Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Χαμόγελα στα παιδιά χάρισαν οι εταιρίες Σπύρος Νάκας Ο.Ε. και Παπαγρηγορίου & Χ. Νάκας


Τι άραγε χρειάζεται για να αντιληφθεί μία επιχείρηση ότι το ελάχιστο που μπορεί να προσφέρει σήμερα σ’ ένα ίδρυμα παιδιών μπορεί να δώσει σ’ αυτά μεγάλη χαρά κι ένα τεράστιο χαμόγελο;

Προφανώς αυτό που χρειάζεται είναι να περισσεύει η ευαισθησία γιατί το ελάχιστο υπάρχει – ακόμα και στις μέρες μας – και το μόνο που απομένει είναι η επιλογή του είδους και η αποστολή του εκεί όπου υπάρχει ανάγκη.


Σε τέτοιες ενέργειες προέβησαν απλόχερα δύο εταιρίες εμπορίας μουσικών οργάνων. Πρόκειται για την «Σπύρος Νάκας Ο.Ε.» που εδρεύει στην Ηλιούπολη (Ελ. Βενιζέλου 102 – τηλ. 210 9956742) και την εταιρία «Παπαγρηγορίου και Χ. Νάκας» την οποία συναντάμε στην Αθήνα (Πανεπιστημίου 39, τηλ. 2103221786).

Η πρώτη εταιρία προσέφερε ένα αρμόνιο με όλα τα συνοδευτικά εξαρτήματά του ενώ η δεύτερη προσέφερε μεμβρανόφωνα και ιδιόφωνα όργανα του συστήματος Orff.

Αποδέκτης των δύο δωρεών είναι το 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά «Άνοιξη» το οποίο λειτουργεί με 21 παιδιά ηλικίας 14 – 21 ετών. Το ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτού του σχολείου είναι ότι κάθε παιδί είναι ιδιαίτερο καθώς διαθέτει ειδικές ικανότητες.

Δυστυχώς, μέσα στη μιζέρια των καιρών, ήταν αδύνατον για το Υπουργείο Παιδείας να προσφέρει τα απαραίτητα αυτά μουσικά όργανα, τα οποία παίζουν πλέον εξαιρετικά σημαντικό εκπαιδευτικό ρόλο στη καθημερινότητα αυτών των παιδιών.

Η άφιξη όμως του αρμονίου και των οργάνων του συστήματος Orff έδωσε εξαιρετική ικανοποίηση σε κάθε ειδικό σπουδαστή ενώ την μεγάλη ικανοποίησή τους εξέφρασαν στο nextok και οι γονείς των παιδιών.

Όλοι, όπως και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, εξέφρασαν την μεγάλη ευγνωμοσύνη και τις θερμές ευχαριστίες τους, στους επιχειρηματίες των δύο εταιριών που έσπευσαν χωρίς κανέναν ενδοιασμό να ικανοποιήσουν το αίτημα των παιδιών.

Ανάγκη για δωρεές

Αξίζει να τονιστεί ότι ορισμένα από τα παιδιά παρουσιάζουν νοητική στέρηση και αυτισμό ενώ κάποια άλλα φοιτούν στο ειδικό αυτό σχολείο μετά από τη διαπίστωση ότι παρουσιάζουν βαριές μαθησιακές δυσκολίες.

Οι γονείς των παιδιών, απευθύνουν έκκληση μέσα από το nextok για χορηγία εκπαιδευτικού υλικού κάθε είδους καθώς οι ντουλάπες του σχολείου έχουν κυριολεκτικά αδειάσει ακόμα και από χαρτί φωτοτυπικού.

Παράλληλα, κάθε πολίτης μπορεί να προσφέρει στο σχολείο είτε εκπαιδευτικό υλικό (παζλ με αριθμούς, χρωματομπογιές, μαρκαδόρους, φακέλους, συνδετήρες, στυλό, μολύβια, χαρτί, μελάνι φωτοτυπικού κλπ) αλλά και χρήματα. Ακόμα και το ελάχιστο χρηματικό ποσό, μπορεί να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα.

Το 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά «Άνοιξη»  βρίσκεται στην οδό Λεβαδίας & Κεχαγιά 6 στη Παλιά Κοκκινιά, Πειραιά.

Θ. Κοντζόγλου


*** *** *** *** *** ***
 Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
 *** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου