Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ... ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Οργή, αγανάκτηση και απέχθεια προκάλεσε στα στελέχη του Λ.Σ.(κυρίως στους χαμηλόβαθμους) αλλά και στους αρχιπλοιάρχους,  η πληροφορία ότι ορισμένοι απόστρατοι, υψηλόβαθμοι του Σώματος, διεκδικούν πρόσθετο βαθμό, προκειμένου να αυξήσουν την ήδη παχυλή τους σύνταξη.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία πρόκειται για απόστρατους οι οποίοι απολαμβάνουν σύνταξη των 2.500 - 3.000 ευρώ ενώ έχουν ήδη λάβει εφάπαξ της τάξης των περίπου 200.000 ευρώ.


Το γεγονός ίσως δεν θα ενοχλούσε κανέναν, εάν η οικονομική κρίση δεν αποτελούσε μέρος της τραγικής καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών.

Κι όμως, τη στιγμή που η ανεργία επίσημα έφθασε στο 15% ενώ ανεπίσημα έχει ξεπεράσει το 25%, τη στιγμή που χιλιάδες οικογένειες βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού καθώς απειλούνται με έξωση ή με οριστική απώλεια της ιδιόκτητης στέγης τους, όταν καθημερινά κλείνουν καταστήματα και βιοτεχνίες, όταν μικρά παιδιά βρίσκονται χωρίς τροφή και θέρμανση, όταν οι ουρές έξω από τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ έχουν ξεπεράσει τις ουρές του ΙΚΑ προκειμένου οι πολίτες να επιτύχουν με διαπραγμάτευση την τμηματική καταβολή του λογαριασμού τους και κυρίως όταν αυξάνονται με γεωγραφική πρόοδο οι πολίτες που τρέφονται καθημερινά από τα συσσίτια της εκκλησίας και των φιλανθρωπικών οργανώσεων,  ορισμένοι... αχόρταγοι,  διεκδικούν έστω και εκατό ευρώ περισσότερα στη σύνταξή τους και φυσικά και μερικές ακόμα εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ εφάπαξ αναδρομικά.
Και το πλέον υποτιμητικό για όλους αυτούς, είναι ότι τις τελευταίες ημέρες, εν όψη της σύγκλισης του Δευτεροβάθμιου Συμβουλίου, ασκούν κάθε πίεση, προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους.
Όπως σχολιάζεται στο Λιμενικό, "ακόμα και δίκιο να έχουν, θα έπρεπε να ντρέπονται για να διεκδικούν επιπλέον χρήματα από ένα κράτος που βρίσκεται υπό κατάρρευση όταν τόσοι άνθρωποι γύρω μας επιβιώνουν χάρη στην φιλανθρωπία".

Μαζικές προσφυγές

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του blog nextok, ήδη έγινε μαζική προσφυγή αποστράτων με το πιο πάνω αίτημα. Μάλιστα, στην πλειοψηφία τους, οι προσφυγές αυτές έπρεπε να είχαν εξεταστεί κατά τη περίοδο όπου Αρχηγός του Λιμενικού ήταν ο Αθανάσιος Μπούσιο. Όπως πολλά όμως άλλα θέματα, έτσι και αυτό ο Αντιναύαρχος - με την βοήθεια του Ν. Σπανάκου -  το άφησε στη τύχη του και έτσι καλείται σήμερα η νέα ηγεσία του Λιμενικού να εξετάσει τις αιτήσεις οι οποίες παραπέμπονται στο Δευτεροβάθμιο Συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει σε λίγες ημέρες.

Μεταξύ άλλων και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες μας, πρώτος και καλύτερος κατέθεσε προσφυγή ο κ. Γεώργιος Νάκος, ξάδελφος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, νυν τομεάρχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η σύνταξή του - σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές - ανέρχεται περίπου στις 3.000 ευρώ μηνιαίως. Ο κ. Νάκος αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του Αντιναυάρχου και όμως έκανε προσφυγή για να αυξήσει τη ...συνταξούλα του - λες και ο άνθρωπος κινδυνεύει να πεθάνει από τη πείνα!

Στην ίδια "εξαθλιωμένη" κατάσταση βρίσκεται και ο κ. Κωνσταντίνος  Μίχος ο οποίος αποστρατεύθηκε επίσης με τον βαθμό του Αντιναύαρχου.
.
Αλλά και ο κ. Μανώλης Παπαδημητράκης ο οποίος πληροφορίες τον φέρουν να έχει προσληφθεί από την Cosco και ο οποίος κατηγορήθηκε για είσπραξη παράνομων αποζημιώσεων όταν υπηρετούσε στο Σώμα λόγω συμμετοχής του - όπως καταγγέλθηκε επίσημα -  σε εικονικές συνεδριάσεις της Γενικής Γραμματείας Λιμένων.

Εν αποστρατεία ...αθώοι!

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε - τυχαία; Δεν νομίζω! - περίπου δύο χρόνια μετά την έναρξή της και μετά την αποστρατεία του κ. Παπαδημητράκη.  Επίσης το πόρισμα ανέφερε ότι δεν προέκυψε επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος εν ενεργεία αξιωματικού.  Και πως να προκύψει βέβαια οτιδήποτε σε βάρος εν ενεργεία στελέχους του Λ.Σ., από τη στιγμή που ο κ. Παπαδημητράκης βρισκόταν ήδη στις τάξεις των αποστράτων.

Παρενθετικά, αξίζει να διερωτηθεί π.χ. ο σημερινός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη όπως και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά και η Εισαγγελία,  εάν ένα έγκλημα οποιουδήποτε βαθμού, από το πιό αξιόλογο μέχρι το πιο ασήμαντο,  όπως φοροδιαφυγή, φόνος, κλοπή, ληστεία,  κλπ, θεωρούνται ως μη γενόμενα, όταν το στέλεχος του Λιμενικού που υποδεικνύεται ως δράστης, αποστρατευθεί!

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με νομική πηγή,  τέτοιου είδους ζητήματα προβλέπεται με νόμο να  παραπέμπονται στο Ανακριτικό Συμβούλιο με το ερώτημα της αναδρομικής απόταξης  (Αποβολή).  Η διαδικασία αυτή θεσπίστηκε ειδικά για τους απόστρατους.  Τεχνηέντως όμως, τέτοια παραπομπή δεν έγινε, προφανώς διότι σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης, ο παραπεμφθείς θα έχανε ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ όχι μόνον τη σύνταξή του, αλλά και το εφάπαξ του και θα υποβιβαζόταν σε Λιμενοφύλακα ειδικά επειδή το αδίκημα είναι οικονομικής φύσης.

 Τέλος, να σημειωθεί ότι
α)  Η ΕΔΕ είχε ανατεθεί στον σημερινό Αρχηγό Λ.Σ. Κωνσταντίνο Σούλη ο οποίος υπέγραψε βέβαια και το περίεργο πόρισμα!
β) Αρκετές άλλες εκκρεμότητες αξιωματικών βρίσκονται στα συρτάρια του κ. Σπανάκου.

Προσφυγή για πρόσθετο βαθμό κατέθεσε ο αντιναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Γαλάνης, ο υποναύαρχος ε.α. Μαρίνος Ξάνθος, ο επίσης υποναύαρχος ε.α. Μαργιέτης, όπως και ο Ιωάννης Καψοκόλης.

Ο τεχνικός αξιωματικός Λυμπερόπουλος κατέθεσε επίσης προσφυγή. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός, είχε αποστρατευθεί επί εποχής Μανώλη Πελοπονήσιου. Επέστρεψε στο Σώμα το 2004 και αποστρατεύθηκε εκ νέου το 2010 με τον βαθμό του Αντιναυάρχου. 

Τέλος, λίγα ...ψίχουλα συνταξιοδοτικά στις εκατοντάδες ευρώ που απολαμβάνει, διεκδικεί και ο γιατρός Αλβανόπουλος ο οποίος συμβαίνει να είναι κουμπάρος του κ. Παπαδημητράκη.

1 σχόλιο:

  1. Μην θορυβήστε. Εάν ο κ. Αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚ και οι άλλοι Μουτζαχεντίν λάβουν και πάλι εντολές ή ρετσέτα για "ειδικές αποστολές", θα ικανοποιήσουν μόνο αυτούς που θα τους υποδειχθούν. Τι τα φοράμε τα.... γαλόνια! Έχουν γνώση οι φύλακες, το έχουν ξανακάνει άλλωστε!
    Δεν γνωρίζουμε όμως εάν θα τηλεφωνήσει ο κ. Α/ΛΣ-ΕΛΑΚ στους ενδιαφερόμενους αμέσως μετά την κρίση ή ... με την έκδοση του π.δ, όπως έγινε προσφάτως.

    Αιδώς...
    ΝιΜι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου