Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

"Aegean Startups 2011" Πρώτος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας

Σε νέους και νέες έως και 35 ετών απευθύνεται ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός του «Aegean Startups 2011»,  ο οποίος στόχο έχει τη στήριξη και τη τόνωση της επιχειρηματικότητας αλλά  και την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών.  Χορηγός είναι το "ΤΑΝΕΟ"  (Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας ).


 Ο διαγωνισμός φέρνει σε επαφή φοιτητές και φιλόδοξους νέους, με διαφορετικές δεξιότητες (Πληροφορικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Marketing, Θετικών Επιστημών), για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων ηλεκτρονικών εφαρμογών και προϊόντων, ενώ παράλληλα, θα υπάρξει υποστήριξη από ειδικούς, ώστε η ιδέα να γίνει πράξη.

Η συμμετοχή στο Aegean Startups είναι ανοιχτή και χωρίς κόστος. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν νέοι και νέες μέχρι 35 ετών, ατομικά ή σε ομάδες, που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα ή φοιτούν σε ελληνικό ΑΕΙ/ΤΕΙ και αφορά σε νέες επιχειρηματικές ιδέες που προβλέπουν σημαντική αξιοποίηση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε δύο φάσεις και περιλαμβάνει:·        

Ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων, με τη μορφή επιχειρηματικού σχεδίου της υπό ίδρυσης εταιρείας·        

Επιλογή των προτάσεων για την τελική φάση και ενημέρωση των επιλαχόντων ·        

Παρουσίαση των επιλαχουσών προτάσεων και τελική επιλογή των τριών καλύτερων προτάσεων.  Οι τρεις προτάσεις που θα επιλεγούν από την τελική φάση και θα καταλήξουν στην ίδρυση εταιρειών, θα βραβευθούν με 15.000 Ευρώ η κάθε μία. Η χρηματοδότηση δεν απαιτεί μεταβίβαση ποσοστού της υπό ίδρυσης εταιρείας.

Την αξιολόγηση των προτάσεων στην πρώτη φάση (επιλογή προτάσεων για τον τελικό) αλλά και στην τελική φάση θα γίνει από επιτροπή εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας και της αγοράς.Η διοργάνωση AEGEAN Startups είναι μία πρωτοβουλία του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τη συνδρομή εργαστηρίων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν το Microsoft Innovation Centre και η Virtual Trip. Σημαντικές ΗμερομηνίεςΗλεκτρονική Υποβολή Προτάσεων: από 1 μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2011Ανακοίνωση Καλύτερων Ομάδων: 30 Σεπτεμβρίου 2011Τελική φάση: 22 και 23 Οκτωβρίου 2011

Η τελική φάση θα διεξαχθεί στην έδρα του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι της Σάμου.

Περισσότερες πληροφορίες  στο http://aegean-startups.blogspot.com/