια από τις ΗΠΑ'' (!!!)... Εντυπωσιακά τα περίπτερα Ιταλίας (το μεγαλύτερο, 10πλάσιο από αυτό της Ελλάδας, στο κέντρο της 'Εκθεσης) και της Γερμανίας.

Θλιβερό συμπέρασμα: Η Ελλάδα έχασε μιά μεγάλη ευκαιρία να προβληθεί σωστά στην διεθνή ''Εκθεση Κρουαζιέρας 2011'', εξαιτίας της ανεύθυνης, λαμογίστικης, πρόχειρης πολιτικής κρατικών αξιωματούχων και των ανεπαρκών-ολίγιστων πολιτικών της, που βλέπουν τέτοιες Εκθέσεις ως αφορμή για...προσωπικό τους τουρισμό, με κρατικό χρήμα και παραπληροφόρηση μέσω ΜΜΕ στην Ελλάδα, για τα... ''επιτεύγματά'' τους στο εξωτερικό.

Και ''τα κερασάκια στην τούρτα''

Αυθεντικός διάλογος 2 μελών ελληνικής αποστολής, 11:25, πρωί 15 Μαρτίου 2011, στην άκρη του ελληνικού περίπτερου -αριθμός 1287-, που βρίσκεται (άκρη) βόρεια πλευρά, στον χώρο της έκθεσης: (σ.σ.: nextok:  Εδώ το "kalami"  παρουσιάζει έναν "ανδρικό" διάλογο εξαιρετικά ...ελαφρού τύπου,  τον οποίον μάλλον  δεν έχει νόημα να επαναλάβουμε καθώς δεν προσθέτει αλλά και δεν αφαιρεί τιποτα από το ρεπορτάζ του).  Ωστόσο, όσοι επιθυμείτε να ...εντριφίσετε στο κείμενο, μπορείτε να επισκεφθείτε: ΚΑΛΑΜΙ e-newsparer

Χωρίς να γνωρίζουν αγγλικά!

Οι προβάλλοντες τουριστικά την Ελλάδα στο Μαϊάμι, με κρατικό χρήμα, δεν κατάλαβαν ότι ο άγνωστος δίπλα τους, με την πλάτη γυρισμένη, που υποτίθεται έβλεπε το ελληνικό περίπτερο και κρατούσε εξεπίτηδες κάτω από την αριστερή μασχάλη μισάνοιχτή την εφημερίδα Miami Herald γιά να φαίνεται ο τίτλος της και με το δεξί χέρι το digital μαγνητόφωνο, σε μέγεθος κινητού τηλέφωνου, ήταν 'Ελληνας του...''Κalami.net''. Προσπάθεια, στα αγγλικά, να ερωτηθεί αντιπρόσωπος από λιμάνι της Ελλάδας, δεν είχε αποτέλεσμα, επειδή δεν γνώριζε αγγλικά, αν και ταξίδεψε στο Μαϊάμι για την προβολή του λιμανιού του, ως τόπο προορισμού κρουαζιερόπλοιων.

Ο πλέον αρμόδιος να ευρίσκεται στο Μαϊάμι, ο διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη, προτίμησε να είναι στο ''τραπέζι επισήμων'', για την ''ιστορική ομιλία'' σε 'Ελληνες του υφυπουργού στην Αστόρια, 13 Μαρτίου.

Τον άλλο αρμόδιο, τον γενικό πρόξενο στην Φλόριδα, ''τον έχουν κάνει λάστιχο'', μεταξύ Μαϊάμι και Τάμπα γιά να ...υποδέχεται υπουργό και υφυπουργό  και του...ανάθεσαν να τακτοποιεί μικροεξυπηρετήσεις τους.

Φίλοι και συνεργάτες του υπουργού Διαμαντίδη, προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν τηλεοπτικό συνεργείο για ν' αποθανατίσει τα ''έργα'' του υπουργού, απευθυνόμενοι στον...Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας!

Kαι το ωραίο, από την εφημερίδα Ιωαννίνων ''Πρωϊνός Λόγος'' (12 Μαρτίου 2011)

"Στις κρουαζιέρες από τις ΗΠΑ στοχεύει ο Ο.Λ. Ηγουμενίτσας. Συμμετέχει σε Διεθνή Έκθεση των Η.Π.Α..."


Στη Διεθνή Έκθεση Κρουαζιέρας που διοργανώνεται από 14 έως 17 Μαρτίου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα συμμετάσχει ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας. Η συμμετοχή του, όπως αναφέρεται σε χθεσινή του ανακοίνωση, γίνεται στο πλαίσιο της πολιτικής marketing που ακολουθεί, εστιάζοντας στην προσπάθεια προσέλκυσης κρουαζιερόπλοιων στο λιμένα και σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστούν συνεργασίες, ώστε το 2012 να λειτουργήσει πραγματικά το καμποτάζ για τα πλοία σημαίες τρίτων κρατών. Στο πλαίσιο αυτό έχουν κλειστεί συναντήσεις με τους επικεφαλής μεγάλων εταιριών κρουαζιέρας στους οποίους θα γίνει εκτενής ενημέρωση για τις προοπτικές που ανοίγονται.


Ο ΟΛΗΓ Α.Ε., καταλήγοντας αναφέρεται στις δυνατότητες που προσφέρει για τουρισμό η Ήπειρος και προσθέτει ότι στόχος του είναι να αναδείξει τις ομορφιές της και να κάνει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, σημείο υποδοχής κρουαζιερόπλοιων που επιλέγουν την Ελλάδα ως προορισμό τους.»

......................................................

Βάναυση υποτίμηση της νοημοσύνης της Ομογένειας, όταν πολιτικοί από την Ελλάδα ''προβάλουν'' την...Ελλάδα, σε... 'Ελληνες, στις παροικίες μας στις ΗΠΑ. Οι ''λαμογιές'' αυτές πολιτικών, για να δικαιολογούν τα έξοδα των συχνών προσωπικών τουριστικών τους περιπλανήσεων ανά τις ΗΠΑ, πρέπει κάποτε να σταματήσουν.

Δεν είδαμε ποτέ στις ΗΠΑ 'Ελληνα πολιτικό, να μιλά σε συγκέντρωση με αμερικάνικο ακροατήριο ή σε Αμερικανούς δημοσιογράφους ή να κάνει παρέμβαση σε παναμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο, για να προβάλει τον τουρισμό της Ελλάδας. Προτιμούν πάντα να ''προβάλουν'' την Ελλάδα στους...'Ελληνες και αυτές τους τις ''δραστηριότητες'' να τις ''προβάλουν'' τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, επειδή ίσαμε εκεί φτάνουν οι απελπιστικά μικρές ικανότητες- δυνατότητές τους.

Κι επειδή, αποδεδειγμένα, οι διπλωματικές μας αποστολές στις ΗΠΑ (συμπεριλαμβανόμενου και του ουσιαστικά ανύπαρκτου γραφείου του ΕΟΤ), ΔΕΝ έχουν την δυνατότητα- ικανότητα να ''κλείνουν'' επαφές με αμερικάνικα ΜΜΕ ή να διοργανώνουν συγκέντρωση με Αμερικανούς, οι επισκέπτες πολιτικοί καταφεύγουν στα συνηθισμένα και κωμικά: Να απευθύνονται σε... 'Ελληνες μιλώντας τους για ''τον τουρισμό στην Ελλάδα'' και να συναντώνται με ''παράγοντες της Ομογένειας'' ή τον αρχιεπίσκοπο...

Αυτά είναι ''καλαμπούρια'': Δεν γίνεται ''τουριστική προβολή της Ελλάδας'' με πολυέξοδα ταξίδια Ελλήνων πολιτικών. Τα ταξίδια τους, είναι περισσότερο προσωπικά, με χρήμα του Δημόσιου και με μηδενικά πάντα αποτελέσματα. Δεν είναι ''τουριστική προβολή της Ελλάδας'' η προβολή των...''δραστηριοτήτων'' ή των (κούφιων) ''δηλώσεων'' των πολιτικών-ταξιδευτών, στα ΜΜΕ της Ελλάδας. Δείχνουν την εσωστρέφεια, ανικανότητα και την ''λαμογίστικη'' νοοτροπία των Ελλήνων πολιτικών, που δεν αλλάζει, έστω και τώρα, που η πατρίδα μας καταστρέφεται.

Το θλιβερό: Αν διαβάσει προσεκτικά κάποιος, συνολικά τις δηλώσεις Γερουλάνου και Νικητιάδη το τελευταίο εξάμηνο, μετά τα (πολλά) πολυήμερα χλιδάτα ταξίδια τους ανά την υφήλιο για τον ''τουρισμό'', θα πρέπει η Ελλάδα -λογικά- να  'χει...πενταπλάσιο αριθμό τουριστών το καλοκαίρι, σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά.

Αγανακτισμένοι οι 'Ελληνες διπλωμάτες στις ΗΠΑ: Δραστικές περικοπές ακόμα και στα αναγκαία γι' αυτούς, αλλά σπατάλες, πολυέξοδα ταξίδια-καραγκιοζιλίκια υπουργού Γερουλάνου, υφυπουργού Νικητιάδη ανά την υφήλιο και υπουργού Διαμαντίδη (με πολυμελή αποστολή γιά ''διακοπές'') στο Μαϊάμι, Φλόριδα.

.......................................................................................

(Αποκλειστικό)

Θα...''βουλιάξει'' η Ελλάδα από τους τουρίστες και τα... κρουαζιερόπλοια

''Λεφτά υπάρχουν'': Στο Μαϊάμι Φλόριδας γιά ολιγοήμερες διακοπές ο υπουργός Διαμαντίδης, ο υφυπουργός Νικητιάδης και αρκετοί ''υπηρεσιακοί παράγοντες''

(Διαχρονική συνήθεια: Θα ''υποφέρουν'' από την πολυμελή ελληνική αποστολή, μπαρ, πισίνες, νυχτερινά κέντρα, καταστήματα, παραλία, εστιατόρια και τα ''σχετικά'' μεταμεσονύχτια)


Επίσημα και τυπικά, γιά να συμμετάσχουν σε ''Εκθεση Κρουαζιέρας 2011'' (Cruise Shipping, Miami Beach Convention Center), 14-17 Mαρτίου 2011. Συμμετέχουν 67 εταιρίες και αρκετές χώρες...

Στην καλύτερη περίπτωση, μόνο η παρουσία του πρόεδρου του ΕΟΤ στην έκθεση, θα ήταν αρκετή.

Η πολυμελής ελληνική αποστολή (μαζί και...οι διοικήσεις ελληνικών λιμανιών!) στην πολυήμερη αποστολή της (είναι στο Μαϊάμι από 12 Μαρτίου βράδυ, θα αναχωρήσει για Αθήνα στις 18), ''θα έχει συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλείς ομίλων στον χώρο της κρουαζιέρας, ώστε τα ελληνικά λιμάνια, να αποτελέσουν την βάση αναχώρησης και άφιξης πολλών κρουαζιερόπλοιων''. Από τη νότια Φλόριδα αναχωρούν κρουαζιερόπλοια μόνο για τα νησιά... Καραϊβικής.

Περίπου 275.000 ευρό το συνολικό κόστος (περίπτερο στην 'Εκθεση, εισιτήρια, διαμονή, διατροφή κ.ά)

Μία εβδομάδα θα μείνει στο Μαϊάμι ο υπουργός Θαλλασίων ΥποΘέσεων Γ. Διαμαντίδης. Τρεις ημέρες Νέα Υόρκη, μία Κόλπος Τάμπα, δύο Μαϊάμι, ο υφυπουργός Πολιτισμού Γ. Νικητιάδης. Υπουργός και υφυπουργός Πολιτισμού πριν την επίσκεψη στις ΗΠΑ, ήταν στο Βερολίνο, όπου συμμετείχαν σε διεθνή τουριστική 'Εκθεση...

Συνολικά 6 οι συνοδοί: Του υπουργού 4, συν σύζυγος και του υφυπουργού 2. Περίπου 25 άτομα στην αποστολή ΕΟΤ, Δήμων και Λιμενικών Οργανισμών της Ελλάδας.

Το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Fontainebleau Miami Beach
στο οποίο κατέλυσε η Ελληνική αντιπροσωπία
430 δολάρια τη βραδιά???


Τα ''μεγάλα στελέχη'' της αντιπροσωπεία μένουν στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Fontainebleau, Miami Beach (το προτίμησε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πρόσφατα), όπου οι τιμές για απλό δωμάτιο αρχίζουν από 430 δολάρια την βραδιά.

Στην υπόθεση του ταξιδιού, τα υπουργεία Πολιτισμού και Θαλάσσιων Υποθέσεων, έπραξαν από μόνα τους, χωρίς συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών. Απλά ζήτησαν από τους διπλωμάτες μικροεξυπηρετήσεις σε τοπικό επίπεδο.

Σε conference με θέμα ''Where in the World?'' -Τετάρτη απόγευμα, 16 Μαρτίου- θα συμμετάσχει ο υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης. Συνολικά σε ένα τριήμερο, σε conference θα μιλήσουν σε διαφορετικές ώρες, 80+ αντιπρόσωποι χωρών και επιχειρήσεων. 'Ενας από αυτούς θα είναι και ο υφυπουργός. Δεν θα είναι δηλαδή, ο ''κεντρικός ομιλητής στην 'Εκθεση'', όπως διαδίδει γιά λόγους εντυπωσιασμού. ΔΕΝ υπάρχει ''κεντρικός ομιλητής''. Eδώ και το σχετικό επίσημο πρόγραμμα

Ο κ. υφυπουργός ήταν ''κεντρικός ομιλητής'' ΜΟΝΟ σε δύο συγκεντρώσεις-εκδηλώσεις: Γιά...'Ελληνες, σε συγκέντρωση στην Αστόρια Νέας Υόρκης (''Χιώτικο Σπίτι'', 13 Μαρτίου) και γιά...'Ελληνες ('Αγιος Νικόλαος, Τάρπον Σπρινγκς - Φλόριδα, 14 Μαρτίου 2011), όπου θα...προβάλει τον τουρισμό της Ελλάδας.

Μετά πάει στο Μαϊάμι (15 Μαρτίου) και στις 16 αναχωρεί για Μόσχα, όπου πριν λίγες ημέρες βρισκόταν ο υπουργός Π. Γερουλάνος

Τον υφυπουργό συνοδεύουν στο ταξίδι του στις ΗΠΑ (11-16 Μαρτίου), ο σύμβουλός του Αριστείδης Μουσούρης και ο δημοσιογράφος Χρήστος Πετρέας, για να καταγράφει τις δραστηριότητές του.

Η συνέντευξη Τύπου της ελληνικής αποστολής έχει προγραμματιστεί για 12:30 μεσημέρι, Τρίτη, 15 Μαρτίου (Conference Room D229/230).

Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης ζήτησε και... τηλεοπτικό (τοπικό) συνεργείο στην Φλώριδα, για 16-17 Μαρτίου. Θα διατεθεί αυτό των αδελφών Αγγελάτου από τον Κόλπο της Τάμπα, που τελικά δεν θα πληρωθεί, μετά την μεσολάβηση του συνεταίρου τους και παράγοντα Γ. Μέρμελα. Ο υπουργός, άρχισε την προβολή της... Ελλάδας, σε δεξίωση στο σπίτι Ομογενή, την Κυριακή το βράδυ, 13 Μαρτίου. Ο κ. Διαμαντίδης, ΔΕΝ συμμετέχει σε καμία ανοιχτή συζήτηση, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της έκθεσης.

M' ένα ελληνικό ''περίπτερο'' (αριθμός 1287) συμμετέχουν:

Greek National Tourism Organization, Hellenic Assn. of Travel & Tourism, Municipality of Chania, Municipality of Island of Cephalonia, Port Authority of Herakleion (Crete), Port Authority of Igoumenitsa, Port Authority of Kavala, Port Authority of Piraeus, Port Authority of Santorini, Port Authority of Volos, Port Authority of Thessaloniki...

Το περίπτερο της Ιταλίας είναι το μεγαλύτερο. Περίπου 10 φορές μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας. Ακολουθεί η Γερμανία

Στατιστικά στοιχεία της 'Εκθεσης τον χρόνο 2010... (Σε pdf file)

Η ελληνική αποστολή στο Μαϊάμι, έχει συνολικά (από υπουργούς, δημάρχους, ''λιμενάρχες'', μέχρι φρουρούς, γραμματείς και συνοδούς) περίπου 35 άτομα. Αριθμός εντυπωσιακά μεγάλος, σε σύγκριση με αποστολές άλλων χωρών.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η ελληνική αντιπροσωπεία είναι η μία από τις 4 πολυπληθείς. Κρίνοντας από την έκθεση τον χρόνο 2010 που είδαμε, δύο-τρεις υπάλληλοι του ΕΟΤ θα ήταν αρκετοί για το ελληνικό περίπτερο. Κατά συνέπεια, η πολυμελής υπουργική και μη αποστολή, σκοπό έχει αναμφίβολα...τουρισμό και...διακοπές, με χρήματα του ελληνικού Δημόσιου. 'Ολα τα άλλα περί ''τουριστικής προβολής της Ελλάδας'', ''κρουαζιέρες με αφετηρία την Ελλάδα'' και λοιπά γραφικά και ανόητα, είναι μόνο για αφελείς και αυτοπροβολή των υπουργών στα ΜΜΕ της Αθήνας βασικά.

Οι υπουργοί για να ''εντυπωσιάσουν'' και να δικαιολογήσουν έμμεσα τις πολυήμερες ''διακοπές'', διαδίδουν σε ημέτερα ΜΜΕ, ότι «...η ελληνική αποστολή θα έχει συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής όλων των μεγάλων ομίλων στο χώρο της κρουαζιέρας, προκειμένου τα ελληνικά λιμάνια, να αποτελέσουν την βάση αναχώρησης και άφιξης πολλών κρουαζιερόπλοιων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη κλειστεί συναντήσεις με εκπροσώπους της Carnival Cruise Lines, της Costa Cruises και της Royal Caribbean, κατά τις οποίες θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα μετά την άρση του καμποτάζ και τη νέα σύμβαση για την κρουαζιέρα...»

Παρατηρήσεις:

1- Οι παραπάνω 3 εταιρίες ελάχιστα δραστηριοποιούνται στην ανατολική Μεσόγειο. Η μεγαλύτερη, η Carnival Cruise Lines, δραστηριοποιείται στην Καραβαϊκή και λίγο στην δυτική Μεσόγειο (από Ισπανία μέχρι Ιταλία μόνο).

2- Η παραλία του (τροπικού) Μαϊάμι, 13-20 Μαρτίου, εξαιτίας διακοπών σχολείων-πανεπιστήμιων στις ΗΠΑ, ''θάχει πήξει'' ειδικά από καλλίγραμμες νεαρές, χώρια ο τοπικός ''πληθυσμός''. Το ίδιο και τα μπαρ, κλαμπ τα βράδια. Φοιτητές-φοιτήτριες από διαφορετικές Πολιτείες, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, προτιμούν τις παραλίες της νότιας Φλώριδας για τις διακοπές τους. Θα μπορούσε να προβληθεί η Ελλάδα, αν οι υπουργοί εμφανίζονταν με μαγιό στην παραλία και αν αντί του υπουργού ''Θάλασσας'' ήταν στην αποστολή η υφυπουργός του, η Ελπίδα...

(6-13 Mαρ. '11)

..............................................................................


'Εκτακτη είδηση

Μετά την ανάδειξη του ζητήματος από το ''Κ'' και την αναδημοσίευσή του από πολλά ΜΜΕ στην Ελλάδα:

Ανάβαλε τελευταία ώρα το ταξίδι-''διακοπές'' στο Μαϊάμι ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος.


Θα πάει όμως Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη. Στην αμερικάνικη πρωτεύουσα θα έχει συνάντηση-γεύμα με προέδρους Εβραίο-αμερικάνικων Οργανώσεων, στη Νέα Υόρκη πάει για ιδιωτικές του υποθέσεις. Πιθανά να πάει μετά και στο Λος 'Αντζελες.

Συμπέρασμα: 'Οταν ένας υπουργός κυβέρνησης αλλάζει ξαφνικά, τελευταία ώρα, τον προορισμό που είχε και που ήταν, υποτίθεται, γιά ''σοβαρή προβολή της Ελλάδας τουριστικά'', αλλά δεν ματαιώνει το υπερατλαντικό ταξίδι του και συνεχίζει σε άλλους προορισμούς, αποδεικνύει την ανευθυνότητα-ελαφρότητά του και τον εθισμό του σε συχνά ταξίδια για το τίποτα, με χρήματα του Δημόσιου, ειδικά τώρα που η Ελλάδα υποφέρει πολύ, οικονομικά. Αποδεικνύει ακόμα, ότι, η ''πολιτική'' για δήθεν προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό τουριστικά, είναι ''αεριτζίδικη''.

Η ''αναβολή'' του ταξιδιού του υπουργού στο Μαϊάμι, πιστοποιεί -αυτό που το ''Κ'' υποστηρίζει- ότι η έκθεση δεν είναι κάτι πολύ σπουδαίο που να δικαιολογεί πολλαπλές, πολυήμερες πολυέξοδες- ''χλιδάτες'' υπουργικές παρουσίες και ότι το ταξίδι ήταν ένα ακόμα από τα πολλά που συνηθίζουν οι 'Ελληνες πολιτικοί, δήθεν γιά την ''προβολή της Ελλάδας'', αλλά ουσιαστικά γιά διακοπές-τουρισμό με χρήματα Ελλήνων φορολογούμενων και προβολή των... ''δραστηριοτήτων'' τους στα... ελληνικά ΜΜΕ.

Το Γραφείο Τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, το μεσημέρι της 11ης Μαρτίου έστειλε στα ομογενειακά ΜΜΕ το ακόλουθο μήνυμα: ''Σας ενημερώνουμε ότι ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος θα έρθει στη Νέα Υόρκη την Τρίτη 15 Μαρτίου, σε συνέχεια του ταξιδιού του στο Μαϊάμι''.

''K'' - 11 Mαρ. '11
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
 
nextok Διευκρίνιση:  προφανώς, όπου: Λιμενάρχης ή "Λιμενάρχης"  βάζετε πρόεδρος Οργανισμού Λιμένος...
 
 
ΣΧΟΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου