Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ Λ.Σ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΥΑΡΧΟ ΑΠ. ΣΠΕΝΤΖΑ

Νέος Διευθυντής ανέλαβε ο Αρχιπλοίαρχος Μάνος Παρασκευάς

Τον θυρεό  του Λιμενικού Σώματος, επέδωσε στον
αποστρατευθέντα Αρχίατρο του Σώματος, Χειρούργο
Ωτορινολαρυγγολόγο, ο Αρχηγός
 του Λιμενικού Ναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης 
 
 Δεν είναι και τόσο εύκολο, να αποχωριστεί κάποιος τον χώρο εργασίας του, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για μία Δημόσια Υπηρεσία στην οποία πρόσφερε με εντιμότητα και αυταπάρνηση ένα κομμάτι από τη ζωή του, χαρίζοντας ταυτόχρονα υγεία, ποιότητα ζωής αλλά  και ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους. Σε μια τέτοια εκδήλωση όμως βρέθηκε πρόσφατα ο Ναύαρχος Λ.Σ. ε.α. Απόστολος Σπέντζας.

Πλαισιωμένος από αρκετούς  φίλους και συναδέλφους, και με τη συγκίνηση να τον έχει εμφανώς καταλάβει, ο μέχρι πριν από λίγες ημέρες Αρχίατρος του Λιμενικού, Χειρούργος Ωτορινολαρυγγολόγος - Ναύαρχος Απόστολος Σπέντζας, παρέδωσε την Διεύθυνση Υγειονομικού στον νέο Αρχίατρο, Χειρούργο – Ορθοπεδικό, Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Εμμανουήλ Παρασκευά.


Και  ο νέος Διευθυντής του
Υγειονομικού Λ.Σ. Αρχιπλοίαρχος
Μάνος Παρασκευάς, επέδωσε στον Ναύαρχο
Απόστολο Σπέντζα, τον  θυρεό
του Λιμενικού Σώματος
Ήταν  το  απόγευμα  της  Παρασκευής   1η Ιουλίου 2011
όταν στο ισόγειο του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, στην Ακτή Βασιλειάδη, συγκεντρώθηκαν ένστολοι του Σώματος αλλά και συνεργάτες του εξαίρετου επιστήμονα από το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Με πολύ λίγα και μεστά λόγια, αλλά και έκδηλα συγκινημένος, ο Ναύαρχος ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του, τονίζοντας ότι με τη δική τους συμβολή, κατάφερε να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο που του είχε εμπιστευτεί η Υπηρεσία. Μπροστά στο βήμα, με δυσκολία συγκρατούσε τα δάκρυά του, ενώ η φωνή του έτρεμε σε κάθε λέξη, όταν χάριζε σε όλους τις ευχές του ώστε να συνεχίσουν τη σημαντικότατη προσφορά τους, ιδιαίτερα στη δύσκολη τούτη εποχή.

Ο θυρεός από τον Αρχηγό του Λιμενικού

Την λιτή τελετή παράδοσης και παραλαβής της Υπηρεσίας του Υγειονομικού, τίμησε με την παρουσία του ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής Κωνσταντίνος Σούλης ο οποίος ευχαρίστησε από καρδιάς τον Δρ. Σπέντζα για την πολυετή προσφορά του. 

Τιμώντας τον επιστήμονα που μοιράστηκε ένα κομμάτι της ζωής του με το Λιμενικό Σώμα, ο Αρχηγός του επέδωσε τον θυρεό του Λιμενικού.

Επίσης, ο πάντα καλοδιάθετος Υπαρχηγός του Σώματος Θεόδωρος Φουστάνος συνεχάρη τόσο τον αποχωρήσαντα όσο και τον νέο Διευθυντή της Υπηρεσίας ενώ τα συγχαρητήριά τους έδωσαν στους ιατρούς Σπέντζα και Παρασκευά, ο Επιτελάρχης, Γιώργος Βαλεργάκης  και οι Υποναύαρχοι  Κωνσταντίνος Κουνουγέρης, Δημήτριος Μπαντιάς,  Δημήτριος Τσιαδής και Ιωάννης Αδάμ.

Εκεί ήσαν επίσης ο πρώην Αρχηγός του Λιμενικού, Ναύαρχος Ηλίας Σιωνίδης, οι Αρχιπλοίαρχοι - Κλαδάρχες Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος,  Αχιλλέας Ματσάγγος,  ο Διευθυντής του Γραφείου του Αρχηγού ΛΣ Γιώργος Μπούρας, και οι Αρχιπλοίαρχοι Αθανάσιος Χονδρονάσιος, Νικόλαος Σπανάκος και άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί.   Παρέστησαν επίσης όλα τα στελέχη του Υγειονομικού Γραφείου του Λιμενικού μεταξύ των οποίων ήταν η Γραμματέας - Ανθυπασπιστής Βασιλική Ασιμακοπούλου, και η Ανθυπασπιστής Έλενα Αραμπατζή .

Επίσης, τον αποχωρούντα από το Σώμα, τίμησαν όλα τα στελέχη του ΩΡΛ ιατρείου του Ναυτικού Νοσοκομείου μεταξύ των οποίων ήταν ο Διευθυντής της ΩΡΛ κλινικής του  Νοσοκομείου, Δρ. Πρωτόπαππας. καθώς και  η εξαίρετη παθολογοανατόμος του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών - Πλωτάρχης Λ.Σ. Α. Καπράνου η οποία διακρίνεται για την επίμονη και λεπτομερή εργασία της. 

Ο νέος Αρχίατρος


Τα συγχαρητήρια και τις ευχές του Αρχηγού του Αρχηγείου
του Λιμενικού Σώματος, δέχεται ο νέος Διευθυντής του
Υγειονομικού χειρούργος-ορθοπεδικός, Αρχιπλοίαρχος
Μάνος Παρασκευάς
 Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν και ο νέος Διευθυντής του Υγειονομικού, ο Αρχιπλοίαρχος Εμμανουήλ Παρασκευάς.  Ένας αξιωματικός ιδιαίτερα χαμηλών τόνων ο οποίος είναι αφοσιωμένος στο λειτούργημα και στην επιστήμη του. Σημειώνεται ότι με την τροποποίηση της νομοθεσίας, δεν υφίσταται πλέον θέση Αρχίατρου στο Λιμενικό Σώμα, αλλά Διευθυντού.

Ο Αρχιπλοίαρχος Παρασκευάς, δεν παρέλειψε να εξάρει το ήθος και τον επαγγελματισμό του Δρ. Σπέντζα, στον οποίο επέδωσε το θυρεό του Λιμενικού Σώματος, στιγμή κατά την οποία και πάλι η συγκίνηση έφθασε στο ζενίθ.

Ο νέος Διευθυντής του Υγειονομικού ευχαρίστησε  τον Αρχηγό για την τιμή που του έκανε επιλέγοντάς τον για την υπεύθυνη θέση, ενώ επίσης ευχαρίστησε τον Ναύαρχο Απόστολο Σπέντζα για την υποστήριξή που του παρείχε επί 23 ολόκληρα χρόνια.  Ταυτόχρονα κάλεσε όλους τους νέους συνεργάτες του να στρατευθούν μαζί του προκειμένου όλοι μαζί να παρέχουν με την αρμόζουσα υπευθυνότητα τις υπηρεσίες τους στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.
 *** *** *** *** *** ***
Nextok: ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου