Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ

Στο email του ιστολογίου, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή η οποία συνοδεύεται από το όνομα και το τηλέφωνο του επιστολογράφου.  Το κείμενο τίθεται στην κριτική όλων όσοι έλαβαν μέρος στις δοκιμασίες/εξετάσεις για κατάταξη στους Δόκιμους Σημαιοφόρους του Λιμενικού Σώματος.

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα στον κλασσικό αθλητισμό και με μεταπτυχιακό σε πανεπιστήμιο της Γερμανίας. Τους τελευταίους μήνες βοήθησα προπονητικά την υποψήφια για την οποία κάνατε ιδιαίτερη αναφορά και αποκλείστηκε στις αθλητικές δοκιμασίες (όπως και μία υποψήφια ακόμα η οποία τις πέρασε). Μάλιστα σε αρκετές προπονήσεις είχε και την επίβλεψη και βοήθεια από ομοσπονδιακούς προπονητές και από εν ενεργεία πρωταθλητές στίβου, μέλη της εθνικής ομάδας.


Μπορώ να βεβαιώσω -όπως και αυτοί στα επιμέρους αγωνίσματα, και σας καλώ στο προπονητικό κέντρο όποτε θελήσετε- ότι η υποψήφια ήταν σε θέση να περάσει πολύ εύκολα τις αθλητικές δοκιμασίες.

Στις αθλητικές δοκιμασίες όπου ήμασταν παρόντες σε σημείο εκτός του αθλητικού – εξεταστικού κέντρου αλλά με επαρκές οπτικό πεδίο, στο πρώτο αγώνισμα, τα 100μ, η υποψήφια έκανε το λάθος να πάει αρχικά πιο γρήγορα κι όχι ελεγχόμενα όπως θέλαμε (αφού το όριο της ήταν εύκολο και δεν υπήρχε λόγος) και δυστυχώς υπέστη περίπου στα 70μ μυικό τραυματισμό. Παρ’ όλα αυτά τερμάτισε μακράν 1η στη σειρά της και σε χρόνο σαφώς καλύτερο του ορίου. Με περίδεση και πρώτες βοήθειες από ιατρό –ούτε αθλητίατρο ούτε ορθοπεδικό μάλιστα, πέρασε το μήκος (με την 1η προσπάθεια) όπως και το ύψος και τη σφαίρα όπου δεν μπορούσε να σταθεί καλά καλά . Όσοι είναι γιατροί ή όσοι είναι αθλητές και έχει χρειαστεί να αγωνιστούν με μυικό τραυματισμό μπορούν να καταλάβουν τη θέση της. Αυτά που αναγράφονται πέρι σόου είναι τουλάχιστον αστεία και κακόβουλα! Μάλιστα για τα 1000μ χρειάστηκε να περιμένει αρκετές ώρες και προσωπικά όπως είχε εξελιχθεί ο τραυματισμός δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να τα τρέξει αλλά ότι θα εγκατέλειπε από τα πρώτα βήματα!

Καταλήγω στο ότι η υποψήφια δεν χρειαζόταν καμια εύνοια για να περάσει τις αθλητικές δοκιμασίες, και προφανώς δέχθηκε πόλεμο και από τη δική σας πλευρά προκειμένου να αποκλειστεί. Εάν από μέρους σας υπάρχει κάποιο προσωπικό, πολιτικό, …μουσικό ή οποιοδήποτε πρόβλημα με την συγκεκριμένη υποψήφια, μείνετε σε εκείνο το πεδίο κι όχι στο αθλητικό που δεν γνωρίζετε. Εάν όμως έχετε άποψη για το αθλητικό μέρος, είμαι στη διάθεσή σας κι εγώ και όσοι ασχοληθήκαμε (λιγότερο ή περισσότερο) προπονητικά με την κοπέλα, να σας δούμε μια μέρα στο προπονητικό κέντρο και να ανταλλάξουμε απόψεις καθώς θεωρούμε το δημοσίευμά σας δυσφημιστικό όχι μόνο για την ίδια την υποψήφια, αλλά και για εμάς.

Απάντηση του nextok: 
1.  Όποιος έχει μύγα, μυγιάζεται λέει η σοφή παροιμία. 
2. Λατρεύουμε τη μουσική.
3.  Δεν έχουμε προσωπική διαφορά με κανέναν από τους εκατοντάδες υποψήφιους.
4.  Άσχετα με την πολιτική τοποθέτηση του καθενός, όλοι έχουν το δικαίωμα της συμμετοχής στους διαγωνισμούς.
5.  Και τέλος επιμένουμε:  Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες και να συμμετέχουν στις διαδικασίες με  διαφάνεια.

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία.


*** *** *** *** *** ***
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το ευπρεπές σχόλιό σας κάτω από το κείμενο
*** *** *** *** *** ***

6 σχόλια:

  1. Ύστερα από την έκθεση του προπονητή της, πιστεύω πως η εν λόγω κυρία μπορεί άνετα να ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό...ας αφήσει το λιμενικό και τις διαδικασίες που δεν μπορούν να εκτιμήσουν το ταλέντο της! Ελλάδα! χαντακώνεις τα παιδιά σου! Ένα δάκρυ κύλησε από το αριστερό μου μάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως φαίνεται ότι σπουδάσατε τον αθλητισμό αλλά δεν τον ζήσατε. Είδατε κανέναν αθλητή να παίρνει μετάλιο με τις επιδόσεις της προπόνησης; Στον αγώνα όλα αλλάζουν. Πολλά μπορούν να συμβούν, όπως και όντως συνέβει και στην περίπτωση μας. Ένας τραυματισμός είναι στο πρόγραμμα και όταν συμβεί λες δεν πειράζει, την επόμενη φορά. Δεν λες να φέρω τον προπονητή μου να σας πει ότι στην προπόνηση τα πήγαινα καλά. Αυτό που κάνετε τώρα είναι το λιγότερο γελοίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε παιδιά, σίγουρα ένας τραυματισμός μπορεί να συμβεί. Δεν πήγαινε για μετάλλιο κανείς εκεί αλλά απλά όλοι για να περάσουν όριο (οπότε και δεν χρειαζόταν το 100% της απόδοσης για πολλούς και πολλές). Το θέμα εδώ είναι ότι η συγκεκριμένη κατακρίθηκε ότι δεν μπορούσε να περάσει τα αθλήματα -χωρίς μάλιστα να γίνεται αναφορά στο λόγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι συνάδελφε, κάνεις λάθος. Το θέμα είναι ότι η συγκεκριμένη έβαλε τα μεγάλα μέσα προκαταβολικά. Ας ερωτηθεί και ο αξιωματικός που πήγε κοντά της όταν έπεσε στο έδαφος. Του συστήθηκε και του ξανασυστήθηκε χωρίς να τη ρωτήσει ή όχι; Σαν να του έλεγε: Έχετε ενημερωθεί για μένα, είμαι η τάδε... Προφανώς όμως ο αξιωματικός δεν "μάσισε" όπως άλλος συνάδελφός του. Και τώρα η κυρία υπόσχεται "Όταν γίνουμε κυβέρνηση πάλι στο Υπουργείο θα έρθω και τότε θα δείτε..." Και βέβαια η κυρία δεν είναι άνεργη. Αλοίμονο σ΄εμάς τους υπόλοιπους που περιμένουμε μια θέση στον ήλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. giati tosos ntoros gia mia upopsifia pou entelei kopike? Profanos, den eixe ta vusmata pou nomizate oti eixe. Dioti ean ta eixe tha itan mazi me tous upoloipous gnostous agnostous pou perasan!!! Apo oti katalavaino apo to sxoliasmo to thema mallon einai politiko.. Ostoso, osoi apo emas den exoume kamia sxesi me auta kai den kseroume ti exei paixtei de mporoume na katalavoume pros ti oloi autoi oi sxoliasmoi kai to menos. Osoi diavazoume to blog sas pistevoume se esas kai tin prospatheia pou kanete na voithisete auta ta paidia, gi'auto min rixnete to epipedo sas me mikroprepeies. Apo oti exo diavasei mexri tora oloi autoi den kolosan na perasoun tous ypopsifious pou ithelan me kinduno to kefali tous, sigoura loipon tha pernousan kai tin sigkekrimeni, eidika ean eixe toses gnorimies oses lete oti exei! opote kati allo sumvainei!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θερμή παράκληση, να γράφετε μόνον ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

    ΤΑ σχόλια δεν λογοκρίνονται. Επιβάλλεται όμως να μην περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

    Σας ευχαριστώ
    Θ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου