Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΥΘΥΝΑΛ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΖΟΥΣΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

Τότε ήταν κατά των αποκρατικοποιήσεων, σήμερα τάσσεται υπέρ για να διατηρήσει την υπουργική του καρέκλα
Επειδή είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι προτιμούν να πιστεύουν ότι οι πολίτες ξεχνάνε, θα θυμίσουμε στον κ. Γιάννη Διαμαντίδη - Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας - ότι πριν τις τελευταίες εκλογές, εμφανιζόταν μαζί με άλλους βουλευτές της Β΄ Πειραιά, στις κινητοποιήσεις της ΟΜΥΛΕ.  Μάλιστα μία φορά, μαζί με τον κ. Γρηγόρη Νιώτη, διαμαρτυρήθηκαν στη Βουλή, διότι α) τα ΜΑΤ δεν τους επέτρεψαν να εισέλθουν μέσα στα γραφεία του ΟΛΠ και β) διότι κατά τη διάρκεια της παραμονής τους έξω από τη πύλη, εισέπνευσαν τα δακρυγόνα που έριξαν οι ειδικές δυνάμεις προκειμένου να απομακρύνουν τους πολίτες από τη περιοχή.

Η υπουργική καρέκλα όμως, συχνά οδηγεί σε "γονυκλισίες" και υποκύψεις και σε στροφή 180 μοιρών ακόμα και εάν πρόκειται για απόψεις.  Έτσι ο κ. Διαμαντίδης, βρέθηκε στην ανάγκη - γιατί άραγε; - να δώσει εξηγήσεις και να ...διατρανώσει ότι συντάσσεται με την κυβερνητική απόφαση για ξεπούλημα των λιμανιών και μάλιστα ...εδώ και τώρα.


Εάν αυτό δεν ισούται με αυτοεξευτελισμό, τότε δεν ξέρω πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί.  Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε ολόκληρη την δήλωση του Υπουργού όπως τη λάβαμε σε Δελτίο Τύπου. 

Προηγουμένως όμως ας θυμηθούμε τι έλεγε αυτή η κυβέρνηση όταν ήταν στην αντιπολίτευση.  Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα του 9,84 το οποίο στις 15 Απριλίου 2009 έγραφε:

15 Απριλίου 2009: Κοντά στους λιμενεργάτες ο Γ. Παπανδρέου


Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης παρέστη σε συναυλία συμπαράστασης που διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, η Ένωση Λιμενεργατών, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η Νομαρχία και ο Δήμος Πειραιά, κατά της πολιτικής της κυβέρνησης για τα λιμάνια.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ εξέφρασε την αντίθεσή του στην κυβερνητική πολιτική την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη, ανεύθυνη, κερδοσκοπική, που βοηθάει τους λίγους κερδοσκόπους και όχι το ευρύτερο συμφέρον του ελληνικού λαού.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει βρει μία πατέντα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, «ό,τι πιο κερδοφόρο, ό,τι πιο προσοδοφόρο, ό,τι πιο στρατηγικό και δημόσιο, το εκποιεί και μάλιστα, το εκποιεί και αντί πινακίου φακής».

Αναφερόμενος στα σχέδια του κόμματός του είπε ότι αυτό τάσσεται υπέρ της ύπαρξης στενής συνεργασίας του Δημοσίου «σε αυτή την περίπτωση του ΟΛΠ, που έχει όλες τις δυνατότητες για στρατηγική συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα, να μπορεί να συμβάλλει αυτή η συνεργασία στην ανάπτυξη, στην περαιτέρω άντληση κεφαλαίων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε ότι αυτή η ανάπτυξη εξυπηρετείται με το να πουληθεί, να δοθεί σε κάποια «τρίτα χέρια» το λιμάνι του Πειραιά». Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι η εξέλιξη αυτή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον Πειραιά, για την ανάπτυξη ενός κρίσιμου κλάδου, του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου της χώρας μας, το οποίο όπως είπε, δίνεται ουσιαστικά σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο"

27 Μαΐου 2011:  Δήλωση του Υπουργού Θ.Υ.Ν.ΑΛ. κ.Γιάννη Διαμαντίδη για το Αττικό Λιμενικό Σύστημα

Ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ.Γιάννης Διαμαντίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Επειδή ακόμη και σήμερα, κάποιοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν κατά ανεύθυνο τρόπο το όνομά μου για να δημιουργήσουν εντυπώσεις κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, για δήθεν διαφωνία μου στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

1ον Η τοποθέτηση μου στο υπουργικό συμβούλιο, ήταν ξεκάθαρη και κρυστάλλινη υπέρ των αποφάσεων της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

2ον Η κατάθεση του σχεδίου νόμου για τη δημιουργία του Αττικού Λιμενικού Συστήματος, ήταν εξαγγελία μου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ευθύνη του Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ. και συμπεριελήφθηκε στον οδικό χάρτη που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός πριν λίγο καιρό.

3ον Η μοναδική μου δήλωση γραπτώς, σε πλήρη συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομικών για το θέμα των λιμανιών και τον τρόπο που θα προχωρήσουν οι διαδικασίες της αποκρατικοποίησής τους, έγινε την επομένη ημέρα του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου.

Τέλος, θέλω να τονίσω ότι εάν κάποιοι, όποια συμφέροντα κι αν εξυπηρετούν και επιδιώκουν, προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να με βλάψουν, θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτό δεν με αγγίζει, γιατί η πολιτική μου στάση, ήταν πάντοτε στάση ευθύνης, συνέπειας προς τη δημοκρατική παράταξη, κινούμενος πάντα στο φως και όχι στο σκοτάδι. Τελεία και παύλα».
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Υστερόγραφο:  Αν ο κ. Διαμαντίδης τολμήσει να υποβάλει ξανά υποψηφιότητα, είναι πέρα για πέρα βέβαιο ότι δεν θα βρει ούτε τη ψήφο του, μετά από αυτό.  Αν αμφιβάλλει, ας ρωτήσει τους λιμενεργάτες και όλους τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ.
Θεοδοσία Κοντζόγλου

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητή κ. Κοντζόγλου,
    Γνωρίζετε από την διαδρομή σας, ότι πάγια, αταλάντευτη & σταθερή τακτική των "εναλλασσομένων" κυβερνητικών σχηματισμών του τόπου μας είναι:

    "Ως αντιπολίτευση κοπτόμαστε & καταγγέλλουμε τους αντιλαϊκούς κυβερνητικούς χειρισμούς. Ως κυβέρνηση όμως....", άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
    Ως γνωστόν η αντιπολίτευση υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Και αποδοκιμάζουν κάθε πράξη της κυβέρνησης, ακόμη και εκείνες που οι ίδιοι τις εισηγούντο προηγουμένως.
    Αιδώς αχρείοι ...

    ΜΘΧ
    http://theexantas.blogspot.com/2011/05/blog-post_762.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου