Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ

Κατασχέσεις μισθών και συντάξων από Εφορίες

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Σε κατάσχεση μισθών οφειλετών του δημοσίου προχωρά οι Εφορίες, με βάση τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών που προβλέπονται στη φορολογική νομοθεσία.

Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται ακόμη και σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων αλλά και σε συντάξεις, διευκρινίζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας ότι προϋπόθεση είναι το εναπομείναν υπόλοιπο της κατάσχεσης να μην είναι χαμηλότερο των 1.000 ευρώ.


Όπως σημειώνουν οι ίδιοι, το μέτρο δεν εφαρμόζεται για πρώτη φορά αλλά πλέον η εφαρμογή αυτή θα είναι εντατική, υπό το φως της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας.

Στο μεταξύ νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε αναγκαία οργανωτικά μέτρα ώστε οι αποφάσεις των Δικαστηρίων για τα Δημόσια Έσοδα να καθαρογράφονται με τη δική του επιμέλεια και έτσι να μην χάνεται χρόνος για την άμεση είσπραξή όσων χρωστάνε προς στο Δημόσιο.

Πηγή: Sofokleous.gr


*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
 *** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου