Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΑΣΕΠ: Παράνομη η βαθμολογική μέθοδος του Λιμενικού

Το Λιμενικό υποχρεούται να ακολουθήσει τις υποδείξεις του ΑΣΕΠ
Παράνομη χαρακτηρίζει ο ΑΣΕΠ τη βαθμολογική
μέθοδο που ακολούθησε το Λιμενικό κατά τη
βαθμολόγηση των Υποψήφιων Δόκιμων Σημαιοφόρων


Δεκτή έγινε η Ένσταση τουλάχιστον ενός υποψήφιου Δόκιμου Σημαιοφόρου ο οποίος προσέφυγε στον ΑΣΕΠ.

Χθες το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, ζήτησε με έγγραφό του από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, να επαναβαθμολογήσει συγκεκριμένο γραπτό που αφορά στον διαγωνισμό του Διοικητικού Δικαίου κρίνοντας παράνομη τη βαθμολογική μέθοδο που ακολούθησαν οι βαθμολογητές.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του συγκεκριμένου υποψήφιου δεν περιλαμβάνεται ούτε καν στον κατάλογο των επιλαχόντων!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο γραπτό φέρει βαθμό κάτω από τη βάση ενώ καθηγητής του Διοικητικού Δικαίου που εξέτασε το γραπτό, θεωρεί ότι θα έπρεπε να πάρει πολύ περισσότερες μονάδες.

Να σημειωθεί ότι εάν ακολουθηθεί από το Λιμενικό η ίδια παράνομη διαδικασία, τότε ο ΑΣΕΠ θα επιστρέψει ξανά το γραπτό για νέα βαθμολόγηση.

Στο μεταξύ οι αρμόδιοι δεν θα μπορούν να υποδεχθούν στη Σχολή για εκπαίδευση, τους εξήντα υποψήφιους οι οποίοι περιλαμβάνονται στη λίστα των επιτυχόντων καθώς εξ’ αιτίας της συγκεκριμένης προσφυγής, ο ΑΣΕΠ δεν επικύρωσε τη λίστα με τα ονόματα των επιτυχόντων.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι στο Αρχηγείο του Λιμενικού είχαν αρχίσει οι προετοιμασίες για την έναρξη της εκπαιδευτικής περιόδου των νέων υποψήφιων σημαιοφόρων και μάλιστα στους διαδρόμους του πρώην ΥΕΝ συζητείται ότι οι σπουδαστές είχαν κληθεί για να παρουσιαστούν στη Σχολή αύριο Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011.

Βεβαίως κάτι τέτοιο πλέον δεν θα συμβεί, ενώ το γεγονός ότι ο ΑΣΕΠ ζήτησε την αναβαθμολόγηση του γραπτού, αποδεικνύει όχι μόνον ότι τα ρεπορτάζ του nextok είχαν γερή βάση, αλλά και το γεγονός ότι κάποιοι με τις μεθοδεύσεις τους εξέθεσαν το Λιμενικό Σώμα, το εξευτέλισαν για ακόμη μία φορά.   Τώρα πλέον το Λιμενικό δεν έχει άλλη διέξοδο παρά να συημμορφωθεί με τις υποδείξεις του ΑΣΕΠ διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος ακύρωσης του διαγωνισμού.


Τέλος να σημειωθεί ότι ο όρος της προκήρυξης ο οποίος δεν επιτρέπει στους υποψήφιους να προσβάλουν την βαθμολογία στον ΑΣΕΠ, παραπλάνησε αρκετούς από αυτούς, με αποτέλεσμα άλλοι να μην προσφύγουν στον ΑΣΕΠ αν και γνώριζαν ότι είχαν γράψει για πολύ καλύτερο βαθμό, και άλλοι που προσέφυγαν να μην επικαλεστούν τα σωστά νομικά επιχειρήματα.  Και μόνον για τον λόγο αυτό, θα έπρεπε εάν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θέλει να αισθάνεται υπέρμαχος της δικαιοσύνης να αναθεωρήσει τους όρους των συγκεκριμένων προκηρύξεων για όλα τα Σώματα Ασφαλείας.

*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***

11 σχόλια:

  1. μακάρι να γίνει αναβαθμολόγηση όλων των γραπτών από ανθρώπους του πανεπιστημιακού χώρου. Όσα παιδιά έχουν αμφιβολίες να πάτε να πάρετε αντίγραφα των γραπτών σας και να πάρετε δεύτερες γνώμες από καθηγητές πανεπιστημίου.ήδη κάποια παιδιά έχουν ξεκινήσει διαδικασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως το μαθατε αυτο κα Κοντζογλου; γιατι μεχρι λιγο πριν το δημοσιευσετε απο το αρχηγειο μας ελεγαν οτι μπαινουμε αυριο η μεθαυριο.
    Επισης.δεν καταλαβαινω πως εγινε δεκτη αναβαθμολογηση αφου αναφερει ρητα η προκυρηξη οτι δεν γινεται.
    Παρακαλω διααφωτιστε μας γιατι για ακομη μια φορα παρατησαμε τις δουλειες μας, ανεβηκαμε απο νησια στημ Αθηνα και καποιοι πληρωνουμε ξενοδοχεια, για να μην μιλησω για το ψυχολογικο σκωτσεζικο ντουζ...
    Περιμενω απαντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριοι όταν αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στην εν λόγω διαδικασία γνωρίζαμε εκ των προτέρων τους κανόνες, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας. Θεωρώ αδιανόητο μετά το πέρας της διαδικασίας κάποιοι να ζητάνε να αλλάξουν αυτά. Που αναφέρει η προκήρυξη περί αναβαθμολόγησης; Τι πάει να πει είναι άδικο να μην μετρά αθροιστικά η βαθμολογία; Έπρεπε να γράψεις τη βάση σε όλα τελεία και παύλα. Με την ίδια λογική είναι για μένα άδικη και η επιλογή των μαθημάτων γιατί ευνοούνται οι νομικοί κ οικονομικοί. Να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να εξεταστώ σε μαθήματα του δικού μου επιστημονικού πεδίου. Έλεος αυτός ήταν ο διαγωνισμός, με τους ίδιους κανόνες συμμετείχαμε όλοι.
    Κα Κοντζογλου μπορείτε να μου εξηγήσετε το παρακάτω: "Να σημειωθεί ότι εάν ακολουθηθεί από το Λιμενικό η ίδια παράνομη διαδικασία, τότε ο ΑΣΕΠ θα επιστρέψει ξανά το γραπτό για νέα βαθμολόγηση."
    Ποια είναι η παρανομία; Το γεγονός ότι δεν πέρασε ο εν λόγω υποψήφιος; Δηλαδή αν δεν πάρει πάνω από τη βάση είναι παράνομη η διαδικασία και θα ζητηθεί κ πάλι βαθμολόγηση; Τόσο έγραψε τόσο πήρε. Κάποιοι πρέπει να ξεχωρίσουν τις έννοιες αδικία και αποτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί συνάδελφοι, Ασχετα απο το εαν φερόμαστε ως "επιτυχοντες", "επιλαχοντες" ή "αποτυχοντες" του διαγωνισμού πρεπει να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε ως πολίτες ενός κράτους που εξαιτίας της αναξιοκρατικής συμπεριφοράς του οδηγήθηκε στο χείλος της καταστροφής, να συνεχίσουμε να γινόμαστε αποδέκτες και ακόμη χειρότερα συνομώτες σε τέτοιου είδους πρακτικές και μεθοδεύσεις. Γι' αυτό θα ήταν καλό, εάν θέλουμεε μείς η νέα γενιά, να φέρουμε την πολυπόθητη αλλαγή σ' αυτό τον τόπο, να κινούμαστε "αντιπαραδοσιακά" κάθε φορά που διαπιστώνουμε την ύπαρξη καταστάσεων που πλήττουν όχι μόνο το ατομικό, αλλά και το κοινωνικό συμφέρον. Ο παρών διαγωνισμός, ο οποίος είναι πασιφανές πλέον, ότι εντάσσεται στα πλαίσια της συνηθισμένης εώς σήμερα αναξιοκρατίας, άσχετα από τις υποσχέσεις της "Κυβέρνησής", θα μπορούσε να αποτελέσει για όλους εμάς το ξεκίνημα μιας νέας στάσης ζωής. Έτσι θα πρότεινα άσχετα με τον αν είμαστε "επιτυχόντες", "επιλαχόντες" ή "αποτυχόντες", να ταχθούμε υπέρ των αδικουμένων του διαγωνισμού απαιτώντας αν όχι την ακύρωση του, την αναβαθμολόγηση όλων των γραπτών μας δοκιμίων από βαθμολογητές που θα αποτελούν καλούς γνώστες των αντικειμένων που εξετάζουν και δε θα είναι επηρεασμένοι από κομματικά και συνδικαλιστικά συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να ακυρωθεί ο Διαγωνισμός!!!
    Όλοι οι υποψήφιοι αντιλαμβανόμασταν ότι κάτι γινόταν,από τις πρώτες μέρες με μερικούς υποψηφίους και τελικά όχι μόνο επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μας αλλά και επαληθεύτηκαν.
    Μας εμπαίζουν και υποτιμούν τη νοημοσύνη μας? Αλλά μάλλον ξεχνούν οτι απευθύνονται σε Αξιωματικούς.!
    Αν δεν προλαβαίνουν,να προκηρύξουν εκ νέου άλλο διαγωνισμό, τότε ας επιλεγούν οι καλύτεροι αυτού του διαγωνισμού με καθαρά και διαφανή κριτήρια.
    Ποιοι είναι οι καλύτεροι όμως??? Φυσικά όχι όσοι έχουν πιάσει μόνο τη βάση(ιδίως όταν το κάνανε με "φούσκωμα" της βαθμολογίας-είναι δυνατόν να περνά άτομο που έχει γράψει σε όλα βάση,και να μένουν εκτός άτομα με άριστα σε 4 μαθήματα και σε ένα κάτω από τη βάση? ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ να μην λαμβάνεται υπόψιν η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.Διαφορετικά γιατί συνεχίζαμε και δίναμε όσοι αποτύχαμε στο 1ο ή στο 2ο μάθημα τα υπόλοιπα μαθήματα και δεν ενημερωνόμασταν ότι αποτύχαμε ή επιτύχαμε ώστε να προχωρούμε ή όχι στα επόμενα μαθήματα.Φυσικά κάτι τέτοιο δε βόλευε στο"μαγείρεμα"αφού οι "εκλεκτοί" μπορεί να αποτύγχαναν από τα πρώτα μαθήματα και να έμεναν εκτός.Έτσι όμως,φτάνοντας όλοι στο τέλος της διαδικασίας,εύκολα μπορείς να "βάλεις" τους "επιθυμητούς".)
    Οι καλύτεροι λοιπόν είναι αυτοί με ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ,(όπως το περί δικαίου αίσθημα και η κοινή λογική ορίζει.!!)
    Αν και το καλύτερο θα ήταν να βγουν πίνακες μορίων για καθέ κατηγορία,όπως συνέβη με τις άλλες προκηρύξεις του ίδιου Σώματος,του Λιμενικού,και να καλυφθούν οι θέσεις από τους κατάλληλους ανά κατηγορία όπως όριζε η προκύρηξη σχετικά: 7 Πλοίαρχοι, 5 Μηχανικοί ΑΕΝ που είναι???
    Δλδ 13 Πλοίαρχοι & 5 Μηχανικοί κρίθηκαν ακατάλληλοι και 8 πανεπιστημιακοί,όλως τυχαία κατάλληλοι για να καλύψουν τις ανωτέρω δικές τους θέσεις? Οι προκυρήξεις των Υπαξκων,των 15 νομικών,των 25 αποφοίτων Πολυτεχνείου και των Οικονομικών γιατί ορίζουν μοριοδότηση,άρα και περισσότερη διαφάνεια πράγμα που δεν έγινε στη συγκεκριμένη προκήρυξη?.
    Επιτέλους ας υπάρξει διαφάνεια,επιτέλους...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν εχω καταλαβει ακομα τον τροπο με τον οποιο σκεφτεστε μερικοι... 'Η μαλλον εχω καταλαβει αλλα δεν μπορω να το δεχτω! Τι παει να πει να "μπουν οι καλυτεροι με τη ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ"; Ποιος οριζει οτι καλυτερος ειναι αυτος που εχει τη μεγαλυτερη συνολικη βαθμολογια; Η λογικη; Ποια λογικη; Η προκηρυξη απαιτουσε τη βαση σε ολα τα μαθηματα! Και στις κατατακτηριες εξετασεις στο Πανεπιστημιο αν δεν πιασεις τη βαση σε ολα τα μαθηματα δεν περνας κι ας εχεις γραψει στα αλλα Αριστα! Κ πτυχιο δεν παιρνεις αν δεν παρεις 5 σ ενα μαθημα, κι ας εχεις 10ρια σε ολα τα αλλα! Ειμαστε σοβαροι τωρα;; Οταν αποφασισαμε να δωσουμε εξετασεις στη συγκεκριμενη προκηρυξη ξεραμε οτι ισχυει αυτο με τη βαση σε ολα τα μαθηματα... Σοβαρευτειτε λοιπον!

    Κ επισης, η δημοσιοποιηση των αποτελεσματων σε καθε μαθημα ηταν αδυνατη εφ οσον τα μαθηματα δινονταν καθε μερα! Για να επιτευχθει αυτο θα επρεπε να δινουμε τουλαχιστον 3 βδομαδες εξετασεις αν αναλογιστουμε οτι τα μαθηματα ηταν 5, οι βαθμολογητες σε καθε γραπτο τουλαχιστον 2, και οι υποψηφιοι 280..

    Ετσι κι αλλιως αν ηθελαν να "σπρωξουν καποιον" θα επαιρνε απλα περισσοτερο απο τους αλλους, δεν ηταν αναγκη να κοψουν εσκεμμενα καποιον αλλον! Μη λεμε ο,τι θελουμε...

    Ξεχνατε επισης οτι η βαθμολογηση ενος γραπτου εμπεριεχει ΠΑΝΤΑ και το στοιχειο της υποκειμενικης αξιολογησης. Γι αυτο κ ειναι δυο οι βαθμολογητες. Το οτι βρεθηκε καποιος και ειπε οτι το γραπτο θα επαιρνε περισσοτερο δε σημαινει κατι κατ εμε! Κ ενας αλλος θα πει οτι δεν περνουσε, κι ενας αλλος οτι περνουσε... Ποιος θα κρινει ποιος εχει δικιο; Το αλλο με το οτι αν βαθμολογηθει το γραπτο κ παλι με βαθμο κατω απο τη βαση θα το επιστρεψει ξανα ο ΑΣΕΠ δεν το καταλαβαινω! Δηλαδη ο ΑΣΕΠ υποχρεωνει εμμεσα να τον περασουν; Με ποια λογικη;

    Σοβαρευτειτε λιγο ολοι σας! Το οτι δεν περασατε δε σημαινει οτι ολα εγιναν εσκεμμενα κι ολα ηταν εναντιον σας. Ουτε οτι θα το τραβαμε επειδη λετε οτι πρεπει να περασουν αυτοι με τη μεγαλυτερη συνολικη βαθμολογια... Ειμαι επιτυχων, δεν ειχα καμια γνωριμια κ βαθμολογηθηκα αρκετα καλα σε ολα τα μαθηματα! Μη σας πω οτι εγω θα βαθμολογουσα αυστηροτερα! Για μενα οποιος δεν πηρε βαση σ ενα μαθημα, απλα δεν εγραψε. Δε θεωρω οτι και μιλημενο να ηταν το πραγμα οι βαθμολογητες θα εβαζαν σε καποιον κατω απο τη βαση εσκεμμενα. Με τις κινησεις αυτες απλα καθυστερειτε τη διαδικασια. Κ φυσικα να ξερετε οτι και εμεις οι επιτυχοντες μπορουμε να κινηθουμε δικαστικα αν χρειαστει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδή οι περισσότεροι διαγωνιζόμενοι γνωριζόμαστε λίγο πολύ απο την διαδικασία,το πρόσωπο για το οποίο γίνεται τόσος θόρυβος για την αποτυχία του είναι γνωστός γόνος οικεγένειας με πολιτικές και κοινωνικές διασυνδέσεις.Ψάξτε το λίγο.
    Επίσης θα πρέπεινα γνωρίζουν κάποιοι οπαδοί της ακύρωσης του διαγωνισμού ότι όταν κάποιοι έπιναν καφεδάκι στο καφέ ,κάποιοι άλλοι διαββαζαν 20 ώρες την ημέρα για να προλλάβουν την ύλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aρκετά τράβηξε το παραμύθι με μερικούς που απέτυχαν στον διαγωνισμό προφασιζόμενοι αδικίες και οτι άλλο.Εγώ ξέρω αρκετούς επιτυχόντες και σας βεβαιώνω δεν είχαν ούτε κελευστή γνωστό.Ξέρω όμως οτι αφωσιώθηκαν και δούλεψαν σκληρά για την επιτυχία,και δικαιώθηκαν.Ποιός τίμιος και ηθικός "αδικημένος" θέλει την αδικία για αυτά τα παιδιά ;
    Ποιοί τελικά θα αλλάξουν αυτό τον τόπο;νέοι άνθρωποι νε παλιές αντιλήψεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριοι συνυποψήφιοι και κυρίες,θέλω να πιστεύω ότι όλοι γνωρίζετε να διαβάζετε.
    Αν ισχύει αυτό,τότε θα πρέπει να γνωρίζατε από πριν τους όρους της ''επιτυχίας''κάποιου υποψήφιου δόκιμου σημαιοφόρου για τον διαγωνισμό του λιμενικού το 2011!
    Ασχέτως αν συμφωνείτε ή όχι!
    Βέβαια ,επειδή βλέπω ότι έχει συζητηθεί, δε μπορώ να καταλάβω από που και ως που ,ένας άνθρωπος ο οποίος έχει κοπεί σε κάποιο μάθημα επειδή έγραψε κάτω από την βάση ,έχει την απαίτηση να θεωρηθεί επιτυχών.
    Σε ποιό πανεπιστήμιο στον κόσμο ??Σε ποιό πολυτεχνείο??Σε ποιά σχολή αντιστοιχη της Αεν??μπορεί κάποιος να αποκτήσει πτυχίο όταν σε κάποιο μάθημα έχει βαθμό κάτω από τη βάση??
    ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ! Ένας φοιτητής που έχει σέ όλα τα μαθήματα 10 και σε ένα 4 δεν παίρνει πτυχίο,και ένας που έχει σε όλα 5 παίρνει.Πως να το κάνουμε τώρα??Και είναι λογικό ,διότι κάποιος πρέπει να γνωρίζει τις στοιχειώδεις βάσεις!ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ!!!Όσον αφορά ,περί της απαγορεύσεως της αναβαθμολογησεως σαφώς και είναι απαράδεκτο,πρωτάκουστο και ίσως και ανήθικο!Αλλά δυστυχώς το έγραφε η προκύρηξη ,οφείλαμε να το γνωρίζουμε όλοι,και δεν νομίζω να έκανε κανείς κάτι για να αλλάξει αυτό πριν ακόμη δώσουμε τις γραπτές εξετάσεις!!Κατόπιν εορτής μόνο..
    Δεύτερον,πραγματικά μερικά άτομα της ΑΕΝ ,είναι για λύπηση!Είστε άξιοι της μοίρας σας!Έπρεπε απλά να πάρετε την βάση για να εισαχθείτε και δεν το καταφέρατε..και όσο για το ότι δεν σας βοήθησαν ,είστε τόσο σίγουροι ότι από τους ευνοιμένους(αν υπάρχουν)δεν είναι και άτομα από την ΑΕΝ??
    Και δεν καταλαβαίνω γιατί να σας βοηθήσουν εσάς ειδικά??
    Ακόμα, διαβάζουμε στις διάφορες σελίδες ,αλλά και σε αυτήν, ότι σε συγκεκριμένο μάθημα σύμφωνα με ''κάποιες πληροφορίες'' ,το 9 ακόμα και το 8 έγινε 10 σε κάποιους υποψήφιους??
    Και ρωτώ,αν όντως ισχύει αυτό,γράφει κάπου η προκύρηξη κάτι τέτοιο??
    Να μπουν μόνο όσοι έγραψαν τη βάση..και ας είναι μόνο ένας αυτός!!!
    Δεδομένου λοιπόν ότι ισχύει αυτό,όπως γίνετε κατανοητό δεν μπορεί κανείς υποψήφιος να το ισχυριστεί, γιατί σαφώς δεν έχει βάσιμες αποδείξεις ,οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε ένσταση!οπότε μήπως θα έπρεπε εσείς που τα ''βγάζετε στη φόρα'',και πολύ καλώς κάνετε αν όντως ισχύουν, να προβείται σε κάποια καταγγελία ,αναφορά σε κάποιον αρμόδιο εισαγγελέα,αναφορά στον ΑΣΕΠ,αν δε το έχετε κάνει ήδη??
    Επίσης ο ᾺΣΕΠ δεν πρέπει να ελέγξει όλα τα γραπτά αν έχουν βαθμολογηθεί σωστά και δίκαια??Έγινε αυτό??
    Και αν έγινε ,δεν είδαν οι άνθρωποι του ΑΣΕΠ ότι κάποιοι πήραν παραπάνω από άξιζαν για να συμπληρωθούν οι θέσεις??
    Και το επέτρεψαν??
    Επίσης έχουμε διαβάσει και δίαφορα για συγκεκριμένη υποψήφια!!
    Αν όντως ισχύουν τα γραφόμενα και υπάρχουν και αποδείξεις,αυτές έχουν πάει στον αρμόδιο εισαγγελέα??
    Έχουν πάει στον ΑΣΕΠ και αν ναι τι απόφαση πήραν οι παραπάνω??
    Πολύ λυπάμαι για την όλη κατάσταση.
    Πάντως είναι κρίμα ,γιατί υπάρχουν άτομα που αγαπούν αυτήν την χώρα,νοιάζονται για τα σώματα ασφαλείας και εξαιτίας ατόμων και συγκυριών βρίσκονται εκτός αυτών.
    Όλοι έχουμε ευθύνη σε αυτό,άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο.Ας αναλογηθεί ο καθένας για το μερίδιό του,και ίσως κάποια στιγμή να μπορούμε και να μιλήσουμε για το πως θα σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή που βρίσκεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριοι συνυποψήφιοι και κυρίες,θέλω να πιστεύω ότι όλοι γνωρίζετε να διαβάζετε.
    Αν ισχύει αυτό,τότε θα πρέπει να γνωρίζατε από πριν τους όρους της ''επιτυχίας''κάποιου υποψήφιου δόκιμου σημαιοφόρου για τον διαγωνισμό του λιμενικού το 2011!
    Ασχέτως αν συμφωνείτε ή όχι!
    Βέβαια ,επειδή βλέπω ότι έχει συζητηθεί, δε μπορώ να καταλάβω από που και ως που ,ένας άνθρωπος ο οποίος έχει κοπεί σε κάποιο μάθημα επειδή έγραψε κάτω από την βάση ,έχει την απαίτηση να θεωρηθεί επιτυχών.
    Σε ποιό πανεπιστήμιο στον κόσμο ??Σε ποιό πολυτεχνείο??Σε ποιά σχολή αντιστοιχη της Αεν??μπορεί κάποιος να αποκτήσει πτυχίο όταν σε κάποιο μάθημα έχει βαθμό κάτω από τη βάση??
    ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ! Ένας φοιτητής που έχει σέ όλα τα μαθήματα 10 και σε ένα 4 δεν παίρνει πτυχίο,και ένας που έχει σε όλα 5 παίρνει.Πως να το κάνουμε τώρα??Και είναι λογικό ,διότι κάποιος πρέπει να γνωρίζει τις στοιχειώδεις βάσεις!ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ!!!Όσον αφορά ,περί της απαγορεύσεως της αναβαθμολογησεως σαφώς και είναι απαράδεκτο,πρωτάκουστο και ίσως και ανήθικο!Αλλά δυστυχώς το έγραφε η προκύρηξη ,οφείλαμε να το γνωρίζουμε όλοι,και δεν νομίζω να έκανε κανείς κάτι για να αλλάξει αυτό πριν ακόμη δώσουμε τις γραπτές εξετάσεις!!Κατόπιν εορτής μόνο..
    Δεύτερον,πραγματικά μερικά άτομα της ΑΕΝ ,είναι για λύπηση!Είστε άξιοι της μοίρας σας!Έπρεπε απλά να πάρετε την βάση για να εισαχθείτε και δεν το καταφέρατε..και όσο για το ότι δεν σας βοήθησαν ,είστε τόσο σίγουροι ότι από τους ευνοιμένους(αν υπάρχουν)δεν είναι και άτομα από την ΑΕΝ??
    Και δεν καταλαβαίνω γιατί να σας βοηθήσουν εσάς ειδικά??
    Ακόμα, διαβάζουμε στις διάφορες σελίδες ,αλλά και σε αυτήν, ότι σε συγκεκριμένο μάθημα σύμφωνα με ''κάποιες πληροφορίες'' ,το 9 ακόμα και το 8 έγινε 10 σε κάποιους υποψήφιους??
    Και ρωτώ,αν όντως ισχύει αυτό,γράφει κάπου η προκύρηξη κάτι τέτοιο??
    Να μπουν μόνο όσοι έγραψαν τη βάση..και ας είναι μόνο ένας αυτός!!!
    Δεδομένου λοιπόν ότι ισχύει αυτό,όπως γίνετε κατανοητό δεν μπορεί κανείς υποψήφιος να το ισχυριστεί, γιατί σαφώς δεν έχει βάσιμες αποδείξεις ,οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε ένσταση!οπότε μήπως θα έπρεπε εσείς που τα ''βγάζετε στη φόρα'',και πολύ καλώς κάνετε αν όντως ισχύουν, να προβείται σε κάποια καταγγελία ,αναφορά σε κάποιον αρμόδιο εισαγγελέα,αναφορά στον ΑΣΕΠ,αν δε το έχετε κάνει ήδη??
    Επίσης ο ᾺΣΕΠ δεν πρέπει να ελέγξει όλα τα γραπτά αν έχουν βαθμολογηθεί σωστά και δίκαια??Έγινε αυτό??
    Και αν έγινε ,δεν είδαν οι άνθρωποι του ΑΣΕΠ ότι κάποιοι πήραν παραπάνω από άξιζαν για να συμπληρωθούν οι θέσεις??
    Και το επέτρεψαν??
    Επίσης έχουμε διαβάσει και δίαφορα για συγκεκριμένη υποψήφια!!
    Αν όντως ισχύουν τα γραφόμενα και υπάρχουν και αποδείξεις,αυτές έχουν πάει στον αρμόδιο εισαγγελέα??
    Έχουν πάει στον ΑΣΕΠ και αν ναι τι απόφαση πήραν οι παραπάνω??
    Πολύ λυπάμαι για την όλη κατάσταση.
    Πάντως είναι κρίμα ,γιατί υπάρχουν άτομα που αγαπούν αυτήν την χώρα,νοιάζονται για τα σώματα ασφαλείας και εξαιτίας ατόμων και συγκυριών βρίσκονται εκτός αυτών.
    Όλοι έχουμε ευθύνη σε αυτό,άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο.Ας αναλογηθεί ο καθένας για το μερίδιό του,και ίσως κάποια στιγμή να μπορούμε και να μιλήσουμε για το πως θα σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή που βρίσκεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας ευχηθούμε "Καλή επιτυχία" σε όλους τους υποψήφιους Δόκιμους Σημαιοφόρους. Τελικά παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει τελική απόφαση του ΑΣΕΠ, το Αρχηγείο Λ.Σ. κάλεσε τους 60+1 και ήδη βρίσκονται από το πρωί μέσα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Βέβαια κανείς από τους νεοεισερχόμενους μάλλον, δεν ξέρει τι τους περιμένει: Στρατιωτικά καψόνια, ξύπνημα μές τα μεσάνυχτα και ασκήσεις κλπ. Συνήθως υπάρχουν κάποιοι που αγανακτούν και εγκαταλείπουν. Κάθε φορά που κάποιος ή κάποια φεύγει, αμέσως ανοίγει η πύλη της Σχολής για τον επόμενο επιλαχόντα. Και όσοι νόμιζαν ότι θα πηγαίνουν στη σχολή στις 8.00 και θα φεύγουν στις 2.00 για το σπίτι τους, να το ξεχάσουν (σ.σ. το γράφουμε γιατί αυτή την εντύπωση είχαν ορισμένοι).

    Ο χρόνος για τις προσφυγές στον ΑΣΕΠ έχει παρέλθει. Δυστυχώς όσοι προσέφυγαν δεν χρησιμοποίησαν τα κατάλληλα επιχειρήματα πλην τουλάχιστον ενός. Τα περί "γόνου οικογένειας με πολιτικές διασυνδέσεις...", τα ακούω βερεσέ. Δικαίωμα του είναι να το παλαίψει και μακάρι να το κερδίσει εάν είναι πραγματικά άξιος καλύτερης βαθμολόγησης. Εδώ θα πρέπει όλοι να μάθουν ότι επιτέλους πρέπει να πάψουμε να κοιτάζουμε τον πολιτικό "χρωματισμό" των πολιτών, αλλά τον χαρακτήρα του και το επίπεδο των γνώσεών του.

    Για όσους έγραψαν πραγματικά κάτω από τη βάση, συμφωνώ ότι δεν πρέπει να βρίσκονται μέσα στους επιτυχόντες. Ωστόσο, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι βαθμολογητές δεν έχουν πάντοτε την πληρέστερη κατάρτηση ώστε να εκτελέσουν τον ρόλο τους χωρίς λάθη. Μερικές φορές βέβαια γίνονται και "λάθη" εντός εισαγωγικών. Γι αυτό για παράδειγμα, ο γιός μίας κυρίας - υπαλλήλου του πρώην ΥΕΝ - όχι μόνον μπήκε στη σχολή, αλλά η μανούλα του, τον έβαλε και πρώτο στη σειρά κατάταξης. Το θέμα είναι ότι πλέον γελάει μαζί του όλο το Σώμα, διότι πρώτη φορά στα χρονικά, αυτός που εισήλθε "πρώτος" στη Σχολή, τερμάτισε από τους 25 πρότελευταίος!!! Άρα το θέμα είναι όχι μόνον να μπει κάποιος στη Σχολή, αλλά και να βγεί.

    Τέλος, ίσως θα πρέπει όσοι βρίσκεστε ήδη στους επιτυχόντες ή "επιτυχόντες", να αφήσετε το περιθώριο και σ' όσους θεωρούν ότι αδικήθηκαν, να το παλαίψουν και να εισέλθουν κι εκείνοι στη σχολή. Και μακάρι έτσι να εισέλθουν στο Σώμα και όλοι οι επιλαχόντες καθώς η επόμενη προκήρυξη για κατάταξη στο Λ.Σ. είναί άγνωστο πόσα χρόνια θα περάσουν για να τη δούμε. Ποιος λοιπόν από τους μέχρι στιγμής επιτυχόντες θα έχει πρόβλημα αν αντί για τους 61, εισέλθουν στη Σχολή 70 ή 75 ή και περισσότεροι;

    Οι ενδιαφερόμενοι ας ρωτήσουν τι μπορεί να τους προσφέρει το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, όπου προηγούμενων ετών υποψήφιοι, προσέφυγαν και δικαιώθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου