Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ

Μέσα σε κλίμα βαθύτατης οδύνης, κηδεύθηκε στο Λονδίνο ο Ναύαρχος Λ.Σ. ε.α. και Διεθυντής του Commeettee Γιάννηw Κοντογιάννηw ο οποίος έδωσε άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.

Στον ιερό ναό του Θεού της Σοφίας όπου τελέστηκε η εξόδειος ακολουθία, παρέστησαν πλήθος σημαντικών προσωπικοτήτων του παγκόσμιου οικονομικού στερεώματος, της ναυτιλίας και της επιχειρηματικότητας όπως και εκπρόσωποι κυβερνήσεων καθώς ο εκλιπών είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις από τη θέση του Διευθυντή του Committee (Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών) του Λονδίνου. Ανάμεσά τους ήταν ο τέως βασιλεύς Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία.

Ο εκλιπών είχε μακρόχρονη άκρως επιτυχημένη θητεία στη συγκεκριμένη θέση, ενώ σημαντική υπήρξε η προσφορά του στην ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα. Όπως τονίστηκε κατ’ επανάληψη από εξέχοντες προσωπικότητες ο Γιάννης Κοντογιάννης διακρίθηκε για το ήθος, την ευγένεια και τις
γνώσεις του.

Σε ανακοίνωσή του το Commeettee αναφέρει ότι ο Ιωάννης Κοντογιάννης αγαπούσε τα πλοία και τη ναυτιλιακή βιομηχανία την οποία υπηρέτησε με πάθος και ενθουσιασμό.
Συγκίνηση από τον λόγο του Ναύαρχου Πελοπίδα Αγγελόπουλου

Συγκλονισμένη η οικογένεια του Λιμενικού Σώματος δέχθηκε την αγγελία της σημαντικότατης απώλειας.

Ο ναύαρχος Λ.Σ. ε.α. και Επίτιμος Α΄ Υπαρχηγός του Λιμενικού Πελοπίδας Αγγελόπουλος έσπευσε στο Λονδίνο προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του εκλιπόντος καθώς οι δύο άνδρες εκτός από στενότατοι φίλοι ήσαν και κουμπάροι.

Στον επικήδειο που εκφώνησε ο Ναύαρχος, ανέφερε τα ακόλουθα: «Αείμνηστε Ναύαρχε του Λιμενικού Σώματος, Γιάννη Κοντογιάννη, κουμπάρε Γιάννη. Ο αδόκητος χαμός σου, με συγκλόνισε βαθύτατα, γι αυτό ήρθα από την Ελλάδα εδώ σήμερα, για να σε κατευοδώσουμε στο τελευταίο σου ταξίδι ως Πρόεδρος της Λέσχης Λ.Σ. και εκπροσωπώντας την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λ.Σ.


Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του ΥΘΥΝΑΛ στο
Λονδίνοτον περασμένο Δεκέμβριο 2010  όπου
ο Γιάννης Κοντογιάννης απαθανατίζεται δεξιά

Η αγάπη σου για την θάλασσα από τη νεαρή σου ηλικία, σε έστρεψε στις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού όπου με μεγάλη επιτυχία αποφοίτησες από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας.

Αφού πλέον ως Αξιωματικός Εμπορικού Ναυτικού έζησες από κοντά όλο το σύστημα λειτουργίας του πλοίου, και τον τρόπο των θαλάσσιων μεταφορών και πάλι το ανήσυχο πνεύμα σου, σε οδήγησε στην επιλογή του Λιμενικού Σώματος για αναζήτηση νέων οριζόντων.

Τον Σεπτέμβριο του 1971, κατεγάγης μετά από επιτυχείς εξετάσεις στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ως Δόκιμος Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος και έκτοτε πορεύθηκες με σεμνότητα, ήθος, καις τις αρχές σου που πάντα πίστευες ότι ήσαν το κυρίαρχο της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Έλαβες το πτυχίο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με πολύ καλό βαθμό. Υπηρέτησες σε επιτελικές και μάχιμες υπηρεσίες του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Ήσουν από τα ιδρυτικά στελέχη της Λέσχης Λ.Σ. (της οποίας Πρόεδρος τώρα είναι ομιλών). Όμως το ανήσυχο πνεύμα σου, καιροφυλαχτούσε και επηρέαζε τους στόχους και τις προοπτικές σου, όπου μία ημέρα απεφάσισες πρώιμα να εγκαταλείψεις το Λιμενικό Σώμα και να συνταχθείς σε μία άλλη οικογένεια, του Εφοπλισμού στο Commeettee.

Εκεί, θεώρησες ότι θα μπορούσες να προσφέρεις πολλά στον υπέροχο κόσμο της Εμπορικής Ναυτιλίας και κάτω από ένα διεθνές πρίσμα αναλόγου κύρους και ιδιαίτερης βαρύτητας για την χώρα μας, και τούτο το πέτυχες.

Μετά την αποστρατεία σου παράλληλα με την αφοσίωσή σου στην αγαπημένη σου οικογένεια, συνέχισες να παρακολουθείς και να ασχολείσαι με τα τεκταινόμενα στο Λιμενικό Σώμα και την Πατρίδα μας γενικότερα.

Σε όλην αυτή την επιτυχημένη σου καριέρα, συστατικά της υπέροχης οικογένειά σου ήταν η καλή σου σύντροφος Μαρία, και τα παιδιά σου Αγγελική και Λουκάς.

Μεγάλη ήταν και η χαρά σου πέρυσι το καλοκαίρι με τον γάμο του γιού σου Λουκά και της Χριστιάνας, όπου το χαμόγελό της ευτυχίας σου κάλυπτε το φεγγαρόφωτο του Σαρωνικού, το βράδυ της δεξίωσης στον Ναυτικό Όμιλο.

Γιάννη, ήσουν περήφανος για την οικογένειά σου και εξίσου περήφανοι για σένα αισθανόμαστε και όλοι εμείς που ήρθαμε να σε χαιρετήσουμε αυτή την στερνή ώρα στο τελευταίο σου ταξίδι.

Αγαπητέ Γιάννη, παρότι δεν ολοκλήρωσες τον επίγειο κύκλο της ζωής σου, ήρθε η ώρα να περάσεις στην αιωνιότητα. Όλοι εμείς συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα σε θυμόμαστε και θα προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχή σου.

Αντίο καλέ μας φίλε, συνάδελφε και κουμπάρε. Αιωνία να είναι η μνήμη σου. Καλό σου ταξίδι».
Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Κοντογιάννης απεβίωσε στις 30 Μαΐου στο Λονδίνο και η κηδεία του έγινε στις 12 Ιουνίου, 2011 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Θεού της Σοφίας στο Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου