Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΕΠΑΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΑΒΒΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

Ερευνούν και Αξιωματούχους της ΑΗΚ


10 Αυγούστου 2011,

Την παύση του υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Σάββα Αργυρού από τη θέση του, αποφάσισε πριν από λίγο το Υπουργικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σάββας Αργυρού έχει ήδη λάβει επιστολή, μέσα από την οποία του γνωστοποιείται η απομάκρυνση του από την Εθνική Φρουρά, μετά τα τραγικά γεγονότα στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί

Ερευνούν αν η ΑΗΚ γνώριζε 

Σε μια άλλη εξέλιξη, κάτω από το μικροσκόπιο της Ερευνητικής Επιτροπής για την τραγωδία στο Μαρί, βρίσκεται η ΑΗΚ, αναφορικά με το κατά πόσο γνώριζαν ή δεν γνώριζαν περί της επικινδυνότητας των εμπορευματοκιβωτίων που τοποθετήθηκαν σε απόσταση αναπνοής απο το σταθμό.

Σύμφωνα με πηγή που βρίσκεται σε θέση να γνωρίζει, εναντίον αξιωματούχων της ΑΗΚ διερευνώνται πειθαρχικές, διοικητικές και πολιτειακές ευθύνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα είχε συζητηθεί ένα μήνα πριν την έκρηξη σε σύσκεψη στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και αξιωματούχων της ΑΗΚ αλλά και σε συνάντηση που έγινε στην Πολιτική Άμυνα και πάλι παρουσία αξιωματούχων της ΑΗΚ. Υπάρχουν παράλληλα πληροφορίες και για σχετικές επιστολές από τον διευθυντή του σταθμού στο Βασιλικό.

Το Σίγμα ζήτησε και εξασφάλισε την άποψη της ΑΗΚ, αξιωματούχοι της οποίας μας ανέφεραν πως ότι έχουν να πουν θα το πουν στην Διερευνητική Επιτροπή για προστασία των συμφερόντων της ίδιας της Αρχής.

Οι καταθέσεις

Στο μεταξύ, στο Αρχηγείο Αστυνομίας αναμένεται να κληθούν σύντομα για καταθέσεις ο τέως Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, με αφορμή την κατάθεση λειτουργού του Υπουργείου Εξωτερικών για παραποίηση σημειώσεων που αφορούσαν την σύσκεψη Φεβρουαρίου.

Οι καταθέσεις θα ξεκινήσουν σίγουρα στις 29 Αυγούστου.

Σε ότι αφορά τις έρευνες τις έρευνες για τα φερόμενα χαλκευμένα έγγραφα, ο τέως Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ, Νίκος Αιμιλίου, αναμένεται να κληθούν για να καταθέσουν ενώπιον των ανακριτών.

Με αυτό τον τρόπο θα να υπάρξει και μια σύγκριση με την κατάθεση της λειτουργού η οποία παραδέχθηκε παραποίηση.

Αυτό που μένει, είναι το κατά πόσον υπάρχει ποινικό αδίκημα, ή πειθαρχικό καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ανεπίσημο έγγραφο, στο οποίο έγινε παρέμβαση μετά την τραγωδία και θα πρέπει να αναμένουμε να δούμε πως θα χειριστούν την υπόθεση οι ανακριτές.
Η απάντηση Kληρίδη στην οικογένεια Ιωαννίδη

Στον απόηχο της χθεσινής επιστολής την οικογένειας του αδικοχαμένου Πλοιάρχου, Ανδρέα Ιωαννίδη, με την οποία ζητούν μεταξύ άλλων την παραίτηση του Γενικού και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, είχαμε την πρώτη αντίδραση από πλευράς Πέτρου Κληρίδη.

Το Σίγμα ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα να σχολιάσει την επιστολή. Ο κ. Πέτρος Κληρίδης μας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι απαντά μόνο εκεί που αξίζει τον κόπο να απαντά.

Πηγή:  SigmaLive/Αλέξης Παπαγεωργίου






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου