Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ Η ΚΙΝΑ - ΣΤΗ ...ΣΚΙΑ ΤΟΥ Ο ΥΘΥΝΑΛ

Επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη,  Χρήστο Παπουτσή  απέστειλε μέσω του Κινέζου πρέσβη στην Αθήνα η κινεζική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Υπουργός Χρήστος Παπουτσής, έλαβε επιστολή από τον Κινέζο πρέσβη Luo Lin Quan, με την οποία του μεταφέρει τις θερμές ευχαριστίες της κυβέρνησης της
Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για την πολύτιμη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος στην ασφαλή μεταφορά και παραμονή στην Κρήτη των Κινέζων υπηκόων που απομακρύνθηκαν από τη Λιβύη λόγω των εκεί γεγονότων.

Υπενθυμίζεται ότι χιλιάδες Κινέζοι διακινήθηκαν με Ελληνικά πλοία χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση του κ. Παπουτσή και των Υπηρεσιών του Λιμενικού ενώ την ίδια στιγμή ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης ο οποίος βρισκόταν στη Κίνα, καθυστέρησε πολύ να αντιδράσει προς τη κατεύθυνση αυτή.  Όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε ήδη κάνει επαφές με εταιρίες της ακτοπλοΐας, και ήδη τέσσερα πλοία βρίσκονταν εν πλω για τη Λιβύη όταν από το Υπουργείο Θ.Υ.Ν.ΑΛ. εκδόθηκε ανακοίνωση ότι άλλα οκτώ πλοία επρόκειτο να αναλάβουν το έργο της ασφαλούς μεταφοράς των Κινέζων πολιτών από τη φλεγόμενη Λιβύη προς την Κρήτη.

Η επιστολή της Κινεζικής κυβέρνησης προς τον κ. Παπουτσή, προφανώς ανέδειξε τα γεγονότα με τη σωστή τους διάσταση αποδεικνύοντας ότι ο κ. Διαμαντίδης ήταν και θα παραμείνει στη σκιά του δυναμικού Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ο οποίος δεν διστάζει να αναλάβει πρωτοβουλίες όταν διαπιστώνει κενά που απειλούν να εκθέσουν τη χώρα στη παγκόσμια κοινότητα.