Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Στη πρώτη γραμμή τα κρουαζιερόπλοια


Αλλά χωρίς την Ελληνική σημαία

Η Διοικούσα Επιτροπή της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας ανακοίνωσε ότι είχε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων του ευρύτερου κλάδου της κρουαζιέρας, καθώς και με εκπροσώπους ναυτιλιακών Αρχών – Κρατών, στα Νηολόγια των οποίων είναι εγγεγραμμένη μεγάλη μερίδα κρουαζιεροπλοίων και δη αυτών της τελευταίας γενιάς.


Ακόμα υπήρξε επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κρουαζιεροπλοίων, στην οποία είναι μέλη πλοικτήτριες εταιρείες που συμβαίνει να είναι και ιδρυτικά μέλη της δικής μας Ενώσεως.
Οι συναντήσεις σκοπό είχαν την ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά:
1. Τις διευκολύνσεις των κρουαζιεροπλοίων στους ελληνικούς λιμένες.

2. Τη λήψη των αναγκαίων μέτρων στήριξης και ανάπτυξης του κλάδου της κρουαζιέρας στην Ελλάδα με την εξασφάλιση όρων υγειούς ανταγωνισμού, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ελεύθερης διεθνούς αγοράς.

3. Την επέκταση της τουριστικής περιόδου σε περιοχές κυρίως της νησιωτικής χώρας, όπου συμβαίνει να επικρατούν ηπιότερες καιρικές συνθήκες.

Έγινε κατανοητό από όλες τις πλευρές ότι, η εκπλήρωση όλων των παραπάνω στόχων, θα ωφελήσει τις διαχειρίστριες εταιρείες από την μία πλευρά και από την άλλη την εθνική οικονομία της χώρας, την τοπική αγορά στην ευρύτερη περιοχή των ελληνικών λιμένων προσέγγισης των κρουαζιεροπλοίων και γενικότερα την αλυσίδα των δραστηριοτήτων που δημιουργούνται από τον κλάδο αυτό, με προεξέχουσα αυτή της απασχόλησης εργατικού δυναμικού.

Την ανακοίνωση υπογράφουν τα μέλη της  Διοικούσας Επιτροπής ο Πρόεδρος Θεόδωρος Κόντες,   Ο Αντιπρόεδρος Μιχάλης Λάμπρος,  
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Γεώργιος Κουμπενάς


*** *** *** *** *** *** Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία. *** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου