Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΠΟΙΝΗ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΕΝΤΕ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ

Την αποβολή του Ολυμπιακού Βόλου από το Europa League της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012 γνωστοποίησε την Πέμπτη (11/08) η UEFA.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία αναφέρει ότι στο θεσσαλικό
 συγκρότημα θα επιβληθεί επιπλέον ποινή 3ετούς αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε περίπτωση που υποπέσει σε ανάλογο αδίκημα μέσα σε διάστημα 5 ετών.

"Ο Ολυμπιακός Βόλου αποκλείστηκε από το Europa League αυτής της περιόδου με επιπλέον τριετή αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της UEFA, που αφορά μία περίοδο πέντε ετών με αναστολή, μετά την παράβαση του άρθρου 5 του πειθαρχικού κώδικα. Η απόφαση λήφθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή σε συνεδρίαση που έγινε την Τετάρτη. Η ελληνική ομάδα έχει προθεσμία μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 15 Αυγούστου να καταθέσει έφεση βάσει του άρθρου 49 του πειθαρχικού κώδικα της UEFA. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα αποφασίσει ποιος σύλλογος θα αντικαταστήσει τον Ολυμπιακό Βόλου στο Europa League, όπου επρόκειτο να αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν στα play offs στις 18 και 25 Αυγούστου", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναβολή και... έφεση
Σε αναβολή του προγραμματισμένου για την Πέμπτη (19:00) φιλικού αγώνα με τον Τύρναβο προχώρησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Αν και στο δελτίο Τύπου δεν γίνεται αναφορά στο λόγο που οδήγησε σε αυτήν τη αναβολή, από την ομάδα έλεγαν πως ανησυχούν μήπως υπάρξουν ακραίες αντιδράσεις του κόσμου, μετά την απόφαση της UEFA.
Σχετικά με αυτό το θέμα της τιμωρίας των "ερυθρολεύκων" από την UEFA, η ΠΑΕ θα ασκήσει έφεση, ενώ από το νομικό τμήμα της εξετάζεται με προσοχή και το ενδεχόμενο να προσφύγει ο σύλλογος στο CAS (Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο).

Έφεση και... αποζημίωση
Για τις επόμενες ενέργειες, στις οποίες θα προβεί ο Ολυμπιακός Βόλου, μετά την απόφαση αποκλεισμού του από την UEFA, μίλησε ο νομικός εκπρόσωπος της θεσσαλικής ΠΑΕ, Μιχάλης Μιτζίκος.

Οι δηλώσεις Μιτζίκου στον "NovaΣΠΟΡ FM"

"Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κάνουμε έφεση, γιατί θεωρούμε ότι στη διαδικασία δεν σεβάστηκαν τα δικαιώματα του εγκαλουμένου, ιδιαίτερα χθες που είχαμε και την έκδοση της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Έπρεπε να περιμένουν το σκεπτικό για το αν υπάρχουν ευθύνες της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και όχι φυσικών προσώπων. Αυτό είναι το βασικό μας επιχείρημα, μαζί με το δεδικασμένο της Πόρτο που ζήτησε αποζημίωση".

"Δεν αποκλείουμε να κάνουμε το ίδιο, σε περίπτωση που δεν δικαιωθούμε. Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο απαξιωτικά μιλούσαν για την ΕΠΟ στην UEFA. Όσο για τις τελευταίες δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας, συνιστούν παρέμβαση στη δικαιοσύνη, αθλητική ή όχι. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη".
*** *** *** *** *** ***
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο
 *** *** *** *** *** ***
AQUARELA CREPA CAFFE
Λαοδικείας και Τσαλδάρη (γωνία) στη Νίκαια
Τηλ: 2110.145.211

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου