Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ...ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ!

Μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα...

Λευκωσία: «Χριστόφια παραιτήσου, εσύ και οι υπουργοί σου», φέρεται να τραγουδούσε ρυθμικά, παραφράζοντας στίχους γνωστού λαϊκού άσματος, τραγουδιστής σε μπαράκι της Κακοπετριάς, την ώρα που η διασκέδαση ήταν στο φόρτε της. Αποτέλεσμα, ο ιδιοκτήτης του κέντρου να δεχθεί τα διαπιστευτήρια αστυνομικών που έψαχναν τον τραγουδιστή για να τον… ανακρίνουν, με την κατηγορία της εξύβρισης του Προέδρου της Δημοκρατίας!

Βεβαίως, η διερεύνηση της υπόθεσης δεν προχώρησε, διότι ουδείς μαρτύρησε για το κατ’ ισχυρισμό αδίκημα. Και ούτε, βεβαίως, υπήρξε οποιαδήποτε παραδοχή για να προχωρήσει η Αστυνομία σε συλλήψεις, όπως έπραξε, άλλωστε, στο παρελθόν.
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, τα οποία μας επιβεβαίωσε χθες η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Λευκή Σολομώντος, στις 6/8/2011, το Κέντρο Ελέγχου Μηνυμάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας δέχθηκε από τη Γραμμή του Πολίτη, στον αριθμό 1460, ανώνυμο τηλεφώνημα, σύμφωνα με το οποίο συγκεκριμένο μπαράκι στην Κακοπετριά προκαλεί οχληρία. Μάλιστα, με τον τραγουδιστή να τραγουδά ρυθμικά το «Χριστόφια παραιτήσου, εσύ και οι υπουργοί σου».
Οι αστυνομικοί επισκέφθηκαν το χώρο αλλά ο τραγουδιστής απουσίαζε κι έτσι προέβησαν σε συστάσεις προς τον ιδιοκτήτη για τις αναφορές προς το πρόσωπο του Προέδρου Χριστόφια. Πάντως, η Αστυνομία θεωρεί ότι η καταγγελία έγινε λόγω επαγγελματικής αντιζηλίας.
Στο πρόσφατο παρελθόν η Αστυνομία είχε προβεί σε συλλήψεις σε ό,τι αφορά το αδίκημα της δημόσιας εξύβρισης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πριν δυο χρόνια, σε αντικατοχική εκδήλωση στο «Λήδρα Πάλας» συνελήφθησαν τέσσερα πρόσωπα με την κατηγορία ότι φώναζα το σύνθημα: «Χριστόφια - Προδότη - Καταδότη».
Πιο πρόσφατα, την 1/4/2011 στα Φυλακισμένα Μνήματα, η Αστυνομία φόρεσε χειροπέδες σε έξι πρόσωπα που φώναζαν το σύνθημα: «Χριστόφια - Προδότη».
Κατά τη θητεία αυτής της Κυβέρνησης έγιναν και συλλήψεις φορέων της αντίθεσης άποψης με την επίκληση, βεβαίως, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, αστείων και ανυπόστατων κατηγοριών. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για την ανεξαρτησία της Κύπρου (1/10/2008), η Αστυνομία συνέλαβε 16 πρόσωπα επειδή διένεμαν φυλλάδια εναντίον της λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Επιπλέον, η Αστυνομία εισέβαλε ξημερώματα, Μάιο του 2010, στην οικία του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος για να διαπιστώσει κατά πόσο είναι ο διαχειριστής του μπλογκ «christofias-watch», το οποίο φρόντιζε νυχθημερών να προβάλλει απόψεις επικριτικές για τον Πρόεδρο Χριστόφια. Εν τέλει, οι κατηγορίες εναντίον του Ξενοφώντος αποδείχθηκαν αβάσιμες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τα τελευταία γεγονότα με την πολύνεκρη έκρηξη στο Μαρί, η αγανάκτηση των Κυπρίων δημιούργησε πολλά ανέκδοτα που διακομοδούν τις ικανότητες του κ. Χριστόφια.  Δείτε παραπλεύρως στη στήλη ΑΝΕΚΔΟΤΑ.

Πηγή:  Με στοιχεία από την εφημερίδα "Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ"





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου