Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΦΑΓΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΤΡΑΒΗΞΕ ΤΑ ΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ

Ένας παραπάνω λόγος για να μαθαίνουν οι τουρίστες τους νόμους που επικρατούν σε ένα ξένο κράτος  είναι το πάθημα ενός Ιταλού, ο οποίος καταδικάστηκε από τη σουηδική δικαιοσύνη για επίθεση, επειδή τράβηξε τα μαλλιά του γιου του ηλικίας 12 ετών. 


Το περιστατικό σημειώθηκε  σε εστιατόριο της Στοκχόλμης, όπου η οικογένεια του Ιταλού έκανε διακοπές.
«Το δικαστήριο κρίνει ότι αποδείχθηκε πως ο Τζιοβάνι Κολασάντε προκάλεσε εκούσια πόνο στο γιο του, τραβώντας του τα μαλλιά. Η κίνηση αυτή πρέπει να θεωρηθεί επίθεση», εξηγεί το δικαστήριο στην απόφασή του, αντίγραφο της οποίας εξασφάλισε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο Κολασάντε, ο οποίος αρνήθηκε ότι ήθελε να κάνει κακό στο γιο του, καταδικάστηκε στην καταβολή προστίμου 6.600 σουηδικών κορωνών (724 ευρώ).
Το 1979 η Σουηδία απαγόρευσε εντελώς τη σωματική τιμωρία των παιδιών. Ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που το έκανε αυτό και η Σουηδοί, οι οποίοι είναι εν γένει αφοσιωμένοι στο νόμο αυτόν, δεν διστάζουν να καταγγέλλουν αυτού του είδους την τιμωρία στην αστυνομία.

Ο 45χρονος Κολασάντε επισκεπτόταν οικογενειακά την Στοκχόλμη μαζί με φίλους τον Αύγουστο, όταν όλοι μαζί επισκέφθηκαν ένα εστιατόριο με σουηδική κουζίνα.

Ο γιος του Μικέλε ήθελε να φύγει από το εστιατόριο, λέγοντας ότι προτιμάει να φάει πίτσα. Για να τον κρατήσει, ο πατέρας τον έπιασε από τα μαλλιά.

Αυτόπτες μάρτυρες κάλεσαν τότε την αστυνομία, η οποία συνέλαβε αμέσως τον Ιταλό τουρίστα.