Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ


Το πρόσωπο του νέου Επιτελάρχη
Λ.Σ. εισηγήθηκε στο Ανώτατο
Συμβούλιο Επιλογής, ο Αρχηγός
του Λιμενικού-Ακτοφυλακής
Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος
Σούλης
Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η συνεδρίαση του 5μελούς Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής του Λιμενικού με βασικό θέμα την επιλογή του νέου Επιτελάρχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συμβούλιο επρόκειτο να συγκληθεί αύριο.  Για άγνωστο λόγο όμως ο Αρχηγός του Λιμενικού κλήθηκε γύρω στη 1.30 το μεσημέρι να μεταβεί στο Πεντάγωνο όπου και συνεδριάζει το αρμόδιο Όργανο υπό την προεδρεία του Αρχηγού Π.Ν.

Πρώτος στην επετηρίδα για τη θέση είναι ο μέχρι
 σήμερα Γενικός Επιθεωρητής Λ.Σ., Υποναύαρχος Δημήτριος Μπαντιάς.  Ωστόσο, φαίνεται ότι ορισμένες ενέργειες του συγκεκριμένου κατά το τελευταίο διάστημα - από την ημέρα που αποχώρησε ο προηγούμενος Επιτελάρχης Γ. Βαλεργάκης - δημιούργησαν την εντύπωση ότι ο αξιωματικός προσπαθούσε με έμμεσο τρόπο να κατευθύνει την απόφαση των αρμοδίων.

Έτσι μεταξύ άλλων, φάνηκε ως να μεθοδεύτηκε από τον ίδιο, η πρόσκλησή του από τον πρόεδρο του ...Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, για να αποκαλύψει το τοπικό μνημείο του Αφανούς Ναυτικού, κάτι που δεν συνηθίζεται από ένστολους. 

Το γεγονός μάλιστα ότι η πρόσκληση εστάλη με κοινοποίηση στον ίδιο τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, έκανε αρκετούς να μειδιάσουν με την παρορμητικότητα του αξιωματικού.  Εννοείται φυσικά, ότι ο ίδιος άκουσε τα "εξ' αμάξης" από τον Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Σούλη, ενώ και η εκδήλωση αναβλήθηκε μέχρι οι εν Κατακόλω διοργανωτές, να εντοπίσουν κάποιον πολιτικό που θα δεχθεί να κάνει τα αποκαλυπτήρια στη θέση του Υποναύαρχου Μπαντιά.  Ο ίδιος επίσης, φέρεται - για ευνόητους λόγους - να έχει επισκεφθεί κατ' επανάληψη τις τελευταίες εβδομάδες, το Γραφείο Βουλευτή στην Αθήνα.

Πάντως, όπως εκτιμάται μέσα στο Αρχηγείο Λ.Σ., καθόλου δεν έγινε αισθητή η απουσία του Επιτελάρχη χάρη στις άοκνες προσπάθειες  άλλων αξιωματικών που βρίσκονται στη σειρά του κ. Μπαντιά.

Σε κάθε περίπτωση, Κυριακή κοντή γιορτή.  Σε λίγη ώρα από τώρα θα γίνει γνωστό το όνομα του νέου Επιτελάρχη Λ.Σ. και ενδεχομένως η απόφαση αυτή να συνοδεύεται και από μικρό αριθμό αποστρατειών.

*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
 *** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου