Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ

Στο email του ιστολογίου, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή η οποία συνοδεύεται από το όνομα και το τηλέφωνο του επιστολογράφου.  Το κείμενο τίθεται στην κριτική όλων όσοι έλαβαν μέρος στις δοκιμασίες/εξετάσεις για κατάταξη στους Δόκιμους Σημαιοφόρους του Λιμενικού Σώματος.

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα στον κλασσικό αθλητισμό και με μεταπτυχιακό σε πανεπιστήμιο της Γερμανίας. Τους τελευταίους μήνες βοήθησα προπονητικά την υποψήφια για την οποία κάνατε ιδιαίτερη αναφορά και αποκλείστηκε στις αθλητικές δοκιμασίες (όπως και μία υποψήφια ακόμα η οποία τις πέρασε). Μάλιστα σε αρκετές προπονήσεις είχε και την επίβλεψη και βοήθεια από ομοσπονδιακούς προπονητές και από εν ενεργεία πρωταθλητές στίβου, μέλη της εθνικής ομάδας.


Μπορώ να βεβαιώσω -όπως και αυτοί στα επιμέρους αγωνίσματα, και σας καλώ στο προπονητικό κέντρο όποτε θελήσετε- ότι η υποψήφια ήταν σε θέση να περάσει πολύ εύκολα τις αθλητικές δοκιμασίες.

Στις αθλητικές δοκιμασίες όπου ήμασταν παρόντες σε σημείο εκτός του αθλητικού – εξεταστικού κέντρου αλλά με επαρκές οπτικό πεδίο, στο πρώτο αγώνισμα, τα 100μ, η υποψήφια έκανε το λάθος να πάει αρχικά πιο γρήγορα κι όχι ελεγχόμενα όπως θέλαμε (αφού το όριο της ήταν εύκολο και δεν υπήρχε λόγος) και δυστυχώς υπέστη περίπου στα 70μ μυικό τραυματισμό. Παρ’ όλα αυτά τερμάτισε μακράν 1η στη σειρά της και σε χρόνο σαφώς καλύτερο του ορίου. Με περίδεση και πρώτες βοήθειες από ιατρό –ούτε αθλητίατρο ούτε ορθοπεδικό μάλιστα, πέρασε το μήκος (με την 1η προσπάθεια) όπως και το ύψος και τη σφαίρα όπου δεν μπορούσε να σταθεί καλά καλά . Όσοι είναι γιατροί ή όσοι είναι αθλητές και έχει χρειαστεί να αγωνιστούν με μυικό τραυματισμό μπορούν να καταλάβουν τη θέση της. Αυτά που αναγράφονται πέρι σόου είναι τουλάχιστον αστεία και κακόβουλα! Μάλιστα για τα 1000μ χρειάστηκε να περιμένει αρκετές ώρες και προσωπικά όπως είχε εξελιχθεί ο τραυματισμός δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να τα τρέξει αλλά ότι θα εγκατέλειπε από τα πρώτα βήματα!

Καταλήγω στο ότι η υποψήφια δεν χρειαζόταν καμια εύνοια για να περάσει τις αθλητικές δοκιμασίες, και προφανώς δέχθηκε πόλεμο και από τη δική σας πλευρά προκειμένου να αποκλειστεί. Εάν από μέρους σας υπάρχει κάποιο προσωπικό, πολιτικό, …μουσικό ή οποιοδήποτε πρόβλημα με την συγκεκριμένη υποψήφια, μείνετε σε εκείνο το πεδίο κι όχι στο αθλητικό που δεν γνωρίζετε. Εάν όμως έχετε άποψη για το αθλητικό μέρος, είμαι στη διάθεσή σας κι εγώ και όσοι ασχοληθήκαμε (λιγότερο ή περισσότερο) προπονητικά με την κοπέλα, να σας δούμε μια μέρα στο προπονητικό κέντρο και να ανταλλάξουμε απόψεις καθώς θεωρούμε το δημοσίευμά σας δυσφημιστικό όχι μόνο για την ίδια την υποψήφια, αλλά και για εμάς.

Απάντηση του nextok: 
1.  Όποιος έχει μύγα, μυγιάζεται λέει η σοφή παροιμία. 
2. Λατρεύουμε τη μουσική.
3.  Δεν έχουμε προσωπική διαφορά με κανέναν από τους εκατοντάδες υποψήφιους.
4.  Άσχετα με την πολιτική τοποθέτηση του καθενός, όλοι έχουν το δικαίωμα της συμμετοχής στους διαγωνισμούς.
5.  Και τέλος επιμένουμε:  Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες και να συμμετέχουν στις διαδικασίες με  διαφάνεια.

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία.


*** *** *** *** *** ***
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το ευπρεπές σχόλιό σας κάτω από το κείμενο
*** *** *** *** *** ***