Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

H GOOGLE ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ...ΚΙΝΗΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ!

Το πορτοφόλι της, Google Wallet, εγκαινίασε η Google τη Δευτέρα, επιτρέποντας σε καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα να λαμβάνουν πληρωμές από πελάτες τους μέσω των κινητών τηλεφώνων Nexus S 4G.
«Με το Google Wallet, μπορείς να πατήσεις την τιμή, να πληρώσεις και να αποθηκεύσεις την απόδειξη με το κινητό σου τηλέφωνο και την τεχνολογία NFC», δήλωσε ο αντιπρόεδρος πληρωμών Οσάμα Μπεντιέ.

Η υπηρεσία Google Wallet αξιοποιεί ολοκληρωμένο κύκλωμα NFC, το οποίο βρίσκεται ενσωματωμένο στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα της Nexus, επιτρέποντας στο χρήστη να πληρώνει αμέσως τις αγορές του σε ειδικό ταμείο, εξοπλισμένο με το σύστημα PayPass της CitiMasterCard. «Οι δοκιμές του συστήματος ολοκληρώθηκαν, ενώ η πρώτη εκδοχή του θα περιλαμβάνεται στην εφαρμογή της εταιρίας Sprint», είπε ο κ. Μπεντιέ.
«Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή και την επόμενη φορά που θα δείτε ένα από τα 300.000 σήματα PayPass σε όλο τον κόσμο, είσαστε έτοιμοι. Είμαι πολύ χαρούμενος που πετυχαίνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς ένα μέλλον, όπου η χρήση του κινητού για πληρωμές θα είναι εύκολη, αξιόπιστη και καθημερινή», λέει ο Ράιαν Μπλοκ ένας από τους δημιουργούς του προγράμματος, που σταδιακά θα επεκταθεί σε όλα τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android της Google. Την ίδια στιγμή, εταιρίες όπως οι Visa, Discovery και American Express κατέθεσαν αιτήσεις στην Google, ώστε να συμπεριληφθούν και αυτές στο πρωτοπόρο πρόγραμμα.
Για επιπλέον ασφάλεια, η Google επιτρέπει στους χρήστες του προγράμματος να αποκτήσουν προπληρωμένη GoogleCard, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να αποθηκεύουν τα ευαίσθητα στοιχεία ων πιστωτικών τους καρτών. Το Wallet συνεργάζεται με περισσότερους από 124.000 εμπόρους στις ΗΠΑ και άλλους 311.000 σε όλο τον κόσμο.
Η τεχνολογία NFC βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως τη Γαλλία, αν και το Wallet εισάγεται σε μεγάλη κλίμακα μόνο στις ΗΠΑ, για την ώρα. «Για πρώτη φορά, δημιουργούμε ανοικτό οικονομικό οικοσύστημα, που εγκαινιάζει τη νέα γενιά εμπορίου μέσω κινητών τηλεφώνων», λέει η Στέφανι Τιλένιους, αντιπρόεδρος πωλήσεων της Google.

http://www.kathimerini.gr/ με στοιχεία από AFP

*** *** *** *** *** ***
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο
 *** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου