Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΦΓΑΝΟΙ, ΝΕΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ

Από την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες λάβαμε την πιο κάτω ενημέρωση:

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου – Στη συνέχεια προχθεσινής έγγραφης καταγγελίας του Προέδρου της Κοινότητας Αφγανών στην Ελλάδα, για σειρά περιστατικών ρατσιστικών επιθέσεων από τις αρχές Αυγούστου, κλιμάκιο του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επισκέφτηκε χθες το νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου νοσηλεύεται ο Ρ. Α. σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Ρ.Α., αιτών άσυλο στη χώρα μας, δέχτηκε εγκληματική επίθεση από ομάδα 15 περίπου ατόμων, έξω από την κατοικία του, στην
περιοχή της Πλ. Αττικής. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο με εσωτερική αιμορραγία από βαριά τραύματα στο θώρακα και την πλάτη που, σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση, προέρχονται από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανώς μαχαίρι.

Τo τελευταίο αυτό δραματικό περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά βίαιων επιθέσεων, με ρατσιστικά κίνητρα, που στρέφονται κατά αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.

«Η αντίδραση του Κράτους αλλά και των πολιτών απέναντι σε πράξεις ρατσιστικής βίας αποτελεί δημοκρατικό καθήκον για την προάσπιση όχι μόνο της ανθρώπινης ζωής, αλλά και του κράτους δικαίου», δήλωσε ο Επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Γιώργος Τσαρμπόπουλος.

Η Υ.Α. έχει επανειλημμένα επισημάνει την κρισιμότητα της κατάστασης, ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διεξοδική διερεύνηση των περιστατικών ρατσιστικής βίας και την παραπομπή στη δικαιοσύνη όσων εμπλέκονται σε αυτά, καθώς και την αποφυγή παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον.

«Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις αναφορικά με την παραπομπή στη δικαιοσύνη τριών ατόμων που φέρονται, σύμφωνα με σχετική μήνυση , ανάμεσα στους δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά του Ρ.Α.», επισήμανε ο Γ. Τσαρμπόπουλος. Η δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου.


*** *** *** *** *** ***
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο
*** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου