Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

«ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΕΣ» ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΩΝ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ


«Ευλόγησαν» με την παρουσία τους την …αύξηση ύψους ορισμένων   ημέτερων υποψηφίων Σημαιοφόρων, την Τετάρτη  17 Αυγούστου

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις είναι οι παρεμβάσεις που έγιναν μέρα μεσημέρι στις 17 Αυγούστου 2011 παρουσία
της ηγεσία του Λιμενικού, σε βάρος υποψηφίων Σημαιοφόρων.  Εκείνη τη μέρα ο Αρχηγός του Λιμενικού Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης, συνοδευόμενος από τον Επιτελάρχη του Σώματος Γιώργο Βαλεργάκη, μετέβησαν στη Σχολή Λιμενοφυλάκων όπου πραγματοποιούνταν η υψομέτρηση των υποψηφίων οι οποίοι διεκδικούν μία θέση στο Λιμενικό προκειμένου να εποπτεύσουν τη διαδικασία.

Λόγω μειωμένου ύψους – ρατσιστικότατο το μέτρο αλλά αυτό θα το συζητήσουμε άλλη ώρα – κόπηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, παιδιά απόστρατων και εν ενεργεία Αξιωματικών του Λιμενικού όπως του Αντιναύαρχου ε.α. Μαγιάτη, του Κλαδάρχη Ασφαλείας Αθανασόπουλου, του Πλοίαρχου Σούλτου, και άλλων. Όλοι αυτοί δεν είχαν το προβλεπόμενο από την προκήρυξη ύψος, πράγμα που διαπιστώθηκε κατά την υψομέτρηση.  Ως δια μαγείας όμως, και σύμφωνα με πληροφορίες οι «Προκρούστες» κατάφεραν να μακρύνουν τα πόδια άλλων υποψηφίων τα ονόματα των οποίων είναι στη διάθεση του nextok.blogspot.com.

Όπως προέκυψε από την έρευνά μας, ο ένας μάλιστα από τους …ψηλοθέντες έχει μπάρμπα από τη μεγαλόνησο Κρήτη στην ηγεσία του Λιμενικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των υποψηφίων που ατύχησαν να χαρακτηριστούν "κοντοί", περιλαμβάνονται και νέοι με περισσότερα από δύο μεταπτυχιακά.
Στιγμιότυπο από τη διαδικασία
της υψομέτρησης των υποψήφιων
σημαιοφόρων (πηγή: ΤΑ ΝΕΑ)

Το θέμα είναι ότι η ΑΝΥΕ (Ανώτατη Ναυτική Υγειονομική Επιτροπή) σύμφωνα με τους κανονισμούς δεν δύναται να προβεί σε νέα υψομέτρηση.  Καθώς όμως το θέμα διέρρευσε μεταξύ ορισμένων εκ  των ενδιαφερομένων - και μάλλον για το θέμα έλαβε γνώση και ο αρμόδιος υπουργός  - τώρα οι «Προκρούστες», μεθοδεύουν να κόψουν τα πόδια των …ψηλοθέντων στην διάρκεια των αθλητικών δοκιμασιών.

Βέβαια τίθεται τώρα το ερώτημα: Θα ανεχθεί αυτές τις αλχημείες που έγιναν στην πλάτη του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη; Διότι τόσο ο Αρχηγός όσο και ο Επιτελάρχης επόπτευσαν την διαδικασία της υψομέτρησης των υποψηφίων, μεταβαίνοντας στο χώρο όπου διεξαγόταν η διαδικασία.   Όπως σχολίασε μία από τις πηγές μας, "φανταστείτε τί θα γινόταν,  εάν δεν επόπτευαν τη διαδικασία  τα δύο από τα τρία μέλη της ηγεσίας του Λιμενικού"! 

Και αλήθεια, εάν η παρουσία των δύο μελών της ηγεσίας του Λιμενικού δεν  θα εξασφάλιζε το αδιάβλητο της διαδικασίας, γιατί έπρεπε να βρίσκονται στον χώρο;  Μήπως για να επιβάλουν τις αλχημείες οι οποίες αναφέρθηκαν στον nextok;  Ή μήπως αν και παρευρίσκονταν στην διαδικασία, ωστόσο δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους με αποτέλεσμα οι κατώτεροί τους, οι υφιστάμενοί τους  να τους ξεγελάσουν  μπροστά στα μάτια τους;

Προφανώς σοβαρές ευθύνες για το θέμα έχει και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υψομέτρησης και όλοι όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία. Εύλογα διερωτάται ο καθένας εάν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, θα «κλείσει τα μάτια» ή εάν θα λειτουργήσει όπως και οι ίδιοι, δηλαδή ως «Προκρούστης» …κόβοντας τα δικά τους πόδια. Διαφορετικά, εύλογα όλοι θα πιστέψουν ό,τι η μεθόδευση έγινε υπό την αιγίδα του ίδιου του Υπουργού – πράγμα δύσκολο βέβαια να το πιστέψει κάποιος που γνωρίζει καλά τον κ. Παπουτσή.

Τέλος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, βρίσκεται αυτή την ώρα (περίπου από τις 2.30 μμ)στο πρώην ΥΕΝ χωρίς αυτό να έχει προγραμματιστεί.

Επίσης κεκλεισμένων των θυρών συσκέφθηκαν για αρκετή  ώρα σήμερα, τα μέλη της ηγεσίας  του Λιμενικού για θέματα που αφορούν στην κατάταξη νέων Σημαιοφόρων.
Θ.Κ.

3 σχόλια:

  1. Τι'χες Γιαννη...
    Τα ιδια Παντελακι μου...
    Αλλαξε ο Μανωλιος...
    Διαλεγεις και παίρνεις!
    Εμεις εχουμε κανει τα ποδια μας μπιλιες για να βγαλουμε τα αθληματα και θα δεις, αυτοι ουτε θα εμφανιστουν...
    Αληθεια, ξερει κανεις τι δικαιωματα εχουμε σε περιπτωση που δουμε να παραβιαζονται μπροστα μας οι οροι της προκυρηξης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποια δικαιωματα ζητατε, εδω τους περασαν στο υψος και αυτα που λεγονται οτι θα τους κοψουν στα αθληματα για να αποκαταστησουν την αδικια... ... Δεν παιζει σε καμια περιπτωση... Και στα αθληματα αλλα και γραπτα θα περασουν και στο τελος θα ειναι και στους επιτυχοντες... Οι υπολοιποι οτι περισσεψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως αν όντως το blog έχει ονόματα και γνωρίζει ποια άτομα δεν κατέχουν το απαιτούμενο ύψος θα έπρεπε να πάει τα στοιχεία στον αρμόδιο εισαγγελέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου