Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Παρατράγουδα και πολλές οι συμπτώσεις στον διαγωνισμό του Λιμενικού

Νέα ερώτηση από τον Γιάννη Πλακιωτάκη για τον Χρ. Παπουτσή

*  Γιατί βρισκόταν στη Σχολή Ευελπίδων στη  Βάρη,  ο Αξιωματικός που τηλεφώνησε στη καθυστερημένη υποψήφια;
*  Πού βρίσκονται τα γραπτά των "επιτυχόντων" υποψήφιων δόκιμων σημαιοφόρων;Εύλογες απορίες περιλαμβάνει η νέα Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. και νυν βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης αναφορικά με τις αλχημείες που παρατηρήθηκαν στον διαγωνισμό των υποψηφίων Δόκιμων Σημαιοφόρων.


Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη:  Πολλά και διάφορα ακούγονται για τον πρόσφατο διαγωνισμό των δοκίμων σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος, τα οποία προκαλούν εύλογα ερωτήματα για τη σωστή διεξαγωγή του.


Αρκετές είναι οι συμπτώσεις και οι πτυχές οι οποίες προκαλούν καχυποψία, όπως ο ορισμός συγκεκριμένων αξιωματικών στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εξετάσεων. Αρχικά τοποθετήθηκε ο Κλαδάρχης Ασφαλείας, ο οποίος αποσύρθηκε λόγω «προβλημάτων υγείας» και αντικαταστάθηκε –κατά τις γραπτές εξετάσεις- από τον Λιμενάρχη Πειραιά.


Γιατί έπρεπε να αναθέσει στον Αθανασόπουλο;

Όπως παρατηρεί ο κ. Πλακιωτάκης: Το ερώτημα,  που προκύπτει, είναι γιατί επελέγησαν Αρχιπλοίαρχοι οι όποιοι εκ της θέσης τους, έχουν βαρύτατα καθήκοντα και όχι ένας εκ των υπολοίπων δεκαεπτά (17) Αρχιπλοιάρχων από τους οποίους κάποιοι δεν έχουν καν αντικείμενο.


Ερωτήματα, επίσης, προκαλεί η πρωτόγνωρη απόφαση να μη δημοσιοποιούνται οι επιτυχόντες- αποτυχόντες υποψήφιοι ανά μάθημα ή ενότητα μαθημάτων, όπως γινόταν στο παρελθόν, αλλά αυτή η ανακοίνωση να μετατίθεται στο πέρας των εξετάσεων.
 Και σε όλα αυτά προστίθενται οι καταγγελίες για διαβλητές αθλητικές εξετάσεις, όπου πέρασαν υποψήφιοι οι οποίοι είχαν αποτύχει, ζήτημα το οποίο, όπως πληροφορούμαστε, διερευνά πλέον η Δικαιοσύνη. 

Πού είναι το ντοκουμέντο;Εύλογα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει:  Ειδικότερα, σύμφωνα και πάλι σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ντοκουμέντο το οποίο αποδεικνύει ότι υποψήφια, ενώ έκανε, στον αγώνα των 1.000 m, χρόνο άνω των έξι (6) λεπτών (με ανώτατο όριο τα 4.30 λεπτά), πλέον βρίσκεται στη λίστα των επιτυχόντων.


Και άργησε... να τερματίσει και καθυστέρησε να έρθει στην αίθουσα

Στην Ερώτησή του ο κ. Πλακιωτάκης τονίζει επίσης ότι:  Το Θέατρο του Παραλόγου συνεχίστηκε και την 7η Σεπτεμβρίου, κατά την γραπτή εξέταση, όταν οι παρόντες υποψήφιοι ενημερώθηκαν ότι τα θέματα θα αργήσουν να εκφωνηθούν λόγω καθυστέρησης της ίδιας και πάλι υποψήφιας (!). Τελικά δόθηκαν στις 9.50, όταν τηλεφωνικά βρέθηκε από παρόντα λιμενικό η συγκεκριμένη υποψήφια και προσήλθε στο χώρο των εξετάσεων.


Αρκετές, επίσης, είναι οι καταγγελίες για άδικη βαθμολόγηση των γραπτών, αλλά και οι πληροφορίες ότι συμμετέχοντες προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.


Όσο για την απάντησή σας, κ. Υπουργέ, στην πρόσφατη ερώτησή μου με παρόμοιο θέμα, δε δώσατε ΚΑΜΙΑ διευκρίνιση, αλλά αρκεστήκατε σε μια ακόμη έκθεση ιδεών. Για αυτό το λόγο θα ήταν καλό –αυτή τη φορά- να απαντήσετε στα ερωτήματα, δίχως υπεκφυγές.


Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός:


- Με ποια κριτήρια επελέγησαν οι δύο αναφερθέντες Πρόεδροι της Επιτροπής Εξετάσεων, όταν τα καθηκοντά τους είναι βαρύτατα;


- Γιατί δεν ανακοινώνονταν εξαρχής οι επιτυχόντες-αποτυχόντες ανά ενότητα μαθημάτων, ώστε να πάψουν οι φήμες για διαβλητότητα του διαγωνισμού;


- Πως αντιμετωπίζετε το ενδεχόμενο παραποίησης των αποτελεσμάτων της αθλητικής δοκιμασίας των υποψηφίων δοκίμων σημαιοφόρων; Έχετε προβεί στης απαραίτητες ενέργειες για την εύρεση του αναφερθέντος ντοκουμέντου, καθώς –σύμφωνα με πληροφορίες- υπάρχει γνώση της ύπαρξης και προέλευσής του;

Ποιος είναι ο Λιμενικός που δεν είχε καθήκοντα στη Βάρη αλλά ήταν εκεί;- Ισχύει -ή όχι- ότι καθυστέρησαν οι γραπτές εξετάσεις λόγω της απουσίας συγκεκριμένης υποψήφιας, όπως άλλωστε ενημερώθηκαν οι συνυποψήφιοί της, αλλά και ότι αναζητείτο από παρόντα Λιμενικό, o οποίος μάλιστα δεν είχε καθήκοντα για τις εξετάσεις;


- Τα γραπτά ΟΛΩΝ των υποψηφίων είναι διαθέσιμα, ώστε αν κάποιος το επιθυμεί, να πάρει αντίγραφό τους;

Τονίζεται ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να απαντήσει και να αποδείξει  ο Υπουργός ότι "χαίρουν άκρας υγείας", ακόμα και τα γραπτά των "επιτυχόντων"  υποψήφιων καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι όλα αυτά οδηγήθηκαν στην καταστροφή προκειμένου να μην υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για την εύνοια που έτυχαν ορισμένοι (περίπου 15) υποψήφιοι.



*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.

 *** *** *** *** *** ***

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δεν παραβλέπει να ρωτήσει επίσης τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για τον περίεργο ρόλο ανώτερου αξιωματικού τον οποίο περιέργως καλύπτει η ηγεσία του Λιμενικού.  Με ποιο αντάλλαγμα άραγε;  Στην Έρώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρει σχετικά:





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου