Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΕΝ Ο ΧΑΡΗΣ ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ

Ακόμα μία παραδοχή του απίστευτου μεγάλου λάθους...

Ο κλάδος της Ναυτιλίας παρουσιάζει ιδιαιτερότητες, χρειάζεται υποστήριξη και διοικητική συνέχεια, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρης Παμπούκης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της επανασύστασης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, αίτημα, όπως είπε, καθολικό.  Ωστόσο ο Υπουργός δεν αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα επανασύνδεσης του Λιμενικού Σώματος με το Υπουργείο.

 
Πρόσθεσε όμως ότι το υπουργείο Ανάπτυξης ετοιμάζει ένα πακέτο πολιτικής εφαρμογής για τη ναυτιλία, ενώ μιλώντας σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, ο κ. Παμπούκης πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχει καχεξία και δυσλειτουργία της ναυτιλίας και ανέφερε ότι έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό αλλά και κυβερνητικά στελέχη για τις θέσεις του.
Είπε ακόμη ότι το υπουργείο ετοιμάζει ένα πακέτο πολιτικής εφαρμογής για τη ναυτιλία, ένα "new deal" (κλαδικό συμβόλαιο), που θα περιλαμβάνει όλους τους κλάδους και τους παράγοντες της ναυτιλίας.
Για κυβερνητικό αλαλούμ "σε έναν από τους βασικούς πρωταθλητές της οικονομίας, όπως είναι η ελληνική ναυτιλία" έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Παμπούκη.
"Στην αρχή κατήργησαν το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Στον πρώτο ανασχηματισμό το επανασύστησαν. Στον δεύτερο, το καταργούν και πάλι. Σήμερα, έρχεται ο κ. Παμπούκης και ομολογεί ότι αυτό ήταν λάθος", είπε ο κ. Μιχελάκης.

Καταλόγισε μάλιστα στον αναπληρωτή υπουργό ότι ο ίδιος "νίπτει τας χείρας του", λέγοντας ότι έχει θέσει τον προβληματισμό του στον πρωθυπουργό, ενώ υπενθύμισε ότι πάγια θέση της ΝΔ ήταν η σύσταση αυτόνομων υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Από την πλευρά του ΛΑΟΣ, ο Κωστής Αϊβαλιώτης ανέφερε ότι "ο Πρωθυπουργός πρέπει να αντιληφθεί την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Βρήκε υπουργό, και μάλιστα επαρκή, χωρίς όμως υπουργείο".
Πηγή : Με στοιχεία από " Έθνος"