Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ρατσισμός και "Χίτλερ" στα Σώματα Ασφαλείας της Ελλάδας

Μέχρι πότε θα μετράνε οι ...ψηλοί;

Είναι καιρός να τερματιστεί ο ρατσισμός κατά του μειωμένου ύψους των υποψηφίων Ελλήνων πολιτών που διεκδικούν μια θέση στα Σώματα Ασφαλείας: Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική.

Σε μία χώρα που διεκδικεί το έπαθλο για τη θέσπιση της Δημοκρατίας, δεν μπορεί να εξαιρούνται από τα Σώματα Ασφαλείας όσοι Έλληνες και Ελληνίδες δεν έχουν ...μπόι.  

Είναι ντροπή να μετράει η αξία ενός ατόμου με τους πόντους του ύψους του και όχι με τα πνευματικά του προσόντα και τα καλλιεργημένα χαρίσματα του χαρακτήρα του.

Αξίες και Αρχές και μόρφωση  μπορούν να "παντρεύονται" σε Δημόσιους λειτουργούς που θα κάνουν υπερήφανους όλους τους πολίτες, αλλά ένας "Τιραμόλας" με περιορισμένες πνευματικές δυνατότητες προφανώς το μόνο που μπορεί να υποσχεθεί είναι λάθη και παραλείψεις και κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια.

Διαφορετικά ας στήσουμε στο Σύνταγμα το άγαλμα του Χίτλερ.

*** *** *** *** *** ***
 Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
 ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
 Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***

3 σχόλια:

  1. ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΟΛΟΙ ΚΑΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ….
    ΕΛΑ ΛΟΙΠΩΝ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ……ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΣΕ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή κ. Κοντζόγλου,
    Φοβάμαι πώς εδώ θα διαφωνήσουμε....
    Είναι γεγονός ότι το ύψος αποτελεί παγκοσμίως μορφή επαγγελματικού αποκλεισμού, αφού για παράδειγμα στα Σ.Α & τις Ε.Δ το ύψος τίθεται ως προϋπόθεση πρόσληψης. Είναι γνωστό επίσης ότι τακτικά ανεβοκατεβαίνουν τα κατώτερα όρια αναστήματος, κυρίως για τις γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν επαγγελματική σταδιοδρομία στα Σ.Α & στις Ε.Δ, σε κάθε βαθμίδα.
    Από τη μία πλευρά βρίσκονται οι φυσικές ηγεσίες, που προσπαθούν να ανεβάσουν τα κατώτερα όρια ύψους, επικαλούμενες τις υπηρεσιακές ανάγκες αλλά και τον στόχο να επιτευχθεί μελλοντικά κατά το δυνατόν... κοινός σωματότυπος για όλα τα στελέχη, ανεξαρτήτως φύλου! Από την άλλη είναι οι πελατειακές σχέσεις & οι "υποχρεώσεις" που κατεβάζουν τα όρια επικαλούμενοι διάφορους λόγους...
    Όμως πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεστε (ίσως όχι μόνον εσείς), ότι προσόντα, που έχουν σχέση με την σωματική διάπλαση, δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στην επιλογή υποψηφίων για οργανισμούς & φορείς που κυρίως εμπλέκονται με την ασφάλεια & προστασία της κοινωνίας. Είναι δυνατόν να θεωρείται ρατσιστικό το φαινόμενο της επιλογής ατόμων από ορισμένο ύψος & άνω? Να χαμηλώσουν το όριο? πάλι ρατσιστικό θα το δουν κάποιοι. Εκτός και αν εννοείτε ότι πρέπει να καταργηθεί η προϋπόθεση αυτή....
    Είναι ακόμη δυνατόν να θεωρείτε πως για την προστασία σας δεν θα θέλατε να επέμβει άτομο ικανού ύψους & σωματικής διάπλασης?
    Εκτός & αν θεωρείτε σωστό & πρέπον να προσδιοριστεί η υπηρεσιακή τοποθέτηση του καθενός/μίας πριν την εισαγωγή τους στο Σώμα, ώστε οι ψηλοί & εύσωμοι να υπηρετούν εξωτερική υπηρεσία & στην προστασία του πολίτη & οι κοντοί ή ελλιποβαρείς σε θέσεις όπου θα μπορούσαν μόνο το μορφωτικό επίπεδο τους να επιδείξουν.
    Το φαινόμενο κοινωνικού ρατσισμού υπάρχει μόνο στις περισσότερες εκφράσεις απαξίωσης που σχετίζονται με το ύψος & αφορούν κοντούς ανθρώπους & όχι, κατά την γνώμη μας, στην επιλογή υποψηφίων Σ.Α ή Ε.Δ. Θα μπορούσαν άλλωστε, οι μη διαθέτοντες το ανάλογο ύψος να αποτανθούν, εφόσον διαθέτουν τα λοιπά προσόντα & τις ικανότητες, σε οργανισμούς όπου νομοτελειακά το ύψος δεν σχετίζεται με τον επαγγελματικό τους ρόλο & δεν το προβλέπει ο φορέας πρόσληψης τους. Εκτός κι αν μόνο στα Σ.Α έχουν "εξασφαλισμένη γνωριμία".........

    ΜΘΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Εξάντα, έχω πάρα πολλά επιχειρήματα για να αντικρούσω την άποψή ας. Περιορίζομαι απλά να ξεκαθαρίσω ως προς την θέση μου: Ναι, πρέπει να καταργηθεί ο περιορισμός του ύψους στα Σώματα Ασφαλείας, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Την ασφάλειά μου, προσωπικά την εμπιστεύομαι σ’ ένα ικανό υπηρεσιακό στέλεχος και όχι σ’ ένα ψηλό!
    Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία
    Θ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου