Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Κανείς δεν υποδέχτηκε τους 2500 επισκέπτες του πλοίου AIDA που κατέπλευσε στο Λιμάνι της Σάμου.

Κανένα διαφημιστικό φυλλάδιο δεν μοιράστηκε ,και μετά θέλουμε και τουρισμό ,για να ήταν κανένα γκρουπάκι από την Τουρκία να δείτε χαρές και πανηγύρια!

Στις 20 Μαΐου του 2011 όλοι θυμόμαστε τις αγωνιώδεις προσπάθειες που έγιναν από συγκεκριμένους φιλοτουρκικούς παράγοντες και την ηγεσία του Δήμου Σάμου για την σύνδεση
της γραμμής Σάμος - Σεφιριχισάρ, όπου έγιναν και εκδηλώσεις υποδοχής στους Τούρκους ηγέτες της τοπικής αυτοδιοίκησης, με βιολιά και με νταούλια, με κρασιά και με χορούς, ακόμα ακόμα (τι τραγικό) και με δάκρυα στα μάτια για το μέγιστο αυτό γεγονός!!!

Βέβαια αυτό αποδείχτηκε ένα μεγάλο ΦΙΑΣΚΟ επιβεβαιώνοντας αυτούς που έλεγαν πως όλα έγιναν πρόχειρα και η συγκεκριμένη "επιτυχία" ωφελούσε ΜΟΝΟ τους φίλους Τούρκους που παρήγαγαν πολιτική και εξυπηρετούσε τη τοπικιστική κόντρα που υπήρχε (με το Κουσάντασι) με τους γείτονές τους!

Η διατήρηση της συγκεκριμένης γραμμής θα είχε επιτυχία εφόσον απέδιδε τουριστικά στους απέναντι και με γνώμονα την επισκεψιμότητα που θα υπήρχε από το νησί μας προς το Σεφιριχισάρ.

Από τις 20 Μαΐου μέχρι τώρα που έχουμε διανύσει όλο το καλοκαίρι η συγκεκριμένη γραμμή δεν επαναλειτούργησε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!!!

Από την άλλη σε οποιαδήποτε επίσκεψη κρουαζιερόπλοιων μέχρι τώρα στο νησί, η προχειρότητα και η αδιαφορία στην υποδοχή τους από τις τοπικές αρχές ήταν εμφανής!

Μόνο μια φορά ο Δήμος Σάμου υποδέχτηκε κάποιους Αμερικανούς τουρίστες (από το Golden Iris) και αυτό με τρόπο ιδιαίτερα απογοητευτικό αφού 2 οργανοπαίχτες που ήρθαν φαίνονταν ιδιαίτερα νυσταγμένοι, το χορευτικό σχήμα τελευταία στιγμή προσπαθούσε να χορέψει χωρίς μεγάλη διάθεση και ένα τραπέζι που στήθηκε για να προσφέρει λίγο κρασί, είχε τοποθετηθεί 500 μέτρα μακριά από το καράβι!

Σήμερα (20 Αυγούστου 2011), είχαμε για 4η φορά την επίσκεψη στο νησί μας ενός από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου (ΑΙDA AURA) με 2500 επισκέπτες και πάλι καμία απολύτως υποδοχή!

Αντίστοιχα π.χ. στη Θεσσαλονίκη (απ' όπου ήρθε το συγκεκριμένο πλοίο) κάθε φορά οι εκδηλώσεις είναι ιδιαίτερα θερμές και με ιδιαίτερες τιμές.

Εδώ στη Σάμο ότι δεν είναι Τούρκικο δεν έχει και μεγάλη σημασία.

Πηγή:  από Σαμιακή Γνώμη / aigaio.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου