Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

ΑΣΕΠ: Παράνομη η βαθμολογική μέθοδος του Λιμενικού

Το Λιμενικό υποχρεούται να ακολουθήσει τις υποδείξεις του ΑΣΕΠ
Παράνομη χαρακτηρίζει ο ΑΣΕΠ τη βαθμολογική
μέθοδο που ακολούθησε το Λιμενικό κατά τη
βαθμολόγηση των Υποψήφιων Δόκιμων Σημαιοφόρων


Δεκτή έγινε η Ένσταση τουλάχιστον ενός υποψήφιου Δόκιμου Σημαιοφόρου ο οποίος προσέφυγε στον ΑΣΕΠ.

Χθες το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, ζήτησε με έγγραφό του από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, να επαναβαθμολογήσει συγκεκριμένο γραπτό που αφορά στον διαγωνισμό του Διοικητικού Δικαίου κρίνοντας παράνομη τη βαθμολογική μέθοδο που ακολούθησαν οι βαθμολογητές.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του συγκεκριμένου υποψήφιου δεν περιλαμβάνεται ούτε καν στον κατάλογο των επιλαχόντων!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο γραπτό φέρει βαθμό κάτω από τη βάση ενώ καθηγητής του Διοικητικού Δικαίου που εξέτασε το γραπτό, θεωρεί ότι θα έπρεπε να πάρει πολύ περισσότερες μονάδες.

Να σημειωθεί ότι εάν ακολουθηθεί από το Λιμενικό η ίδια παράνομη διαδικασία, τότε ο ΑΣΕΠ θα επιστρέψει ξανά το γραπτό για νέα βαθμολόγηση.

Στο μεταξύ οι αρμόδιοι δεν θα μπορούν να υποδεχθούν στη Σχολή για εκπαίδευση, τους εξήντα υποψήφιους οι οποίοι περιλαμβάνονται στη λίστα των επιτυχόντων καθώς εξ’ αιτίας της συγκεκριμένης προσφυγής, ο ΑΣΕΠ δεν επικύρωσε τη λίστα με τα ονόματα των επιτυχόντων.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι στο Αρχηγείο του Λιμενικού είχαν αρχίσει οι προετοιμασίες για την έναρξη της εκπαιδευτικής περιόδου των νέων υποψήφιων σημαιοφόρων και μάλιστα στους διαδρόμους του πρώην ΥΕΝ συζητείται ότι οι σπουδαστές είχαν κληθεί για να παρουσιαστούν στη Σχολή αύριο Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011.

Βεβαίως κάτι τέτοιο πλέον δεν θα συμβεί, ενώ το γεγονός ότι ο ΑΣΕΠ ζήτησε την αναβαθμολόγηση του γραπτού, αποδεικνύει όχι μόνον ότι τα ρεπορτάζ του nextok είχαν γερή βάση, αλλά και το γεγονός ότι κάποιοι με τις μεθοδεύσεις τους εξέθεσαν το Λιμενικό Σώμα, το εξευτέλισαν για ακόμη μία φορά.   Τώρα πλέον το Λιμενικό δεν έχει άλλη διέξοδο παρά να συημμορφωθεί με τις υποδείξεις του ΑΣΕΠ διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος ακύρωσης του διαγωνισμού.


Τέλος να σημειωθεί ότι ο όρος της προκήρυξης ο οποίος δεν επιτρέπει στους υποψήφιους να προσβάλουν την βαθμολογία στον ΑΣΕΠ, παραπλάνησε αρκετούς από αυτούς, με αποτέλεσμα άλλοι να μην προσφύγουν στον ΑΣΕΠ αν και γνώριζαν ότι είχαν γράψει για πολύ καλύτερο βαθμό, και άλλοι που προσέφυγαν να μην επικαλεστούν τα σωστά νομικά επιχειρήματα.  Και μόνον για τον λόγο αυτό, θα έπρεπε εάν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θέλει να αισθάνεται υπέρμαχος της δικαιοσύνης να αναθεωρήσει τους όρους των συγκεκριμένων προκηρύξεων για όλα τα Σώματα Ασφαλείας.

*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***