Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

ΣΕ ΔΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΠ. ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Και πάλι χωρίς να εκπροσωπείται το Ελληνικό Δημόσιο;

Επαναλαμβάνεται σήμερα στο Β'΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά,  η δίκη του Απόστολου Βεντούρη ο οποίος θα καθίσει στο εδώλιο για την υπόθεση των εικονικών του ναυτολογήσεων μέσα από τις οποίες εισέπραττε από τον Οίκο Ναύτου το επίδομα των παιδιών το οποίο αριθμεί αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν η υπεράσπιση θα ζητήσει και δεύτερη αναβολή.  Υπενθυμίζουμε ότι τον Αύγουστο, υποτίθεται ότι την ημέρα της δίκης ο κ. Βεντούρης εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Το τραγικό είναι ότι στη δίκη τον Αύγουστο, δεν υπήρχε εκπροσώπηση του Δημοσίου.  Αυτό είχε επισημανθεί από το nextok.blogspot.com.  Άραγε σήμερα θα υπάρχει Πολιτική Αγωγή ή και πάλι οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα προσπαθήσουν να υποβαθμίσουν την υπόθεση.  Γιατί  είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι "Απόστολοι Βεντούρηδες" υπάρχουν κι άλλοι καταγεγραμμένοι ως ναυτικοί στο ΝΑΤ.  Ήδη μάλιστα αρκετοί λαμβάνουν και συντάξεις, ενώ οι πραγματικοί ναυτικοί, εξακολουθούν να περιμένουν τις πενιχρές τους απολαβές εδώ και δύο χρόνια.

Για το θέμα γράψαμε τότε:

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011  ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΟΛΟΓΗΣΕΙΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ


Στο ακροατήριο του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά εκδικάζεται στις 19 Σεπτεμβρίου 2011 η υπόθεση που αφορά στην εικονική ναυτολόγηση του Απόστολου Βεντούρη, προέδρου της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.

Οι κλήσεις μαρτύρων επιδόθηκαν από τις 23 Ιουνίου αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι η υπερασπιστική γραμμή θα προσπαθήσει με διάφορους τρόπους να αναβάλει τη δίκη εξαντλώντας τις τρεις δυνατότητες αναβολής με στόχο ώστε εί δυνατόν να φθάσει η υπόθεση στην παραγραφή.

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα και με ρεπορτάζ του nextok.blogspot.com ο κ. Βεντούρης φέρεται να έχει ναυτολογηθεί κατ' επανάληψη τα τελευταία περίπου 18 χρόνια. Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το nextok, το 2006 ο κ. Βεντούρης εισέπραξε από τον Ε.Λ.Ο.Ε.Ν. 3.686,40 (τρεις χιλιάδες εξακόσια ογδόντα έξι ευρώ και 40 λεπτά) ως επίδομα για τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του.

Το 2007 εισέπραξε 3.927,60 ευρώ, το 2008 έλαβε 4.171.58 ευρώ και το 2009 εισέπραξε 4.291,20 ευρώ.

Συνολικά μόνον τα τέσσερα αυτά χρόνια o κ. Βεντούρης εισέπραξε επίδομα παιδιών, ως τάχα ναυτικός που ήταν ναυτολογημένος 1460 ημέρες, 16.076,78 ευρώ (Δεκαέξι χιλιάδες, εβδομήντα έξι ευρώ και 78 λεπτά).

Το αξιοπερίεργο δε είναι ότι ο κ. Βεντούρης σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΟΕΝ, φέρεται να είναι πραγματικό "καραβόσκυλο" κατά την έκφραση των ναυτικών, αφού εμφανίζεται να είναι ναυτολογημένος κάθε χρόνο για 360 ημέρες. Μόνον το 2008 φέρεται να έχει ναυτολογηθεί για 359 ημέρες αφού ...διέκοψε τη ναυτολόγησή του στις 5 Νοεμβρίου και "ανέλαβε ξανά υπηρεσία" στις 7 Νοεμβρίου 2008!

Τονίζεται ότι η εικονική ναυτολόγηση, θεωρείται ως ναυτικό έγκλημα βάση του Νομοθετικού Διατάγματος 187/1973 «Περί Κώδικος Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου» (ΦΕΚ Αʼ 261/3.10.1973)

Σε ότι αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων ελέγχεται σήμερα από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ενώ κατά τον χρόνο που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο τον έλεγχο είχε το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.

Η τελευταία απόλυσή του εφοπλιστή και προέδρου των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων έγινε εσπευσμένα λόγω δημοσιευμάτων, από το παροπλισμένο πλοίο «ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ» της ΝΕΛ, στις 23 Νοεμβρίου 2010 και μάλιστα χωρίς τη παρουσία του πλοιάρχου πράγμα που οδήγησε σε απόδωση ευθυνών στον τότε Ναυτολόγο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ο οποίος λίγες εβδομάδες μετά παραιτήθηκε από το Σώμα.

Επίσης υπενθυμίζεται ότι ο τότε Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, ενώ έλαβε γνώση για το θέμα πολύ πριν πάρει δημοσιότητα και μάλιστα από αξιολογότατο στέλεχος της ναυτιλίας, ωστόσο αδιαφόρησε και αυθαίρετα εξέφρασε την άποψη ότι επρόκειτο για κακόβουλες φήμες, αρνούμενος να διατάξει αμέσως έρευνα.

Τέλος, επιβάλλεται να τονιστεί ότι προϊστάμενος του Ναυτολόγου ήταν ο τότε υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά Θεμέλαρος, στον οποίον ουδείς από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ή την πολιτική Ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου δεν τόλμησε να αποδώσει ευθύνες.
Περισσότερα για το θέμα μπορείτε να διαβάσετε με ένα κλικ στους πιο κάτω τίτλους:
ΕΝΑΣ ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ ΓΙΑ ...ΟΛΑ!
ΝΑΥΤΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ - ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ
Απ. Βεντούρης: Ο εφοπλιστής που δήλωνε .. μούτσος
ΩΡΕ ΚΛΑΑΑΜΑ... Ο ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ!
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΠ. ΒΕΝΤΟΥΡΗ Ο ΝΑΥΤΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ
Παραιτήθηκε ο ναυτολόγος …του Απόστολου Βεντούρη
ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΟΛΟΓΗΣΗΣ
NEXTOK: ΥΠΟΥΡΓΟΣ Γ. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: ΤΟ ΝΤΕΛΙΡΙΟ ΤΟΥ κ. ΒΕΝΤΟΥΡΗ
ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΥΘΥΝΑΛ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ "ΒΕΝΤΟΥΡΗ"
NEXTOK: ΝΕΑ ΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΕΝΤΟΥΡΗ
NEXTOK: ΟΙ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΝΑΥΤΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΕΝΤΟΥΡΗ ...
ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΝΑΥΤΟΛΟΓΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΠ ...
Το δικό τους «παιδί» απειλεί να μιλήσει…
ΞΕΡΕΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ...ΑΡΙΘΜΟΥΣ Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ;
Στη βουλή το σκάνδαλο του εικονικά ναυτολογημένου εφοπλιστή
ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΘΑ ΠΙΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΠ. ΒΕΝΤΟΥΡΗ Ο ΝΑΥΤΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ

Επισημαίνεται ότι εδώ και σχεδόν ένα χρόνο και αμέσως μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, από την ιστοσελίδα μας τονίσαμε την επιβεβλημένη ανάγκη της άμεσης εκκαθάρισης του Ναυτικού Μητρώου και επίσης επιβάλλεται άμεσα οι αρμόδιες Υπηρεσίες να αποκαλύψουν όσους στεριανούς χρησιμοποιούν τα ναυτικά τους φυλλάδια ενώ έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές. Φαίνεται όμως ότι ουδείς ενδιαφέρεται για το θέμα αυτό που προκαλεί κι άλλες ποικίλες ...ασθένειες στον ναυτεργατικό χώρο.
*** *** *** *** *** *** Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία. *** *** *** *** *** ***